14 kevésbé ismert állat, akik láttán kiakad a cukiságfaktor!

Oly sokszor halljuk, hogy ha idegesek vagyunk, stresszes napunk volt, akkor nézzünk meg egy-két cuki kutyás vagy cicás képet/videót és egyből jobb kedvre derülünk…és valljuk be, a legtöbbször tényleg segít ez az egyszerű, okostelefonunkról pillanatok alatt előhívható ‘terápia’.

A milliónyi cicás tartalom, őrült kutyás felvétel és panda-élet reality mellet azonban bővelkedik még bolygónk megannyi bohókás kinézetű, bolyhos, gombszemű, imádni való teremtménnyel, akik bizony csúnyán mellőzve vannak.

Cikkünkben olyan cukiságokat mutatunk be neked, akikkel valószínűleg még nem találkoztál!

1. Angóranyúl

Az angóra az egyik legősibb nyúlfajta, akit nem feltétlen húsa miatt tartanak, leginkább gyapja miatt tenyésztik.
Az angóranyulak nyírás előtt egy óriási vattapamacsra hasonlítanak, frizuraigazítás után azonban meglehetősen hasonlítanak az általunk ismert házi nyulakra.

2. Törpe erszényesmókus

A törpe erszényesmókus, vagy más néven kis siklóerszényes vagy cukormókus Ausztrália egyik leggyakoribb emlősállata.

3. Dik-dik antilop

A dikdik-ek nevüket arról riasztó hangjelzésről kapták, melyet menekülés közben adnak ki.

4. Sivatagi róka bébi

Észak-Afrikában, valamint a Sínai-félsziget és az Arab-félsziget sivatagaiban honos.
Testtömege 0,8-1,8 kilogramm közötti, testhossza 25–45 centiméter, farka 18–30 centiméter hosszú és fekete végű. Az összes rókafaj közül a sivatagi rókának vannak a legnagyobb fülei, melyek 10-15 centiméteresek.

5. Selyemtyúk

Ha azt hinnéd csak küllemében tér el a többi tyúktól, akkor tévedsz…ugyanis ennek a fajtának a bőre, a húsa, de még a csontja is sötétkék színű, a szemei koromfeketék, a többi baromfi fajtával ellentétben lábain 5-5 ujj/karom található. Húsának különleges színe az oka annak, hogy Európában inkább csak díszbaromfiként tartják.

6. Okapi

Az okapi egy afrikai állat, aki csak a Kongói Demokratikus Köztársaság területén, a Kongó-medence sűrű esőerdőiben él a szabad természetben, a zebra és ló szerelemgyermekének tűnő állat valójában a zsiráfokhoz áll legközelebb rendszertanilag.

7. Koboldmaki

8. Gundi

Ezek a cukiságok Észak-Afrikában, többnyire Marokkóban és Líbiában élő rágcsálók, különlegességük, hogy a farkuk nem hosszú, mint azt a rágcsálóknál többnyire megszokhattuk, hanem rövid és bozontos.

9. Hondurasi fehér denevér

A hondurasi fehér-denevérek kifejezetten apróak, csupán 3,7-4,7 cm hosszúságúra nőnek. A Heliconia fa leveleiből építenek menedéket, hogy így óvják magukat a trópusi felhőszakadásoktól. Élőhelyei: Honduras, Nicaragua, Costa Rica és Nyugat- Panama, többnyire tengerszint feletti 700 méteres magasságban.

10. Erszényesnyest-bébi

11. Bolyhos tehenek

Ezeknek a ‘plüss bociknak’ több fajtája is van, a skót felföldi marhák például borzasak, másokat pedig plüss-szerű bunda borít. Számuk csekély, legnagyobb populáció azon az iowai farmon él, ahol amúgy tenyésztésükkel foglalkoznak.

12. Tapír bébi

Bár a tapírok felnőtt korukban nem annyira szemet gyönyörködtető állatok, a tapírkölyköknél cukibbat viszont elképzelni sem tudunk!

13. Mexikói axolotl

A mexikói axolotl őshazája nem meglepő módon Mexikó, a kétéltű elnevezése az azték nyelvből származik. Jelentése vízi kutya (atl=víz, xolotl=kutya).
Az axolotl-ok színe alapjáraton általában sötét, szürke vagy barna, fekete pöttyökkel, de a tenyésztés során kialakult albínó, valamint többféle színes változat is, melynek következtében rengeteg színű kisállat született a feketétől az aranyszínűig.

14. Albatrosz-bébi

Van valaki, aki nem érzékenyül el egy ilyen cuki vattacukor láttán?

Reméljük cikkünk elnyerte a tetszésed és ismerőseiddel is megosztod azt!

betöltés...