11 befolyásos nő, akik fiatalkorukban elképesztően szépek és okosak voltak

betöltés...

Faina Ranevskaya színésznő azt mondta “A szépség rettenetes erő”. De vajon mi történik akkor, ha a vonzerőt a borotva éles elmét és a makacs, konok jellemet párosítjuk? Cikkünk hősnői többször jelentek mát meg újságokban, vagy épp a TV képernyők előtt, sőt néhányukat még a történelem könyvek is megemlítik. Kevesen tudják, hogy ők fiatalkorukban mennyire okosak és gyönyörűek voltak. Sokuk már bőven elmúlt 60 éves sőt, van, aki az idő múlásával el is hunyt, viszont nem mehetünk el amellett, hogy ne csináljunk róluk egy érdekes cikket. Lássuk hát miként brillíroztak a legbefolyásosabb nők annak idején.

1, Asmahan, színésznő, énekes és kém

Asmahan-t a 20. század egyik legtehetségesebb arab énekesének tartották. Egyes jelentések szerint a II. világháború alatt Nagy-Britanniának kémkedett, hogy segítse őket. Asmahan pletykák szerint egy titokzatos autóbalesetben hunyt el, ami csak olajat öntött a tűzre azzal kapcsolatban, hogy valóban kém volt. Az újságíróknak nem sikerült rájönni mi is történt valójában.

2, Hillary Clinton, first lady, politikus

Mrs. Clinton életrajza egyszerűen kifogástalan: az iskolában a tanárok kedvence volt, kosárlabdázott és arról álmodozott, hogy űrhajós lesz. Férjével, Billel még egyetem alatt ismerkedett össze.

3, Margaret Thatcher, brit miniszterelnök

A “Vaslady” becenéven ismert Margaret már kislányként sem csak úgy lopta a napot. Édesapja szigorúan nevelte őt és testvéreit, már korán megismerkedett a gazdasági élet alapjaival, édesapja két élelmiszerboltja révén. Rengeteget tanult és az Oxfordi egyetemen szerzett kémia BSc diplomát.

4, Hedy Lamarr, színésznő és feltaláló

Hedy Ausztriában született és színésznőként helyezkedett el, egy idő után meghódította az Egyesült Államok filmstúdióit, ám ezzel egyidejűleg kutatási tevékenységet is folytatott.

Lamarr feltalálta a torpedók távirányítós rendszerét, és szabadalmaztatott egy titkosított adatátviteli módszert. Hedy Lamarr hatszor volt házas, 3 gyermeket szült és a 86 évesen halt meg.

5, Barbara Bush, George H. W. Bush felesége

Barbara 16 éves korában találkozott először jövőbeli férjével, majd egy év múlva szerelmét besorozták. A szolgálat során George W. Bush pilótaként dolgozott és az összes repülőgépét jövőbeli feleségének tiszteletére nevezete el vagyis: „I. Barbara”, „II. Barbara” stb.

6, Mathilde Kschessinska balett-táncos és tanárnő

Matilda volt a Mariinsky Színház legnagyobb tehetsége, ám elsősorban az Orosz Császári Ház tagjaival fennálló szoros kapcsolatai miatt vált ismertté, ugyanis II. Miklós Miklós cár felesége volt, majd később unokatestvéréhez, Andrej Vladimirovics orosz nagyherceghez ment hozzá.

7, Wallis Simpson, Windsor hercegnéje

Wallis gazdag szülők lánya volt, aki abban az időben meglehetősen nyugodt életmódot folytatott. Ennek ellenére kétszer is elvált, harmadik férje pedig nem más lett, mint VIII. Eduárd brit király. Annak érdekében, hogy hivatalosan elvehesse feleségül Eduárd lemondott a trónról.

8, Gabrielle Bonheur “Coco Chanel” divattervező

Gabrielle nagyon fiatalon lett árva. Mindössze 11 éves volt, mikor édesanyja meghalt. Ezek után csak a túlélés érdekelte, és az, hogy eltartsa magát. Kabaréban énekelt és táncolt, eladóként dolgozott egy női ruhaüzletben, majd barátjával együtt kalapüzletet nyitott.

9, Fauzija bint Fuád egyiptomi királyi hercegnő

Fawzia egy egyiptomi szultán családjába született, majd politikai okokból feleségül kellett mennie Irán koronahercegéhez. Az esküvő előtt csak egyszer látták egymást. Lányuk születése után azonban hamar elváltak és rá egy évre hozzáment Iszmáíl Huszejn Sirínhez, az egyiptomi hadsereg egyik tisztjéhez, aki egyébként az akkori egyiptomi hadügyminiszter rokona volt. Első szülött lányát azonban ott kellett hagynia Iránban az apjánál.

10, II. Erzsébet, Nagy-Britannia királynője

Megjelenése ellenére Erzsébet gyermekkorától fogva különlegesen vonzó hölgy volt. 14 éves korában találkozott először Fülöp herceggel és már ott tudta, hogy ő lesz a férje. Így is történt: a pár már 72 éve boldog házasságban él.

11, Margit snowdoni grófné

Margit, II. Erzsébet húga, aki a „lázadó hercegnő” becenevet kapta, az angol uralkodókra nem jellemző laza viselkedése miatt. A nő könnyedén váltogatta férjeit, éjszakai klubokba járt, és rockzenészek társaságában szeretett lenni.

Na mit szóltok? Érdekesnek tartottátok a cikket?

betöltés...