10 pszichológiai tény, ami bebizonyítja, hogy az emberi elme a legérdekesebb a világon.

Az emberek igazság szerint szinte semmit sem tudnak a pszichológiáról, épphogy csak a felszínét kapargatják. A tudósok éjt-nappallá téve azon dolgoznak, hogy tanulmányokat végezzenek önkéntesek segítségével. Olyan dolgokra jöttek rá, hogy bizonyos emberek félnek a boldogságtól, vagy, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel adjuk be a derekunkat, ha a randin kutyával az oldalán érkezik az illető. Ezeken kívül számos érdekes pszichológiai tény is napvilágot látott, amit most el is hoztunk nektek, hogy tudjátok az emberi elme a legérdekesebb a világon.

A 21. századi emberek ugyanolyan szorongásos tüneteket produkálnak, mint az 1950-es évek elején élő pszichológiai intézményben lévő betegek.

A gyermekek és a felnőttek szorongási problémája egyre csak nő, melynek több oka is van:

Gyakran váltogatják a munkahelyüket, ritkán vesznek részt valamilyen vallási vagy egyéb társadalmi rendezvényen, később házasodnak meg és nagyon sok időt töltenek egyedül.

Sok olyan dolgot hajszolnak, mint például a gazdagság és a tökéletes párkapcsolat. Irreális elképzeléseik vannak arról, hogyan kell kinézniük, vagy, hogy hogyan kell viselkedniük a partnerünkkel.

Nagyon sok negatív információt kapnak az internet és a TV-nek köszönhetően, például balesetekről, háborúkról. Ettől úgy érzik a világ egy nagyon veszélyes hely.

3 óra alatt meg lehet győzni egy büntetlen előéletű embert, hogy élete során bűnt követett el.

Ehhez pedig nincs is szükség erőszakra, mert egy kellemes beszélgetéssel is könnyen el lehet érni.

Bizonyára tisztában vagy vele, hogy minden egyes alkalommal átírod az emlékeidet, amikor elmeséled valakinek. Kutatók szerint, ha a beszélgetőpartner ismeri az alany életének néhány részletét, akkor beszélgetés közben hamis infókat tud ültetni a fülébe. Bizonyos technikákkal pedig el lehet érni, hogy megváltoztasd valakinek az emlékeit.

Kísérletet is végeztek, hogy kiderítsék valóban lehetséges-e. Olyan embereket kerestek, akikről tudták, hogy büntetlen előéletűek. A legtöbb önkéntes a beszélgetés végén meg volt róla győződve, hogy fiatalkorában lopást vagy egyéb bűncselekményt követett el.

Ha szeretnéd, hogy szerelem alakuljon ki a kiszemelteddel, akkor vigyél magaddal a randira egy kutyát.

Ha kutyával mész a randevúra, nagyobb esély van arra, hogy párkapcsolat alakuljon ki közted és a kiszemelted között. Az emberek sokkal magabiztosabbnak érzik magukat, ha olyan ember közelében vannak, aki mellett van kutya.

Egy Franciaországban végzett tanulmány szerint a nők háromszor nagyobb valószínűséggel adták meg a telefonszámukat, ha a férfivel volt négylábú. Ez amiatt van, mert az állattartó embereket felelősségteljesnek és megbízhatóbbnak tartják.

A kedvenc dal általában egy meghatározó eseményhez vagy személyhez köthető.

A kedvenc dalaid általában valamilyen személyes jellegű eseményhez vagy egy olyan személyhez köthetők, aki iránt gyengéd érzelmeid vannak.

Vannak, akik félnek a boldogságtól.

A boldogságtól való félelem olyan emberekben alakulhat ki, akik a legboldogabb időszakukban éltek át valamilyen személyes tragédiát. Ennek köszönhetően öntudatlanul is rossz dolgokat várnak a boldog pillanatoktól. Ezek a személyek introvertálttá válnak és megpróbálják elkerülni, hogy valamilyen kellemes hangulatú eseményen részt vegyenek. A legérdekesebb, hogy nem saját maguktól félnek és attól, hogy önmaguk legyenek, hanem a boldogság érzésétől.

Vannak emberek, aki ha elveszítik a telefonjukat, ugyanolyan stresszes helyzetet élnek át, mint aki egy háborút él meg.

Tanulmányok szerint ha valaki elveszíti az egyik szerettét, lekési a vonatát vagy elveszíti a telefonját, ugyanolyan stresszes érzést él át, mint akinek át kell élnie egy háborút. Az eredmények alapján a legstresszesebb helyzet közé tartozik a természeti katasztrófa és a súlyos betegségek diagnosztizálása.

A naplóírás javítja mentális és fizikai egészségét.

Ha egy étkezési zavarban vagy depresszióban szenvedő ember elkezd naplót írni, akkor mind a mentális egészsége, mind a fizikai egészsége elkezd javulni. Tanulmányok szerint ez a tevékenység erősíti az immunrendszert és segít a stressz legyőzésében. A másik előnye pedig, hogy az életben elkövetett hibákat nagy valószínűséggel nem fogja újra elkövetni, mert visszaolvassa a régi bejegyzéseket, amiből tanulhat.

Igazság szerint nem kell lírákat írni a naplóba, elegendő, ha csak néhány mondatban összefoglalja az adott nap történéseit. Ezek a bejegyzések segítenek kifejeznie az érzésüket és elemezni a helyzeteket.

A napi 20 perc sétával sokkal boldogabb leszel.

Tanulmányok kimutatták, hogy akik naponta legalább 20 percet töltenek a szabadban elégedettebbek az életükkel, mint akik elhanyagolják ezt a tevékenységet. Igazság szerint mindegy, hogy mit csinálsz sétálsz, futsz, biciklizel vagy görkorcsolyázol ugyanúgy fog hatni a mentális egészségedre.

A háttérzene csökkenti a kreatív képességet.

Ha munka közben hallgatsz valamilyen idegen nyelvű zenét vagy csak szimplán egy dallamot az akadályozza a kreatív munkavégzést. Ha például író vagy, csak akkor hallgass zenét, ha már nem dolgozol.

Ha valamit szeretnél megjegyezni, jobb, ha írás helyett inkább lerajzolod.

Rajzokkal sokkal hatékonyabban meg tudsz jegyezni dolgokat, mintha csak leírnád őket. Ehhez nem is kell tehetségesnek lenni, mert még a legegyszerűbb rajzok is segíthetnek abban, hogy a fontos dolgok eszedbe jussanak.

Ez nagyon hasznos módszer például az idősödő emberek számára, akik sajnos korukból adódóan hajlamosabbak elfelejteni a fontos információkat.

Na te mit gondolsz?

betöltés...