8 ok, amiért a hűtlen férjek mégis a feleségükkel maradnak

Egy 1990-es felmérés szerint a házasok 2,2\%-ának több mint egy partnere volt 1 éven belül. A kutatások szerint általánosságban elmondható, hogy a házasságban élő amerikaiak 15-20\%-ának van viszonya, a férfiak pedig hajlamosabbak a félrelépésre, mint a nők. Így hát logikusan merül fel a kérdés, hogy azok a férfiak, akik megcsalják a feleségüket, miért nem válnak el és miért folytatják mégis a félrelépést. Most erről tudhatsz meg többet.

1. Még mindig úgy érzik, hogy az otthonuk a legjobb hely számukra

Ezer éve ismer téged, főzöl rá, gondoskodsz a gyerekeitekről. Számára ez kényelmes élet, mégis viszonyt folytat mással, mert valami újra vágyik, nem pedig azért, mert feltétlenül változtatni szeretne az életén. Egy ilyen otthon a férj számára maga az álom.

Fel sem merül benne a gondolat, hogy esetleg el kellene hagynia ezt az otthont. Miért is tenné, hiszen a felesége nélkül nehezen boldogulna a mindennapokban. Lehet, hogy a házasságában már sem a szenvedély, sem a szerelem nincs jelen, de még mindig ott van a barátság és a tisztelet. Csak szeretné megőrizni a komfortos életét.

2. Némi szünetre vágyik

Egy randioldal által készített felmérés szerint a házas férfiak nagy része akkor is folytat viszonyt, ha egyébként semmilyen baj nincs a házasságával. Jól működik a család, mindenki kiveszi részét a feladatokból és a férjnek ilyenkor esze ágában sincs elválni.

A házaspárok között megvan a szerelem, de a félrelépő egy kis szünetre és kalandra vágyik.

3. Azt hiszik, választ találhatnak az élet nagy kérdéseire egy viszony során

Van egy érdekes történet egy férjről, aki megcsalta a feleségét. Ez egy szörnyű helyzet, a nő átment az összes érzelmi fázison, de egy idő után elkezdte kérdezgetni a férjét, hogy miért tette ezt, hiszen egyáltalán nem úgy tűnt, hogy el akarja hagyni a családját.

A válasz egyszerű volt. Nem azért tette, mert valami gondja volt a feleségével vagy mert rémesnek érzi a házasságot. Azért tette, mert úgy érezte, saját magával van valami problémája.

Egyes férfiak úgy gondolják, hogy ha megismernek egy új nőt, valami megváltozik és boldogok lesznek. De aztán mégsem lesznek azok. Szeretik a feleségüket, de mégis vannak pszichés problémáik.

4. Valójában szeretik a feleségüket

Egy nő osztotta meg történetét arról, hogy randizott egy házas férfival. Úriember volt és egy igazi családapa. A feleségét pedig egyáltalán nem akarta elhagyni. Mindenkit az érdekelt, hogy akkor miért csalta meg?

Egy másik férfi megválaszolta ezt a kérdést. Ő már több mint 20 éve házas és vannak gyerekei is. És igen, nagyon szereti a feleségét, mégis több mint 15 éve csalja. Ez egyfajta fétis számára, ugyanakkor bűntudata is van miatta.

5. Nincs bennük elég bátorság ahhoz, hogy teljesen megváltoztassák az életüket

Egy férfi már több mint 10 éve él a feleségével, csodás férj és fantasztikus apa volt, de hirtelen megismerte a lelki társát. Ezt nevezik test-lélek viszonynak. Ez az új érzés nagyon elsöprő lehet és képes teljesen magával ragadni.

Ilyen esetekben a férfiak néha mégis a válás mellett döntenek, majd újra megnősülnek, míg mások, akiknek erősebb a kötődésük a feleségükhöz, maradnak inkább a házasságban.

6. Úgy érzik, túl szorosak a kötelékek, mint a gyerekek vagy a jelzálog

Egy válóperes ügyvéd is megosztotta tapasztalatait a témában. Elmondta, hogy különválni nagyon fájdalmas dolog, de legalább ugyanilyen fájdalmas hétvégi szülővé válni. Ez pedig sokakat elrettent a válás gondolatától, még akkor is, ha már nem boldogok a házastársukkal.

Lehet, hogy férj és feleség között már nincs szerelem, de a felelősségek még mindig közösek és ez a fajta kötelék igen erős tud lenni.

7. Nem akarják átélni a válás okozta fájdalmat

A válás szó emberek millióiban kelt rossz érzéseket. Benne van az ügyvédekkel kapcsolatos probléma, a harc, a vagyonmegosztás és a gyerekfelügyelettel kapcsolatos bonyodalmak intézése.

Egyes férfiak ezért hagynak inkább mindent úgy, ahogyan van. Így nem kell átélniük ezt a válságos időszakot, a dühöt, a vitákat. Bár a kapcsolatuk már nem egészséges, mégis könnyebb szeretőt tartani, mint elválni.

Nem szeretnék stressznek kitenni sem a feleségüket, sem a gyerekeiket.

8. Rájönnek, hogy hibát követtek el, amikor félreléptek

Egy férfi bevallotta, hogy felesége egyik barátnőjével kezdett viszonyt. Felfogta, hogy hatalmas hibát követett el és most szenved is tőle. Nem tudja, mitévő legyen és hogy elmondja-e egyáltalán a feleségének.

Örök vita tárgya, hogy a félrelépést be kell-e vallani vagy sem. Ha a feleség rá is jön, hogy megcsalta, a férfi akkor sem akar szakítani, mert még mindig szereti a feleségét.

betöltés...