Egy divattanácsadó elmondja mit kell figyelembe venni cipővásárlásnál – Te mit szoktál nézni?

“Adj egy lánynak egy megfelelő cipőt, és ő képes lesz meghódítani a világot.” – szól az ikonikus Marilyn Monroe idézete, amit bizonyára te is hallottál már. Nem titok, hogy az ideális lábbeli megtalálása után sokkal magabiztosabbnak és vonzóbbnak fogod érezni magad, mint valaha. Nem számít, hogy ez a cipő magassarkú, lapos talpú, edzőcipő, vagy mokaszin a lényeg, hogy megtaláld a stílusod, kényelmes legyen és alkalomhoz illő legyen. Mai cikkünkben Laura Malpeli de Jordaan divattanácsadó fogja elmondani nektek, hogy mit kell figyelembe venni akkor mikor cipővásárlásra adjátok a fejeteket. Lássuk hát:

1, A lábak formája

Sarok

A sarok és a lábak között korreláció (jelentése: kölcsönös viszony, egymástól való függés) van. Ha egy teltebb lábakkal rendelkező nő szoknyát visel vékony sarkú magassarkúval akkor a lábai még vastagabbnak fognak tűnni. Az ilyen hölgyeknek érdemesebb inkább közepes vagy vastag sarkú cipőt választaniuk, így a bokákra sem nehezedik akkora súly.

Vékony / vastagabb lábak

A vékony lábakhoz legjobban a bokacsizmák illenek, melynek szára szépen rásimul a bokákra. A papucscipők is segíthetnek abban, hogy a boka nagyobbnak tűnjön. A vastagabb lábakkal rendelkező hölgyek esetében viszont kerülni kell az előbb említett lábbelit, ha nem akarják még jobban kihangsúlyozni lábaik formáit.

Rövid / hosszú lábak

Ha valakinek rövid lábai vannak, annak nem tanácsos teli talpú cipőt viselni, mivel ezekkel csak még aránytalanabbul fognak kinézni. A bokát kihangsúlyozó lábbelik pedig csak még jobban elvágják a magasságukat ezért ezeket jobb elkerülni. A hosszú lábakkal megáldott hölgyek viszont bármilyen fazonú cipőt felvehetnek.

2, Alkalom

Annak érdekében, hogy az alkalomhoz megfelelő cipőt válassz fontos, hogy figyelembe vedd a benyomáskeltést. Ezt az elvet mindenféle lábbelire lehet alkalmazni. Lehetőleg kerüld a túl formális és feltűnő mintájú cipőket és valami konzervatívabb felé tekintgess.

A sarok magassága szintén nagyon fontos szempont, ami függ attól is, hogy mennyi ideig kell benne lenni. Az egészségügyi szakértők szerint a saroknak 3 és 5 centiméter között kell lenniük ahhoz, hogy a súly egyenletesen el tudjon oszlani, így nem kerül akkora nyomás a lábakra. Ha úgy érzed, hogy szükséged van a magassarkúra, próbáld ki a platformos verziójukat, ami még jobban eloszlatja a lábakra nehezedett súlyt.

3, Szín

A cipő színe is meghatározó tényező lehet. A fekete magassarkú, fűzős bokacsizmák a magas lányokon néznek ki jól, viszont ez már nem mondható el az alacsony nőkről, ugyanis így még többet vesztenek magasságukból. A test színű lábbeli viszont vizuálisan meghosszabbítja az alacsony termetű lányok lábait is. Olyat kell választani, ami színben a legközelebb áll a bőrszínhez. A lábbeli színét, nemcsak a bőrszíneddel, hanem az öltözékeddel is összhangba kell hozni.

4, Vizuális effektusok

A hegyes orrú cipők szélesebbé, keskenyebbé, rövidebbé és hosszabbá is tudják tenni egy nő lábát. A hegyes orrú cipők általában meghosszabbítják a lábat akkor, ha ugyanolyan színű harisnyanadrággal kombinálják azt. A nagyon vékony lábú nőknek viszont nem ajánlott ilyen cipőt hordaniuk kivéve akkor, ha olyan különleges és egyedi részletei vannak, ami ellentétes hatást vált ki.

A kocka orrú cipők viszont vizuálisan megnövelhetik a láb szélességét, ezért a vastagabb bokájú nőknek nem ajánlott ilyen cipőt viselni. A lekerekített orrú cipőkben egy fokkal jobb a helyzet, így érdemesebb inkább azt választani.

5, Stílus

A stílus is egy nagyon fontos szempont, ha cipővásárlásról van szó. Nem számít, mit diktálnak a divatmagazinok, a legjobb lábbeli az amelyikben kényelmesen tudsz közlekedni és a stílusodat is tükrözi.

A nőiesebb nők inkább magassarkú cipőkben szeretnek járni az edző vagy a lapos talpú cipők helyett. Azok a hölgyek, akik csak alkalmi célzattal vesznek magassarkút, inkább alacsonyabb sarokkal rendelkezőket válasszanak.

Te milyen cipőt szoktál hordani?

betöltés...