10 egyszerű módszer, amivel örökre kiirthatod a rovarokat az otthonodból

Szeretnél rovaroktól és bogaraktól mentes otthonban élni, de nem szereted azokat a vegyszereket, amiket a boltokban lehet kapni mert tele van mindenféle káros anyaggal, amik veszélyeztethetik az ember egészségét?! Nos, nagyon jó helyen jársz, ugyanis olyan szereket hoztunk el nektek, amik biztonságosak, te magad is könnyedén elő tudod állítani illetve megszabadít a kellemetlen vendégektől is. Ezek a módszerek a lehető legbiztonságosabbak abban az esetben, ha kisgyermek is van a háznál.

Csótányok

Fogj egy üres műanyag palackot vágd el a nyaka alatt és az alábbi képen látható módon fordítsd bele az üvegbe. Egy ragasztószalaggal ragaszd körbe a peremét, hogy ne csúszkáljon. Tegyél bele vizet és helyezd arra a helyre, ahol általában meg szoktak jelenni a csótányok. Ők képesek lesznek belemászni, de már nem fognak tudni kijönni. A módszer csak egy két rovarnál működik viszont a fészküket nem fogod tudni vele eltávolítani.

Gyümölcslegyek

Tegyél egy üvegedénybe almaborecetet és vágj bele néhány kocka túlérett vagy már rothadó gyümölcsöt. Egy vastagabb papírból készíts tölcsért és helyezd bele az üvegbe. Ezt a csapdát tedd olyan helyre, ahol a legtöbb gyümölcslégy van majd hagyd úgy egész éjszakára, reggel pedig borítsd ki ami benne van.

Szúnyogok

A citronella és a citromfű illóolajokat tökéletesen lehet hasznosítani a szúnyogok ellen. Nincs más teendőd, csak egy üvegedénybe ezt a két illóolajat összekeverni egy kanócot tenni bele és meggyújtani. Így távol tartod a hívatlan vendégeket magadtól és a házadtól. Létezik egy másik módszer, ami tökéletes akkor ha túrázni mennél. Olvassz fel egy kis kókuszolajat majd tegyél bele néhány csepp citromfű vagy citronella illóolajat és jól keverd össze. Hagyd megszilárdulni, majd kend rá a bőrödre.

Legyek

Fogj egy szivacsot vagy rongyot és csepegtess rá jó sok levendulaolajat, majd tedd egy üvegbe és valahol a házban, lakásban helyezd el. A levendula illata távol fogja tartani a legyeket az otthonodtól. Van egy másik megoldás is. Készíts levendulaolaj spray-t. Ehhez nem kell mást tenned csak 30 csepp levendulaolajat csepegtetned egy kisebb szórófejes palackba, amiben van már egy kevés víz. Fújd be ezzel a ház egyes részeit, de arra vigyázz, hogy a bőröddel ne érintkezzen.

Hangyák

Keverj össze egy teáskanál sósborszeszt és mosogatószert egy csésze vízzel. Ezt jól keverd össze és borítsd egy szórófejes üvegbe. Rázd addig, amíg el nem kezd buborékozni, majd fújd arra a területre ahol a hangyák általában megjelennek.

Méhek

Ha észrevettél egy méhkast valahol a házad körül, a legjobb megoldás ha egy méhészt hívsz segítségül, aki megszabadít a hívatlan vendégektől. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor citrusolajból készíts egy keveréket, amit a fészekre permetezhetsz. Ehhez nem kell mást tenned csak különböző citrusfélék héját legalább 10-15 percig forrald (például mandarin, citrom, grapefruit vagy narancs). Ezt a vizet borítsd egy szórófejes üvegbe és oda permetezz vele, ahonnan előkerülnek a méhek.

Darazsak

Ha valahol a házad körül felfedezel egy darázsfészket és gyorsan meg akarsz tőle szabadulni, akkor keverj össze két evőkanálnyi mosogatószert egy kis vízzel. Ezt az oldatot tedd egy spriccelős üvegbe majd közvetlenül a fészket fújd be vele. Egyes szakértők szerint ez nagyon gyorsan végez velük.

Pókok

Állítások szerint a pókok ki nem állhatják a teafaolaj illatát. Ha meg akarsz szabadulni tőlük, akkor keverj össze egy csésze ecetet és vizet néhány csepp teafaolajjal majd fújd be vele a ház vagy lakás sarkait és a szekrényeket is.

Ágyi poloska

Egy csésze vízbe keverj el 10 csepp eukaliptusz olajat majd alaposan rázzuk fel. Ezt követően a keveréket egy szórófejes palackba kell tölteni és a matracokat, ágynemű huzatokat, ágynemű garnitúrákat kell befújni. Ha sokszor utazol akkor mindig legyen nálad egy olyan kendő, amire eukaliptusz olajat csepegtettél. Bárhol is szállj meg ezzel töröld át az ágymatracot.

Büdös bogarak

A legegyszerűbb és egyben a legbiztonságosabb módszer, amivel megszabadulhatsz a büdös bogaraktól, ha fokhagymás permetet készítesz. Ehhez csupán össze kell keverned 2 csésze vizet, 4 teáskanál fokhagymaporral, majd a keveréket jó alaposan fel kell rázni ezt követően pedig már be is lehet vele fújni a növényeket.

betöltés...