A kisfiú mindössze kilenc éves, decemberben azonban már diplomás mérnök lesz

Belgiumban egy kilenc éves kisfiú mesterien gondolkodik és hamarosan tanulmányait is befejezi az Eindhoveni Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán.

Laurent Simonst tanárai egyszerűen “rendkívüli gyermeknek” nevezik. Idén decemberben fejezi be alapfokú egyetemi tanulmányait, ez azonban még korántsem minden. Édesapja elmondása szerint Laurent mesteri diplomát is szeretne szerezni, valamint közben orvostudományt is szívesen tanulna.

A fiú szülei, Lydia és Alexander Simons azt is elárulta, hogy Laurent nagyszülei már korán észrevették a gyermek különleges adottságait. Ők azonban azt gondolták, hogy mindez csak túlzás.

“Észrevettek valami nagyon különlegeset Laurent-ben” – mondta Lydia.

Tanárai pedig egyetlen szóval illeték a kisfiút, méghozzá azzal, hogy zseni.

Számos tesztet is elvégeztettek Laurenttel, aki csak úgy szívta magába a tudást. Lydiának van azonban egy érdekes elmélete arról, hogy lett fiából egy igazi kis zseni. “Nagyon sok halat ettem a terhesség alatt” – mesélte viccesen.

A fiú kedvenc tantárgya az elektronika és orvostudományt is szívesen hallgatna a későbbiekben.

“Azt hiszem, a kutatásra kell fektetni a hangsúlyt és a megszerzett tudás segítségével új dolgokat kell felfedezni” – mondta Laurent.

A kisfiú sokkal gyorsabban tanul társainál, de szülei igyekeznek odafigyelni arra is, hogy más dolgoknak is képes legyen örülni.

“Nem akarjuk, hogy túlságosan komoly legyen. Azt tesz, amit csak szeretne. Meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy gyerek tudjon maradni, de a tehetségét is tudja kamatoztatni” – mondta édesapja, Alexander.

Laurent szabadidejében imád kutyájával, Sammyvel játszani, emellett pedig telefonos játékokkal is szívesen foglalkozik, akárcsak bármelyik másik gyerek. Azonban a kisfiú már azt is elhatározta, hogy mihez kezd majd az életben. Elmondása szerint a jövőben mesterséges szervek fejlesztésével szeretne foglalkozni.

betöltés...