10 dolog, amire a gazdagok egyáltalán nem költenek, míg a szegényebbek készek eladósodni is miatta

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a gazdagságot luxus autókban, ingatlanokban, belső dekorokban, valódi szőrméből készült ruhákban és diplomában mérik, holott ez egyáltalán nem igaz. Valójában a gazdag és sikeres emberek nem költenek annyit luxustermékekre, mint a középosztálybeliek, holott ők tényleg megtehetnék, hogy az újabb és újabb termékeket megvásárolják. A gazdag emberek soha nem mutatják ki, hogy mennyi pénzük van, pontosan azért, hogy elkerüljék a feltűnést. Ezzel szemben az alacsonyabb bért kapók mindent megtesznek azért, hogy kívülről azt mutassák még a bőrük alatt is pénz van. A mostani posztunkban elhoztunk 10 olyan dolgot amire a gazdagok egyáltalán nem költenek, míg a szegényebbek képesek eladósodni is miatta.

1, Arany ékszerek

A gazdag emberek inkább befektetési céllal vesznek arany ékszereket, ugyanis úgy gondolják, ha beüt a krach, akkor van mihez nyúlniuk. Ezt el tudják adni, és abból könnyedén pénzt tudnak csinálni. Viszont a gazdagok nem igazán aggatják tele magukat ékszerekkel, szemben az alacsony jövedelmű hölgyekkel, akik ezzel próbálják megmutatni, hogy “van pénzük.”

2, Drága márkák ruhái és cipői

Ha hiszed ha nem, nem minden híresség szeret talpig márkás és drága ruhába öltözni. Sokan egy egyszerű farmerban és pólóban járják a várost. Bill Gates egy interjúban elmondta, hogy csuklóján egy 10 dolláros óra van. Annak ellenére, hogy simán meg tudná venni magának a több milliós órákat a leghíresebb márkáktól, ő még is emellett tette le voksát. A gazdagok pénzszórás helyett inkább arra törekszenek, hogy örömet szerezzenek maguknak és családjuknak valamint tapasztalatot szerezzenek az élet minden területén.

3, Plasztikai sebészet

Korábban a plasztika nagy népszerűségnek örvendett a hírességek és a civil emberek körében, hiszen mindenki tökéletes testre és arcra vágyott. Nagyon sok híresség feküdhetett volna kés alá, hogy csökkentsék a ráncok láthatóságát, ám inkább passzolták ezt a fajta beavatkozást. Most egyre több híresség és gazdag ember ellenzi a plasztikai műtéteket és inkább arra inspirálják a többi embert, hogy fogadják el magukat olyannak, amilyenek.

4, Bunda, valódi szőrből

A népszerű és híres tervezők, valamint a gazdag emberek is egyre jobban ellenzik a valódi szőrből készült bundák viselését, mert úgy gondolják, hogy etikátlan. Kaliforniában például törvény tiltja, hogy valaki valódi szőrme ruhát viseljen vagy eladjon. Persze még mindig akadnak olyan hölgyek, akik ezeket a ruhákat részesítik előnyben, mert úgy gondolják, hogy ez is a gazdagság kimutatásának egyik módja.

5, Első osztályon való utazás

A racionális emberek szerte a világon hajlandóak szerény körülmények között utazni, még akkor is, ha anyagilag megengedhetnék maguknak a első osztályt. Például az IKEA alapítója, Ingvar Kamprad úgy vélte, hogy az első osztályú járatokon való közlekedés felesleges pénzkidobás, ezért az IKEA minden alkalmazottja, beosztástól függetlenül, turistaosztályon utazik és olcsó szállodákban száll meg.

Viszont sok alacsony jövedelmű ember hajlandó megfizetni az első osztályú jegyet annak érdekében, hogy kényelmesen utazzon még akkor is, ha tisztában vele, hogy a repülőjegyek árai évről évre nőnek.

6, Háztartási készülékek

A gazdag emberek nem rohannak egyből a boltba, mikor háztartási gépeik és készülékeik új modelljét piacra dobták. Ha az eszköz korábbi verziója megfelelően működik, akkor fognak újat vásárolni. Az alacsony bért kapó emberek viszont folyamatosan űzik-hajtják az újabb modelleket.

A legtöbb ember szinte mindenből újat vesz, például gofrisütőből, fagylaltkészítőből és egyéb konyhai kisgépből, amik a vásárlást követő 1-2 évben érintetlenül állnak az eredeti csomagolásban valamelyik polcon.

7, Belső dekoráció

A gazdag emberek szeretik a minimalizmust, ez pedig az otthonukon is egyértelműen látszik. Ők az egyszerűséget részesítik előnyben még a belső tereknél is, hiszen nem töltenek órákat vagy napokat a bútorok és kiegészítők kiválasztásával. Azt az időt inkább családjukkal, vagy barátaikkal töltik.

A középosztálybeliek viszont gyakran próbálják kidekorálni az egész otthonukat a legújabb és legdivatosabb kiegészítőkkel, bútorokkal.

8, Luxus autók

A gazdag embereknek nincs szükségük új autóra, ha aktuális személygépjárművük jó állapotban van és teljesen elégedettek velük. Még a Facebook tulajdonosa, Mark Zuckerberg is egy manuális sebességváltóval felszerelt Volkswagen autót vezet, és azt állítja, hogy teljesen meg van vele elégedve.

Ezzel szemben az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők folyamatosan arra törekszenek, hogy minél jobb és minél drágább autóhoz jussanak. Olykor hitelkártyákat igényelnek, csakhogy hozzá tudjanak jutni egy luxuskategóriába tartozó autóhoz.

9, Fizetett képzés

A milliomosok tudják, hogy az ingyenes oktatás nem sokban különbözik a fizetettől. Az életben csak a fegyelem, az elszántság és a kitartás segíthet hozzá a sikerhez. Most a legnagyobb külföldi vállalatok készek felvenni a fiatalokat, ha megfelelő ismeretekkel rendelkeznek az adott szakmában. Ez azt jelenti, hogy a szakmai tapasztalat és a valódi készségek sokkal fontosabbak, mint a diploma.

Egyesek azonban úgy vélik, hogy ha fizetnek az oktatásért és diplomát szereznek, akkor már egyenes út vezet a sikerhez. Ennek eredményeként egyre több fiatal dönt úgy, hogy hatalmas kölcsönt vesz fel, hogy a legjobb sulikban tanulhasson. Ezután pedig keményen kell dolgozniuk, hogy 5-10 éven belül vissza tudják fizetni a kölcsönt.

10, Szépség

Ma a természetes köröm mutatja meg a kiváltságot és a jólétet. A sikeres nők kedvelik a természetes körmöket, melyeken visszafogott pasztell vagy áttetsző körömlakk van.

A legtöbb nő viszont azt akarja, hogy a manikűrjük mások számára is látható legyen, ezért mindenféle színnel, kővel díszíttetik ki. Van, aki pedig az extrém hosszú körmeivel akar kitűnni a tömegből. Ezt általában a középosztálybeli hölgyek választják.

Te gondoltad volna?

betöltés...