10 fürdőszobai szokás, melyek károsíthatják az egészséged

A mai világban a legtöbb ember el sem tudja képzelni úgy a nagy dolgok elvégzését, hogy ne vigye magával az elektronikai készülékét a WC-re. Viszont ez egy nagyon-nagyon rossz szokás, ami egészségügyi problémákat vonhat maga után. A mostani posztunkban olyan ártatlannak tűnő fürdőszobai szokásokat hoztunk el, melyek voltaképpen negatívan hatnak az egészségre és ezzel jobb nem játszani.

1, Fazon borotválkozás

Természetes dolog, hogy az ember testét szőr borítja, ám az már a mai társadalom szempontjából kellemetlen, ha a bikiniből kikandikálnak oldalt a szőrszálak. Sokan nem tudják azonban, hogy ezek olyan feromonokat bocsátanak ki, melyek vonzzák az ellenkező nemet, nem utolsó sorban pedig védelmet nyújtanak a baktériumokkal szemben. Ha valaki nem megfelelően borotválkozik azon a területen, akkor károsíthatja a bőrt.

Mit kell tenni:

Ha szeretnéd, hogy teljes egészében sima és szőrtelen legyen, akkor vegyél speciális szőrtelenítő eszközt. A szappan használata sem a legmegfelelőbb, célszerűbb érzékeny bőrre való borotvazselét használni.

Van egy másik mód, ami nem más mint a gyanta. Viszont ezt jobb, ha szakemberre bízod, mert úgy éred el a legjobb hatást.

2, Szivacs használata

Ezek a szivacsok eltávolítják az elhalt bőrsejteket, ám a legnagyobb hátrány, hogy meg is tapadnak bennük. Sőt még egy hiba, hogy fürdés után a nedves, párás fürdőszobában hagyják, ami még tovább ront a helyzeten, mert a baktériumok és kórokozók megülnek a szivacsban.

Minden egyes alkalommal a baktériumok száma tovább növekedik, így a szennyeződés voltaképpen visszakerül a bőrödre.

Mit kell tenni:

Cseréld gyakrabban;

Hagyd megszáradni, és ne hagyd a fürdőszobában;

Használj újra felhasználható termékeket, például mosókendőt, amit rendszeresen moshatsz gépben.

3, Zuhanyzás közben kimarad néhány terület

Zuhanyzás közben sajnálatos módon kihagyunk néhány területet, ami legtöbb esetben a hát tájékán van. Gondolunk itt a lapockákra, gerincre, derékra, fül mögötti területekre, lábujjak közötti részre…

Annak érdekében, hogy ott is megfelelően tudj tisztálkodni, szükség van egy speciális kefére, amivel eléred a nehezen megközelíthető helyeket.

4, Pulton hagyott fogkefe

Ha hiszed ha nem a fürdőszoba nem a legtisztább helyiségek közé tartozik. Pontosan ezért nem szabad kint hagyni a pulton a fogkefét, mert a baktériumok megtelepednek rajta. Mivel sok fürdőszoba szekrény vagy pult, mosdókagyló van a WC mellett így még nagyobb esély van arra, hogy kórokozók hada támadja meg a szájhigiéniáért felelős termékeidet.

Mit kell tenni:

Keress egy jól elkülöníthető helyet a fogkeféknek, mely messze van a WC-től, illetve cseréld azt három havonta.

5, Készülékek bevitele a fürdőszobába

Az emberek kb. 90\% -a viszi magával az elektronikai készülékeit a fürdőszobába. Tény, hogy a kezüket megmossák utána, de a készülékeiket már nem. Ez azért nagy baj, mert van, aki még ebéd közben is magával viszi a telefonját, és nyomkodhatja étkezés közben.

Mit kell tenni:

Ha unatkozol a fürdőszobában, akkor tarts ott játékot, például Rubik kockát, viszont ne felejtsd el azt is megtisztítani.

6, Törülköző használata arcon

Még ha külön törülköződ van, amiben csak az arcodat törlöd meg, akkor veszélyes lehet a b

Még a külön törülköző használata is veszélyt jelent az arcbőrre. Minden alkalommal, amikor ugyanazt a törülközőt használod az arc megszárítására és megnedvesítésére tökéletes környezetet teremtesz a baktériumok és kórokozók számára.

Mit kell tenni:

Használj eldobható papírtörlőt. Ez megakadályozza, hogy baktériumok szaporodjanak el a bőrödön.

7, Nedves törülköző a fürdőszobában

A párás közeg a baktériumok melegágyaként szolgálnak, és így tudnak a leggyorsabban elszaporodni. Pontosan ezért nem szabad a nedves törülközőt ilyen közegben hagyni.

Mit kell tenni:

Vidd olyan helyre a törülközőt, ahol száraz légkör van, ugyanis így nemcsak a baktériumok elszaporodásától óvod meg, de azt is megakadályozod, hogy bebüdösödjön.

8, 15 percnél hosszabb ideig ülsz WC-n

Bizony néha könyvet olvasol, játszol, vagy csak elbambultan ülsz a WC-n, ám ez nem jó. A kutatók is megállapították, hogy ez egészségtelen, mivel a vénákra nehezedő extra nyomás aranyér kialakulását okozza.

Mit kell tenni:

A WC-t csak akkor szabad használni, ha tényleg kell és a legjobb ha semmilyen eszközt nem viszel magaddal magaddal, ha nem akarod, hogy aranyered legyen.

9, Nyitott WC tető

Ha nyitott WC tetővel húzod le a WC-t, akkor sajnos a benne lévő baktériumok és kórokozók a levegőbe kerülnek, amivel megfertőzheted a fürdőszobai kellékeidet, például a fogkeféd, és a törülköződ.

Mit kell tenni:

Amikor lehúzod a WC-t lehetőleg csukd le a tetejét, így nem fognak kijutni a bacik.

10, A fejed tetejére simítod a hajad samponozás előtt

Ha a hajadat a fejed tetejére simítod a sampon használata előtt, akkor a fejbőrön lévő bacikat és egyéb anyagokat nem fogod tudni leszedni róla. Ügyelj arra, hogy a sampon mindenhova egységesen eljusson és a fejed teteje is kapjon.

Mit kell tenni:

Samponozásnál a legjobba, ha természetes módon lóg a haj és úgy kened be;

Masszírozd a fejbőröd, hogy megszabadulj a piszoktól.

Te mely hibákat követed el?

betöltés...