Donald Trump aláírta – Az Egyesült Államokban szövetségi bűncselekmény lett az állatkínzás

Az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza egy hónappal ezelőtt fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely szövetségi bűncselekménnyé nyilvánítja az állatkínzást. Donald Trump pedig aláírásával törvénybe is iktatta azt. Az állatkínzók a jövőben akár hét év börtönbüntetést is kaphatnak, az államhatárokon belül pedig üldözni is fogják őket. Az amerikai jogrendszerben a szövetségi bűncselekmény a legsúlyosabb jogi kategóriának számít, ide tartozik például a gyilkosság is.

A Szenátus november ötödikén fogadta el az Állatkínzás és állatok elleni kegyetlenkedés elleni törvényt (PACT), ezután került Trump elé.

Ez a törvény jelentős segítséget nyújt abban, hogy megállítsuk az állatkínzást és abban, hogy a közösségeink biztonságosabbak legyenek. Bizonyított tény, hogy azok a zavart egyének, akik állatokat bántalmaznak, gyakran nem állnak meg ennyinél, hanem később embertársaikat is bántalmazzák” – mondta Pat Toomey, szenátor a hónap elején, amikor a Szenátus jóváhagyta a szigorítást. 

A 2010-es, még Barack Obama irányítása alatt született törvényt egészítették ki a mostani módosítással, ami illegálissá nyilvánította és büntette az állatkínzó videókat. A jövőben minden ott látható bántalmazási formát szövetségi bűncselekményként kezelnek majd. Innentől fogva az állatkínzás és az állatviadalok szervezése is szövetségi bűncselekménynek számít.

betöltés...