Átázott nadrágban kellet kivárnia a 13 éves diáknak az óra végét – Nem engedték ki a mosdóba!

A nevelés a szülő dolga, az iskolának pedig egy olyan helynek kell(ene) lennie, ahol a gyerekek okosodnak, biztonságban érezhetik magukat, megértik őket és ha baj van, segítségre számíthatnak.

Sajnos idén másodszor robban a botrány azzal kapcsolatban, hogy a tanárok hobbit űznek abból, hogy nem engedik ki a diákokat a mosdóba.

Pár napja egy 11 éves angol lány kálváriáját lehetett olvasni, minap pedig egy 13 éves lengyel diáklány édesanyja fakadt ki mérgében.

Iwona asszony lánya történetével kívánja felhívni a tanárok figyelmét arra, hogy a serdülő lányok nem viccből és unalomból kéredzkednek ki az óra alatt, hanem megvan rá a nyomós okuk és ezt ideje lenne tiszteletben tartaniuk.

Innentől a feldühödött anyát idézzük:

“Azért írok nektek, mert nagyon dühít, ami a lányommal történt. Nem engedhetem, hogy ez megismétlődjön, ezért jelentettem az ügyet az iskolavezetőknek, de helyesnek találtam, ha online is megosztom tapasztalatainkat.

A lányom 13 éves, abban az időszakban van, amikor a lányok az első menstruációra várnak. Az én Marisámnak a mai napon matematika óra alatt ‘jött el az ideje’ és a lábai közt megpillantott vöröses folt megjelenésekor nem esett kétségbe, csak a mosdóba szeretett volna kijutni.

Felemelte a kezét, és elmondta, hogy egy pillanatra el akarja hagyni a termet, ki szeretne menni a mosdóba, de tanára erre nem adott engedélyt. A következőképp reagált:

– Mi az? Hová akarsz menni? Később meg sírni fogsz majd, hogy nem érted az anyagot. Maradj itt és kész. ”

A lányom bepánikolt és azt mondta, hogy szüksége lenne egy orvosra, amire a tanár flegmán így felelt.

“Ne lődd magad be többé és fejezd be a hisztit. Szimulálsz mi, mert nem akarsz tanulni. ”

Szerencsére a lányom nem egy elveszett lélek, így az óra végéig a fenekén maradt és amikor mindenki kiment az osztályteremből a derekára kötötte a pulóverét, és úgy ment el a WC-re. Hazaérkezéskor még kissé zaklatottan mesélte el a történteket, erős lány létére azonban hamar túltette magát a dolgon. De mi van akkor, ha egy érzékeny és instabil gyermekkel történik meg ez? Egyáltalán hogy lehet ennyire embertelen egy pedagógus?” -írta közösségi oldalára a nő.

Szerinted is jogosan zúdult fel az anyuka? Vagy rendben van ez így?
Írd meg véleményedet kommentben!

betöltés...