Mi jöhet még? Kampány indult, hogy a nők bajszot növesszenek

A mai modern világban, ahol az elektronikai eszközök és a közösségi média az úr, majdnem minden hónapban kijön egy újabb kihívás, amiben az internet és közösségi platform felhasználói előszeretettel vesznek részt. Volt már a jeges vödör kihívás, ahol a lényeg az volt, hogy az emberek a nyakukba öntötték a jeges vizet és ezt le kellett videózni. Ennek az volt a célja, hogy támogassák az ALS betegségben szenvedő embereket. Ilyen betegségben szenvedett például a népszerű elméleti fizikus Stephen Hawking is.

Ám nem ez az egyedüli jótékonysági kampány a világon ugyanis, nyáron, pontosabban július hónapban a “Műanyagmentes július” volt porondon, melynek célja az volt, hogy visszaszorítsák a műanyag szennyezést a világon. Mivel a legtöbb ilyen termék csak évszázadok múlva bomlik le ezért nagy mértékben veszélyezteti a környezetet, állatokat és az embereket is.

Természetesen november sem maradhat ki a szórásból. Ebben a hónapban indul be az úgynevezett Movember kampány. Eme mozgalom keretein belül fel szeretnék hívni a 40 feletti férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, például a prosztatavizsgálatra. Ilyenkor a legtöbb férfi megnöveszti a bajszát, hogy csatlakozzon a kampányhoz és minél több férfit bevonjon a dologba.

Idén viszont a nők sem szeretnének kimaradni, és ők az úgynevezett “No shave November” nevű kampányt indítják el, mellyel fel szeretnék hívni a figyelmet a női bajusz elfogadására. Igazság szerint várható volt, hogy ez is bekövetkezik, ugyanis az utóbbi években egyre többen csatlakoztak a “szőrös nők” táborába. Nemcsak civilek, hanem bizony ikonikus hírességek is, például Madonna és lánya, valamint Miley Cyrus meghagyták hónalj illetve lábszőrüket. A nők ezzel akartak hátat fordítani a társadalmi nyomásnak és a sztereotípiáknak. A másik ilyen mozgalom a “No bra” volt, ahol a nők megszabadultak a kényelmetlen melltartóktól, és szabadon, fedetlenül hordták felsőrészeiket.

A “No shave November” kampányt a Billie, borotvákat gyártó cég indította el, amihez külön reklámfilmet is forgattak. Ebben a kis videóban elmondják, hogy a női bajusz is ugyanolyan normális és természetes, mint a férfiaké, csak a nők a fent említett társadalmi nyomás hatására leszedik.

Most itta lehetőség, hogy kiálljanak az igazuk mellett és sok ezer nőt inspiráljanak arra, hogy hagyjanak fel a gyantázással, tépkedéssel és borotválással.

Íme a videó:

Na, ti mit szóltok ehhez?

betöltés...