10 testi jelenség, amit bár nehéz elhinni, de mégis létezik

A szépségben az a jó, hogy nem lehet egyértelműen meghatározni, mindenki számára mást és mást jelent. Éppen ezért lehetséges az is, hogy a ritka és különleges, többnyire genetikai rendellenséggel élők a különböző közösségi oldalaknak köszönhetően sikeres modellként tudnak elhelyezkedni. Ezzel pedig sok ezer ember számára jelent inspirációt.
Az alábbiakban ehhez kapcsolódóan gyűjtöttünk össze 10 modellt, akinek valamiféle különleges elváltozása van.

1. Albinizmus

Ezt a gyönyörű 16 éves modellt Danil Golovkin fotózta. Első ránézésre olyan, mintha porcelánbaba lenne, ami az albinizmus nevű, ritka genetikai rendellenességnek köszönhető, aminek jellemzője a pigmenthiány. A lány neve egyébként Nastya Kumarova.

2. Ectodermal dysplasia

Ez a gyönyörű 26 éves német modell egy nagyon ritka, ectodermal dysplasia nevű genetikai rendellenességgel született, aminek során az arcszerkezete eltérő az átlagtól.
A nyíltságának és a fotózás iránti szeretetének köszönhetően több ezer ember számára inspiráló.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ilka Brühl (@ilkabruehl) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ilka Brühl (@ilkabruehl) által megosztott bejegyzés,

3. Anisocoria

Ez egy olyan elváltozás, aminek során a két szem pupillájának mérete különbözik. Az egyik normálisan működik, a másik pedig alig reagál a fényváltozásra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Helge Claar (@helgeclaar) által megosztott bejegyzés,

4. Dermografizmus

Úgy tűnik, mintha ez egy rendkívül fájdalmas, 3D-s tetoválás lenni, pedig nem erről van szó. A dermografizmus során így reagál a bőr a legkisebb karcolásokra is, de körülbelül csak 30 percen át tart, utána eltűnik. Az emberek 2\%-a érintett ebben a rendellenességben, akik közül sokan szeretnek különböző mintákat alkotni magukra, amiket aztán megosztanak a világgal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Luna ? (@lalunano1) által megosztott bejegyzés,

5. Ritka anyajegyek

A legtöbb ember olyan gyorsan szeretne megszabadulni a feltűnő anyajegyétől, ahogy csak lehet. Nem ez a helyzet azonban Cassandra Naud esetében, aki táncosként dolgozik és akinek egy rendkívül ritka és különleges anyajegy van az arcán. Elmondta, hogy számára ez pozitív hatással volt a karrierjére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cassandra Naud (@cassandranaud) által megosztott bejegyzés,

6. Waardenburg-szindróma

Ez egy ritka genetikai betegség, amelyre jellemző a látási, illetve hallási alulműködés, továbbá a depigmentáció is. Azoknál a személyeknél, akiknél fennáll ez a szindróma, jellemző a rendkívül világos, kék színű szem is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Stef Sanjati ? (@stef.sanjati) által megosztott bejegyzés,

7. Macskaszem-szindróma

Ez szintén egy genetikai eredetű rendellenesség, amikor is a szem, illetve a fülek elváltoznak. Ez nem örökletes, hanem véletlenszerűen alakul ki már a magzatfejlődés során.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Renan Ozturk (@renan_ozturk) által megosztott bejegyzés,

8. Rendkívül hosszú lábak

Ő itt Ia Östergren, egy világhírű modell, akinek a leghosszabbak a lábai a világon: 108 centiméteresek. Gyerekkorában sokat csúfolták az aránytalan teste miatt, de idővel rájött, hogyan fordíthatná az adottságait az előnyére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@iostergren által megosztott bejegyzés,

9. Argyrosis

Ez leginkább az olyan ezüsttel kapcsolatos szerek mellékhatásaként ismert, mint amilyen az ezüstkolloid is. Mivel az ezüst nem szívódik fel a szervezetben, az ezüstszemcsék lerakódnak a bőrben és a lágyrészekben, így ezek az alábbi képhez hasonló, visszafordíthatatlan elváltozásokat okozhatnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Paul Karason (@therealblueman) által megosztott bejegyzés,

10. Hirzutizmus

Ez elsősorban a nők hormonális zavaraként ismert. Ennek folyamán olyan testtájakon is erősebb és dúsabb szőrzet jelenik meg, ami leginkább csak a férfiak esetében jellemző. Ez a rendellenesség áll fenn a 24-éves, Los Angeles-i Dakota Cook-nál is, aki kifejezetten élvezi ezt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dakota The Bearded Lady (@dakotasbeard) által megosztott bejegyzés,

betöltés...