8 ok, amiért a mai pasik inkább az agglegény életet választják

A házasság intézménye évtizedekkel ezelőtt szinte kötelező volt és rossz szemmel néztek azokra a párokra, akik nem kötötték össze az életüket örökre. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos kor alatt ennek meg is kellett történnie. A régi szokások úgy tartották, ha valaki nem lépett frigyre huszonöt éves kora előtt, akkor azzal az emberrel valami nagy probléma van.

Napjainkban azonban, már szerencsére vagy nem szerencsére, csak nézőpont kérdése, de nem itt tartunk. Manapság csak az embereknek húsz százaléka határoz úgy huszonöt éves kora előtt, hogy házasságot köt.

A világ változásával, mi emberek és a körülmények is változtak, így számos oka van annak, amiért nem vonulunk olyan hamar az oltár elé. A nők legnagyobb része, még, ha tudat alatt is, de vágyik egy férjre, aki szereti, tiszteli őt, akit megajándékozhat gyerekkel és akivel leélheti hátralévő életét. A férfiak viszont, más cipőben járnak. Ennek persze számtalan oka lehet, de cikkünkben most megosztunk veled ebből nyolcat, ami miatt a pasik minél tovább vagy éppen végleg agglegények akarnak maradni.

Alacsony önbizalom és önértékelési problémák

Sajnos a bizonytalan emberek egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy nem akarják elhagyni komfortzónájukat. A közösségi oldalakon vagy telefonon ugyan beszélnek másokkal, de a személyes találkozó lehetősége kétségeket és félelmet ébreszt bennük. Nem szeretik a kihívásokat, a kalandokat, csak otthonuk kényelmében érzik jól magukat.

Tanulmányok szerint a társkereső oldalak megjelenése pedig, csak rontott a helyzeten. Mivel rengeteg pasi regisztrál ezekre az oldalakra, a folyamatos versengés rontja az önbecsülést és még nagyobb bizonytalanságot okoz.

A nem vonzó megjelenés

Jövőbeli partnerünk külseje, bármennyire is tagadjuk, igenis fontos. A divatcégek belénk sulykolják a legújabb stílusokat, persze ez nem jelenti azt, hogy jól is mutatunk a kiválasztott ruhadarabokban, azt pedig végképp nem, hogy partnerünknek is tetszeni fogunk. Vannak hölgyek, akik számára az unisex öltözködés egyenesen taszító, ezzel pedig a férfiasság is eltűnik. Annak hiányát a nők egyáltalán kedvelik. Egy férfi mindig legyen és maradjon férfi, bármilyen is az aktuális divat.

Dicsekvés és önfényezés

A nők szívéhez nem a dicsekvésen vagy az önfényezés keresztül vezet az út, bármennyire is ezt gondolják a pasik. Természetesen nem baj, ha a férfi sikeres, de, ha folyamatosan ezzel kérkedik, akkor éppen az ellenkező hatást éri el, a nő eltávolodik tőle, ugyanis taszítónak tartja a nagyképűséget.

Munkamánia

A technika fejlődésével a munkakörök is bővültek, továbbá az internet lehetőséget adott az otthoni munkavégzésre is. Egy bizonyos szempontból ez abszolút praktikus, ugyanakkor könnyedén véget vethet közösségi életünknek, megszakadhat kapcsolatunk barátainkkal, rokonainkkal és nem utolsó sorban a párkapcsolatunknak is búcsút inthetünk, ha a munkánk mindig mindennél fontosabb számunkra. Tehát, ha a kiválasztott férfi csak a munkájának él, akkor nagy valószínűséggel egyedül is fog maradni.

Csalódások, szomorú párkapcsolati tapasztalatok

Régen a férfiaknak kellett kezdeményezni. Napjainkban azonban, ez már nincs kőbe vésve, a hölgyek sem lopják a napot, ők is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy megtalálják az igazit. A férfiak azon egyszerű oknál fogva nem mernek kezdeményezni, mert korábban nagyot csalódtak egy vagy akár több nőben is. Viszont, ha nem kockáztatnak, akkor egyedül maradnak. Természetesen senki nem garantálhatja, hogy a következő próbálkozás sikeres lesz, de az esélyt mindenképpen meg kell adni egy új párkapcsolatra. Ugyanis, nemcsak a csalódástól kímélik meg magukat, hanem ezzel egy időben a párkapcsolat összes pozitív velejárójáról is lemondanak.

Válás utáni trauma

Általában a férfiak nem ismerik el, de egy válást sokkal nehezebben dolgoznak fel, mint a nők. Főleg azok a férfiak, akiknek gyermekeik is vannak. Hiszen exfeleségüknek ott vannak a gyerekek, akikkel nap, mint nap foglalkozniuk kell, a férfiak többsége viszont, teljesen egyedül marad egy válást követően. Egy hosszú házasság után pedig, különösen nehéz megszokni az új helyzetet.

A válási procedúra pedig, még inkább megnehezíti a férfiak dolgát. Általában ők azok, akiknek új lakást kell keresni maguknak, gyerektartást kell fizetniük és csak hétvégente vagy még ritkábban láthatják csemetéiket. A sok munka mellett pedig, már nem marad idejük az ismerkedésre sem.

Kezdeményezőképesség hiánya

Már említettük, hogy miért nem kezdeményeznek a férfiak, de ennek nemcsak ez az egy oka van. Korábban nem kaptak ennyi elutasítást és persze nem is féltek tőle. Ennek következtében önbizalom hiányosak lesznek, a kudarctól való félelem pedig, hátráltatja őket abban, hogy megszólítsanak egy őt.

Megszokott egyedüllét

A házasságkötés jelentősége és az abban felosztott szerepek már nem olyan egyértelműek, mint régen. Korábban a férfi kereste meg a betevőt, a nő háztartást vezetett és gyerekeket nevelt. Napjainkban azonban, ennek már nyoma sincs, így a férfi és nő képes boldogságban élni, akár a másik fél nélkül is.

Egy bizonyos idő elteltével a pasik még a párkeresésről is lemondanak, mivel már hozzászoktak a magányhoz. Emellett pedig, ha egy nő társaságába keverednek, kényelmetlenül érzik magukat. Ez az oka annak, hogy a férfiak egy éjszakánál tovább nem töltenek több időt egy nővel, így viszont egy boldog párkapcsolat vagy éppen házasság esélye teljesen meghiúsul számukra.

betöltés...