Egy thaiföldi modell bemutatja mi rejtőzik valójában az Instagramra feltöltött képek mögött

Sok ember számára nagyon fontos szerepet tölt be az Instagramra feltöltött képek mutogatása, hiszen ennek segítségével tudják mindenkivel tudatni, hol jártak az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban, milyen edzéseken vettek részt, mivel töltötték szabadidejüket, ha épp nem tengerparton süttették a hátukat, milyen különleges ételeket fogyasztottak és így tovább. Mivel vannak, akik csak ilyen jellegű képeket töltenek fel, ezért mások könnyedén azt hihetik, hogy másból sem áll a napjuk csak a nyaralásokból, drága éttermekben való étkezésről, exkluzív ékszerek hordásáról és a többi.

Nem szabad elfelejteni, hogy mindez csak illúzió, hiszen kifelé bármit lehet mutatni, bármilyen képet meg lehet szerkeszteni attól az illető se boldogabb, se pedig egészségesebb nem lesz. A közelmúltban egy thaiföldi modell úgy döntött, hogy felfedi mi is rejtőzik az Instagramra feltöltött képek mögött. Erre egy speciális projektet hozott létre, melynek neve “Instagram VS. Valóság”. Mai posztunkban az ő képeit hoztuk el nektek.

“19 éves koromban lettem modell. Amikor Tokióban nyaralta, akkor még csak 10 ezer követőm volt a Twitteren. Találkoztam egy lánnyal, akivel az utcán együtt fényképezkedtünk. Miután felkerült az internetre a kép, egy modell ügynökség keresett meg. Arra kértek, hogy dolgozzam velük.” – mesélte egy interjúban a modell.

A lány azt mondta, hogy többnyire az Instagramot használja és ott dokumentálja világ körüli utazásait. “Szeretek utazni és fényképezni, szeretném, ha az emberek többet tudnának rólam és azokról a helyekről, ahol jártam.”

Létrehozta Instagram VS. valóság nevű projektjét, ahol bemutatja a tökéletesnek hitt képeket. Ezt azért csinálta, hogy kiemelje a különbségeket. A képeken az “Ulike” nevű alkalmazást használta. Ez egy olyan program, mely lehetővé teszi az embereknek, hogy szó szerint mindenüket átszerkesszék, például az orrot, szemet vagy a szájat.

A másik képnél viszont egy teljesen hétköznapi gépet használt, aminek a képeit nem tudta manipulálni. Ezért néz ki az arca másképp a képeken.

Jöjjenek hát a további képek, amik felfedik a valóságot.

A bal kép úgy néz ki, mintha valaki más csinálta volna, pedig a valóságban a lábát használta ahhoz, hogy lefotózza magát.

Ez a különbség a között, mikor egy ember beáll a képhez, és amikor spontán fotózzák le.

Így jönnek ki a modellek a medencéből, és így amikor mindenféle megjátszás és filter nélkül próbálnak kievickélni.

A medence szélén való pózolás sem ugyanolyan.

Azért valljuk be óriási különbség van a két kép között. Ez van, ha valaki használ és ha nem használ filtert.

Nyilván nem kell túljátszani a dolgokat, ez egy nagyon erős példa, de a különbség szemmel látható.

Valljuk be, senki sem ül kisminkelve, megcsinált frizurával, pizsamában otthon. Pont, hogy ott mindenki arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb ruhában üljön a kanapén.

Igen, enni sem lehet úgy, ahogy a legtöbb Instagramos lány csinálja. Akár tetszik akár nem, vannak nagyon előnytelen pillanatok, de úgy tűnik a modell ezt sem félt bemutatni.

Ne ringassa magát senki illúzióba. A lányok nem sminkkel az arcukon és megfésülve ébrednek, hanem nyúzottan és kócosan.

A fogmosás sem a legelőnyösebb oldalról mutatja be az embereket, de ha egy bal képnek megfelelő fotót látsz a közösségi platformokon, akkor tudd, hogy az csak egy megjátszott pillanat.

A bal oldali képet kicsit sem lehet rendes grimaszolásnak nevezni, na de a jobb oldali mindenért kárpótol, mert az mutatja meg egy ember igazi mivoltát.

A pálcikás ételek fogyasztása sem a leggusztusosabb, főleg, ha tocsog a zsiradéktól.

Nos, igen ez történik akkor, ha nem nagyítod fel a szemed egy applikáció segítségével.

A barátnős fotózások sem úgy néznek ki a legtöbb esetben, ahogy a bal oldali fotón látszik. Sokkal inkább olyan, mint a jobb oldalin.

Bizony, jól érzitek ez megint egy szerkesztett és beállított kép. Ne ringasd magad illúzióba.

Különbség a beállított és a spontán készült kép között.

Ez mutatja meg legjobban, hogy mennyire kamu az összes alvós kép a neten. Sajnos senki sem tud a bal oldali fotón látható pózban aludni, mert az izmok elernyednek, amint elalszol.

Ha valaki tényleg szívét-lelkét beleteszi az edzésbe, akkor kizárt dolog, hogy ne kipirosodott fejjel, izzadtan, csurom vizes hajjal végezzen.

Különbség az Instagramra feltöltött kép és a valóság között.

Na mit szóltok ezekhez?

betöltés...