Azok a párok, akik kevesebbet költenek az esküvőjükre, nagyobb valószínűséggel maradnak együtt - mondja a tanulmány

Te is úgy gondolsz az esküvőre, mint olyan dologra, ami csak egyszer történhet meg az életben? Pontosan olyan legyen a gyűrű és a ruha, amilyet megálmodtál magadnak, de nem futja rá a pénzedből? Semmi gond, ennyi áldozatot egy esküvő igazán megér! Ez a gondolat sokszor addig vezet, hogy nincs olyan anyagi korlát, ami útját állhatná az esküvővel kapcsolatos költekezésnek. De lehet, hogy mégsem ez a boldog és hosszú házasság titka. Nézd meg, mit mondanak erről a kutatók.

A drága esküvő semmit nem ad hozzá a házasság tartósságához

Miközben a teljes esküvőipar arról próbál meggyőzni minket, hogy minél többet költsünk a nagy napra, az Emory Egyetem kutatói úgy döntöttek, olyat tesznek, amit eddig még senki: utánajárnak, hogy tartósabb-e a házasság, ha sokat költünk az esküvőre.

A kutatás során több mint 3000 ember esküvőjét vették górcső alá. Arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik 1000 dollárnál kevesebbet költöttek az esküvőre, 50\%-kal nagyobb eséllyel maradtak együtt, mint azok, akik több mint 20.000 dollárt áldoztak életük nagy napjára.

Ugyanez érvényes az eljegyzési gyűrűre is. A válás valószínűsége ugyanis a gyűrű értékével egyenes arányban nő a megállapításaik szerint.

A házasulandók adósságba verik magukat, ez pedig az esküvő után óriási teherré válik

A kutatók szerint az adósság miatti stressz később sok vitát okoz a házaspárok között. Ez pedig a második leggyakoribb oka a válásnak.

A trükk tehát nagyon egyszerű: egy kis esküvő nem sodor adósságba, ezért egy komoly okkal kevesebb lesz a vitákra, és ezzel is csökken az esély a válásra.

De nem az esküvő költsége az egyetlen tényező, ami a házasság tartósságát befolyásolhatja. A kutatók még több egyéb faktort is találtak.

Gyakrabban válnak el azok, akik szűk körben mondják ki a boldogító igent

A drága esküvő nem egyenlő a nagy esküvővel. A kutatók állítják, hogy azok a párok, akik több mint 200 vendéget hívnak meg az esküvőjükre, tovább maradnak együtt, mint azok, akik magukban ünnepelnek.

A nászút is segíthet a házasság tartósságában

Ha mégsem szeretnél sok vendéget az esküvődön, koncentrálj a nászútra! Egy szuper utazás ugyanis tartósabbá teheti a házasságot. Azoknak a pároknak, akik úgy döntenek, hogy elutaznak nászútra, 59\%-kal nagyobb esélyük van a sikeres házasságra.

betöltés...