7 világhírű színész, akik kis híján beleőrültek egy filmszerepbe

Bármennyire is hihetetlen, bizony léteznek olyan sztárok, akik annyira bele tudják élni magukat egy-egy szerepükbe, hogy nehezen vonatkoztatnak el a valóságtól, ezzel pedig akár veszélybe is sodorják önmagukat.

Jamie Dornan – Hajsza

Mielőtt Jamie Dornan még Mr. Grey szerepét öltötte volna magára, Gillian Anderson oldalán, egy BBC sorozatban játszott egy fojtogatót. Annak érdekében, hogy sikeresen ráálljon egy sorozatgyilkos gondolkodására, a színész egyszer leszállt a vonatról egy nő után, akit több utcán keresztül követett. Talán jobb lett volna, ha ezt nem tudjuk meg róla.

Shia Labeouf – Harag

A Transformers sztárja igyekezett mindent elkövetni annak érdekében, hogy ne csak elhíresült szerepével azonosítsák őt. Erre a célra alkalmas volt a II. világháború alatt játszódó Harag című film. Shia Labeouf azonban túltolta a szerepét, ugyanis kihúzatta saját fogát és késsel megvágta arcát, arról nem is beszélve, hogy a színész hónapokon át nem fürdött. Ez azért már durva.

Heath Ledger – A sötét lovag

Heath Ledger beleélte magát Batman ősellenségének, Jokernek a szerepébe. Az Oscar-díjas színész egy hónapra még a külvilágtól is elzárkózott londoni hotelszobájában és karaktere tulajdonságait gyakorolta. Bizonyítást ugyan nem nyert, de valószínűleg ez kergette őt a halálba, így a film örökre összekapcsolódik halálával.

Jared Leto – Suicide Squad – Öngyilkos osztag

Jared Leto is komolyan beleélte magát Joker szerepébe. Két forgatás között sem szeretett volna kiesni a szerepéből, így azzal szórakoztatta magát, hogy bizarr ajándékokat küldözgetett munkatársainak. Will Smith például egy doboz pisztolygolyót kapott a színésztől, Margot Robbie pedig élő patkányokat. Minden cselekedete kár volt a gőzért, ugyanis a végső változatban alig maradt tíz percnyi jelenete.

Johnny Depp – Félelem és reszketés Las Vegasban

Depp filmbéli szerepére a regény írójának, Hunter S. Thompsonnak a pincéjében készült. Itt nyálazta át az író kéziratain, akinek még azt engedélyezte, hogy leborotválja a fejét, ugyanis Thompson szerint nem úgy vágták le a haját, ahogy azt ő megálmodta. Végül a színész az író kocsijával egészen Las Vegas-ig autózott, hogy találkozhasson a film rendezőjével. Mindezt pedig olyan szerelésben tette, amit Thompson már harminc éve ki sem mosott.

Ashton Kutcher – Jobs – Gondolkozz másképp

Amikor a színész Steve Jobs szerepére készült, úgy határozott, hogy ugyanúgy diétázni fog, mint a számítógépes guru. Egy hónapon keresztül csak gyümölcsöt evett, így teste feltelítődött cukorral, emellett pedig olyan dolgokat vont meg magától, mint a fehérje, a zsír, a kalcium és a vas. Kutcher a forgatás kezdete előtt a sürgősségin kötött ki, amely ráébresztette, hogy mennyire rossz döntést hozott.

Anne Hathaway – A nyomorultak

A színésznőnek a musical-dráma forgatása után hetekbe telt, mire helyre tudott állni, mivel annyira megszállottja lett szerepének. Nagyjából tíz kilót le is fogyott a forgatás előtt úgy, hogy semmi mást nem evett, csak zabkását. Hathaway a haját is leborotválta és mivel a karaktere rengeteg nehézségen ment keresztül, a forgatás őt is nagyon megviselte mind fizikailag, mind pedig szellemileg.

betöltés...