Egy belsőépítész, aki elmondja mely dekorációs szabályt kell örökre elfelejteni

A belső építészek egészen más szempontok szerint látják a házat/lakást, mint te vagy én. Ők alapjáraton is sokkal inkább otthon vannak a divat és az új stílusok területén, ezért bizonyára nagy segítséget tudnak nyújtani, hogy az otthonod trendi és egyedi legyen, ami voltaképpen téged tükröz. Persze vannak, akik saját maguknak szeretik berendezni otthonukat, ám elkövetnek jó pár hibát, amivel unalmassá válik az összes belső tér, ez pedig melankolikus hangulatot eredményez. A mostani posztunkban egy belső építész segítségével elmondjuk, hogy mely dolgokat kell magad mögött hagyni, hogy a házad tökéletes legyen.

1, Egy stílus használata

Egy adott hely stílusa nem gátolja meg azt, hogy a bútorok és dekorációs tárgyak más stílusúak legyenek. Például egy hagyományos formatervezés nagyon is jól passzol a modern elemekhez és rusztikus darabokhoz. Ha így is aggódsz, akkor kérd ki egy tervező véleményét.

2, Bútordarabok kiválasztása

A tervezők szerint az ugyanolyan stílusú bútorok már elavultnak számítanak. Ehelyett az eltérő stílusú, vintage és fém elemekből álló bútorok a nyerők, mert ezek csak még érdekesebbé és feltűnőbbé teszik a belső teret.

3, Minimalista stílus használata

Ma már nem annyira népszerű a “kevesebb néha több” elvén berendezett otthon. Az úgynevezett “vizuális megterhelés” megköveteli, hogy minél többféle bútor, dekorációs tárgy és egyéb elem legyen a lakásban/házban, például fa, fém, apró bútordarabok, műalkotások…stb. A monokróm színek és a semleges belső terek már nem tűnnek érdekesnek, ezért törekedni kell arra, hogy még önkifejezőbb legyen az otthon.

4, Bútorok falhoz tolása

Szakértők szerint nem fogsz több helyet megtakarítani azzal, ha a falnak tolod a bútoraidat, sőt inkább unalmasabbá teszi a belső tereket. Célszerűbb ehelyett tematikus területeket létrehozni, mely személyre szabottá és egyedibbé varázsolja a helyet.

5, Színek kiválasztása

A tervezők mindenféleképpen ragaszkodnak ahhoz, hogy egy belső tér berendezésekor egy meghatározott színpalettára támaszkodjanak a tulajdonosok. Ez a szó szoros értelemben mindenre vonatkozik, függönyre, bútorra, órára, dekortermékekre…stb. Rengeteg szín kombinálható ha helyesen választod ki őket.

6, Helyiségek használata

Nem minden esetben kell ragaszkodni ahhoz, hogy egy helyiséget rendeltetésszerűen használj, például az étkezőt csak és kizárólag étkezőként a dolgozószobát pedig dolgozószobaként. Az, hogy az építész speciális neveket adott a helyiségeknek nem kell úgy is használni őket. Többféleképpen is fel lehet őket használni és hatás a csillagos ég.

7, Hely kihagyás bútorok között

Ha elszórtan helyezed el a bútoraidat és több kisebb helyet hagysz ki köztük, akkor nem fogod tudni a falfelületet megfelelően kihasználni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a bútorokat igen is told közelebb egymáshoz, mert ez csak még otthonosabbá teszi a lakásod/házad.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...