Néhány jel, ami segít profi módon olvasni az emberek gesztusaiból

Ha valakivel beszélsz, akkor az összes információ csupán 30\%-át kapjuk csak a szavakon keresztül a maradék 70\%-et a gesztusok, mimikák, hanglejtés, testtartás és egyéb dolgok teszik ki. Ebből kifolyólag, ha valóban szeretnéd tudni, hogy a barátaid, ismerőseid, hogy érzik magukat, és valóban úgy gondolják-e a dolgokat ahogy mondják, akkor figyelj a jelekre és az arcmimikájukra. Ezek a módszerek vadidegen embereknél is működnek, így könnyedén kiderítheted, hogy az adott illető hazudik vagy sem. A cikkben néhány jelet mutatunk, hogy tudjátok mire kell figyelni az embereknél.

1, Szemöldök

A felemelt, felhúzott szemöldök azt jelenti, hogy az illető meglepődött. Minél meglepettebb egy személy, annál magasabbra húzza a szemöldökét. A szemöldök felemelése azt is jelzi, hogy nyitott és vonzó vagy egy másik ember felé.

Az összeráncolt, összehúzott szemöldök általában a haragot jelképezi. Ilyenkor általában függőleges ránc húzódik meg a két szemöldök között, ami egy idő után elmélyül és mindig látszani fog.

A szemöldök össze illetve felhúzása a szomorúságot és aggodalmat jelképezi.

2, Szemek

Ha egy adott személy jobbra és felfelé tekintve mond valamit az azt jelenti, hogy hazudik.

A fel és balra tekintés az emlékekben való kutatást jelzi.

A lefelé néző tekintet a zavartságot, idegességet, rossz önértékelést jelzi. Bizonyos időközönként ez a bűntudat jele is lehet.

Ha egy illető szeme gyorsan cikázik jobbról-balra az annak a jele, hogy idegesen, vagy kellemetlenül érzi magát.

A hatalmasra nőtt pupillák a meglepettséget jelzik főleg akkor ha valaki komolyabban érdeklődik a másik iránt, vagy ha szerelmes a másikba.

Ha valakinek összemennek a pupillái, az annak a jele, hogy mérges és haragszik valakire.

Ha egy adott személynek szarkalábak jelennek meg a szemei sarkában mikor nevet, akkor az annak a jele, hogy valóban boldog és örül.

3, Ajkak

Az összepréselt, összenyomott ajkak negatív érzelmeket jelezhetnek például haragot, megvetést, frusztrációt vagy elutasítást.

Amennyiben azt látod, hogy valaki az ajkait harapdálja, akkor nyugtatni próbálja magát mert szorongó érzelmek kerítették hatalmába.

Ha látod, hogy egy ismerősöd szájának csak az egyik fele konyul felfelé, akkor az azt jelzi, hogy az illető megvetést és gyűlöletet érez.

A lefelé konyuló ajaka szomorúságot jeleznek.

4, Kezek

A nyak megérintése azt jelentheti, hogy az adott személy megpróbálja megvédeni magát mikor kellemetlenül érzi magát.

Ha valaki az orrához nyúl miközben valamit mond, az hazugságra engedhet következtetni.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...