A Mexikói kaktuszbőr, ami véget vethet az állatok szenvedésének.

Az állati bőr ruházati és egyéb használati cikkekre való felhasználása már régóta az emberek életének része. Őseink még a túléléshez szükséges ruhadarabokat készítettek a levadászott állatok bőréből, mára már viszont főleg a divaté a főszerep. Manapság azonban egyre népszerűbbé válnak az olyan termékek, amelyek alternatívaként szolgálnak az állati eredetű bőr felhasználására, így megkímélve ezzel az állatokat a szenvedéstől. Ilyen alternatíva a kaktuszból készült bőr felhasználása. Ez az innovatív ötlet két mexikói vállalkozótól származik. A kaktuszból készült bőr mind látszatra, mind érzetre azonos az állati eredetű bőrrel.

López Velarde Adrián és Marte Cázarez által kidolgozott módszer a Desserto, mely során a bőr teljes egészében kaktuszból készül. A növény érett leveleit vágják le, anélkül,hogy magát a növényt károsítanák, így 6-8 havonta új betakarítást végezhetnek.

A kaktuszbőr széles körben felhasználható. Készítenek belőle táskákat, cipőket, üléshuzatokat és egyéb különböző ruházati cikkeket is. Mivel az anyag teljesen organikus. A kaktuszbőr előállítása során levágják az érett leveleket, és 3 napig szárítják őket a nap alatt. Ezután megkezdődik az alapanyag feldolgozása, amelyből előállítják a bőr elkészítéséhez szükséges szabadalmaztatott anyagot. Szintén fontos tény,hogy a kaktusz részben biológiailag lebontható és nem tartalmaz műanyagot sem.

Tartósságának, és a hőmérsékletnek való ellenállásának köszönhetően, ez az organikus, fenntartható termék felválthatja az állati bőr és más szintetikus termékek használatát. A cég jelenleg tárgyalásokat folytat új projektekkel kapcsolatban az iparág szereplőivel annak érdekében,hogy ez az anyag elérhetőbbé váljon a kis és közép vállalkozások számára is.

betöltés...