Ez történik a testünkkel, ha nem iszunk alkoholt 29 napig.

Statisztikai adatok alapján az emberek évi átlagjövedelmük 9,5\%-át szeszes ital fogyasztásra fordítják. Igaz, ez nem egyenlő az alkoholizmussal, viszont ez is kellemetlen dolgokat idézhet elő mind külsőleg, mind belsőleg. Ha azért ittál eddig lefekvés előtt egy pohárka bort, hogy jól aludj, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk nagyon rosszul tetted, ugyanis hiába alszol el hamarabb, ha az alvás egyáltalán nem lesz pihentető. A mai cikkünk arról szól, hogy mi történik a testeddel és a szervezeteddel akkor, ha 29 napra száműzöd az italozást az életedből.

Első hét.

Amikor szeszes italt fogyasztasz az éhségérzeted megnő és ilyenkor sokkal többet eszel, mint alapjáraton. Ha viszont teljes mértékben száműzöd ezt az italt az életedből, akkor ezt az ürességet valamivel pótolni akarod, ez legtöbb esetben az evés. Viszont eme ital különbözően hathat az emberekre, például valakinél emeli valakinél csökkenti a vércukorszintet.

Lehet, hogy a szeszes italtól könnyebben elalszol, viszont nem lesz olyan pihentető, mintha nélküle aludtál volna el. Ez az ital felgyorsítja a szemmozgást, ami hányingert idézhet elő, nem utolsó sorban még rémálmok is kialakulhatnak tőle. Bizonyos esetekben fejfájás alakul ki a túlzott italozás miatt, ami májbetegség vagy magas vérnyomás problémáját is jelezheti.

Második hét

A rendszeres italozás miatt lassan elpusztulnak a májsejtek, aminek a helyén hegek alakulnak ki. Igaz, hogy ezt a folyamatot vissza lehet fordítani, viszont nagyon sok időt vesz igénybe. Viszont minél kevesebbet iszol, annál gyorsabban regenerálódik a szervezeted.

A túlzott italfogyasztás bőrszín elváltozáshoz is vezethet, mivel a vérerek kitágulnak, ami negatívan hat a vérkeringésre és ezáltal oxigénhiány alakul ki. Ennek következtében a szeszes ital kiszárítja a bőrt, amitől hamarabb jelennek meg a ráncok és öregségi foltok.

Harmadik hét

A harmadik héten már külsőleg is látszik a változás, ugyanis a szem alatti táskák eltűnnek és a duzzanatok is leapadnak az arcon. Ez annak tudható be, hogy a szervezet ismételten jól és normálisan működik.

A reggeli ébredések kellemesek lesznek. Köztudott, hogy a rendszeres italozástól az ember sokkal fáradtabban és nehezebben kel fel, mert alvás közben egyáltalán nem pihen a szervezete.

A szeszes ital fogyasztás a fogak állapotát is nagyban befolyásolja. Ha pedig ezt elhagyja az ember, akkor a fogszuvasodás kockázata csökken, a fogzománc pedig megerősödik. Az íz-receptorok helyreállnak és az illatok is intenzívebbek, mint azelőtt.

Negyedik hét.

A szeszes ital fogyasztás mellőzése testsúlycsökkenést eredményez, ami körülbelül 3-4 kilogramm mínuszt jelent havi szinten. Minél tovább mellőzöd az italozást, annál több kilótól tud megszabadulni.

Az italozás növeli a vérnyomást, ami nagyon veszélyes lehet. Ezzel szemben, akik nem fogyasztanak szeszes italt, azoknál nem áll fenn ennek a problémának a kockázata, mert a szervezet képes normálisan működni.

Az arc, valamint a bőr sokkal tisztább lesz, a pattanások felszívódnak az arcról, ami annak köszönhető, hogy a szervezetben lévő víz helyreáll és a vérkeringés normalizálódik.

betöltés...