6 női tulajdonság, amiért odavannak a pasik

Mindenkinek megvan a maga ideálja, az, ami tetszik neki és fellobbantja benne a szerelem lángját. Természetesen a belső is nagyon fontos, de azt mindannyian bevallhatjuk, hogy első látásra csakis a külső alapján ítélünk, hiszen mást nem tehetünk.

Ezzel mindkét nem képviselői így vannak, de cikkünkben a férfiak ízlésére fogunk kitérni. Mi az, amiért a pasik odavannak? Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy nőnek ahhoz, hogy meghódítsa a férfiak szívét? Nos, hogy mely női tulajdonságok vonzzák a pasikat, bizony evolúciós okokra vezethetők vissza.

Mik ezek az evolúciós okok? Vegyük sorra őket!

Baba arc

A baba arc nagy és világos szemeket, telt ajkakat és rózsás arcot takar. Ez azért kelti fel a pasik figyelmét, mert a kisbabák arcára emlékeztetik őket, ez pedig a gondoskodási ösztönükre hat. Ugyanakkor a szőke vagy világosa haj is azt üzeni az erősebbik nem képviselőinek, hogy a kiszemelt hölgy az ő védelmükre szorul.

Ezek a tulajdonságok a fiatalságot és a termékenységet szimbolizálják.

Hosszú haj

A hölgyek feromon kibocsájtásának elsődleges helye a fej, vagyis a haj. Tehát, minél hosszabb egy nő haja, annál több feromont képes kibocsájtani, mivel nagyobb felületen látja el ezt a funkciót. Az erős, csillogó és egyben hosszú haj, a fiatalságot, erőt, egészséget sugallja a férfi számára, ugyanakkor jelzi, hogy a nő képes utódokkal megáldani őt és gondoskodni róluk.

Emellett társadalmi okról is beszélhetünk a hosszú hajjal kapcsolatban. A hosszú frizura számos kultúrában a nők hajadonságát jelzi, ugyanis régen csak azok a nők hordták kibontva a hajukat, akik még eladósorban voltak. Ezzel szemben a már elkelt asszonyok feltűzve vagy kendő alá rejtve viselték hajkoronájukat, ezzel jelezték, hogy már házasok.

Hosszú comb

A férfiak kedvelik a hosszú combokat, ennek pedig, szintén biológiai okai vannak. A lányok a serdülőkor során kezdenek nővé válni, ekkor lábai, combjai nyúlnak meg először. Ez pedig a növekedési hormonoknak köszönhető.

A hosszú combok nonverbális jelei annak, hogy a lány vagy nő, már érett és készen áll gyermeket szülni a férfinak.

Gömbölyded fenék és széles csípő

A pasik szerint a gömbölyded, barack formájú fenék a legvonzóbb. Kevesen tudják, de a főemlősök feneke párzási időszakban gömbölyű. Természetesen a hölgyek feneke nemcsak ekkor szép és kerek.

Ez jelzi a férfiak számára, hogy a nő készen áll az intim kapcsolatra és termékeny. Mivel a nő folyamatosan képes fenntartani a férfi érdeklődését, tartóssá teszi a párkapcsolatot, ami pedig a gyermekneveléshez is szükséges.

Ez az oka annak, hogy a szűk nadrágok rendkívül népszerűek, hiszen kiemelik a kerek popsit.

Kerek mellek

Bár sokan tagadják, hogy női melleknek mekkora jelentősége van, ennek ellenére egyáltalán nem elhanyagolható. Tanulmányok is bebizonyították, hogy bár nem gondolnánk, de nem a méret a lényeg, hanem az, hogy a női mell mennyire kerek. A mellek kereksége ugyanis, a női feneket juttatja a férfiak eszébe.

A szakemberek kutatásai alapján a kerek mell jelzi a termékenységi csúcsot, ez pedig könnyedén lázba hozza a pasikat.

Magasabb hang

A magasabb hang a nőiességet szimbolizálja, emellett utal a kisebb termetre és felkelti a pasik gondoskodási ösztönét. Ugyanakkor a túl magas hang már irritáló és ijesztő lehet számukra, hiszen valljuk be, a hölgyek sem szeretik a rikácsoló hangot, sőt, idegesíti is őket.

Te mit gondolsz erről?

betöltés...