6 indok, hogy a nők miért utálják, ha a derekukat fogdossák

Senki nem szereti, ha valaki belemászik az intimszférájába. Egyszerűen az ember nem érzi jól magát, ha valaki ok nélkül tapogatja, hátba veregeti, vagy a nők esetében megfogja a derekát. Ezek mind mind olyan dolgok, amire figyelni kell, mert az illető kellemetlenül érezheti magát. Főleg nőknél fontos ez, mivel akár visszaélésnek is tűnhet. Elmondható, hogy manapság a MeToo mozgalom után ez még kiemeltebb szerepet kapott és a férfiak is ügyelnek erre.

  • Senki nem örül annak, ha az engedélye nélkül valaki belemászik a személyes terébe. A személyes tér egyfajta védelmi rétegként működik körülöttünk, amit ha megsértenek, azt az agyunk támadásnak vesz és próbál kihátrálni. Ekkor általában menekülnek a nők a szituációból és próbálnak hátrébb lépni. Ezt minden férfinak fel kell ismernie. A nőknél különösen érzékeny terület a derék és hát.
  • A férfiak a hátat részesítik előnyben, míg a nők a vállakat. A nőknél a hátnak van egyfajta másik jelentése is: ők akkor engedik meg, hogy megfogd a derekát vagy a hátát, ha megbízik benned.
  • Ez leginkább a tömegnél jellemző és általában nagy sztároknál. Ha valaki túlságosan közel megy az illetőhöz, ilyen esetben a biztonságiak finoman jelzik a hírességnek, hogy kicsit lépjen hátrébb. Ezt a hírességek is értik, sokszor így mentik ki különböző kellemetlen szituációkból a sztárokat.
  • Maga az érintés különösen érzékenyen tudja érinteni a nőket, ha nincsenek rá felkészülve, vagy pedig nem szeretnék. Ilyenkor kellemetlen tud lenni, ha visszautasítjuk a másik félt. A másik félnek fel kell mérnie, mi az amit meg tehet és mi az amit nem. Nem tudhatjuk, hogy a nő milyen okból kifolyólag tűnhet ridegnek, lehet hogy gyerekkori trauma áll a háttérben.
  • Maga az érintés érzelmeket vált ki a nőből, ez lehet negatív és pozitív. Ha idegen vagy olyan ember érint meg egy nőt, akit nem szeret, akkor nem igazán fog a továbbiakban partner lenni egy beszélgetésben vagy munkában. A nők különösen utálják ezekben a helyzetekben, ha a derekukat fogdossák, viszont nehezen tudják a másik fél számára ezt megfelelően közvetíteni.
  • Ha mindenképp (esetleg egy közös fotó) szeretnénk valami úton-módon egy hölggyel képet készíteni, aki esetleg a barátunk, akkor érdemes a vállait megfogni. Próbáljuk meg beleképzelni magunkat a nő helyzetébe, hogy mennyire zavaró tud ilyenkor lenni az, hogy a csípőjét fogjuk meg. Ezt egy nő mindig úgy reagálja le, mintha a férfi többet akarna.
betöltés...