10 őszinte illusztráció, mely megmutatja, hogy a világ mennyit is változott csupán 10 év leforgás alatt

A közös családi piknikek szelfi fesztiválokká váltak, a szavakat lecserélődtek hangulatjelekre, és az oktatási rendszer addig fajult, hogy a felsőoktatásban elhelyezkedő diákok költségeit csak a gazdag emberek engedhetik meg maguknak. A világ elképesztően sokat változott 10 év leforgás alatt, ami egyben ijesztő és elszomorító is. A modern technológia annyira átvette az emberek felett a hatalmat, hogy már nem léteznek őszinte barátságok vagy párkapcsolatok. Azon gondolkodunk, ha most ez a helyzet, akkor mi lesz az elkövetkezendő 10 évben?

1, Régen az emberek nem igazán azzal voltak elfoglalva, hogy az elkészített műveikkel, műalkotásaikkal, kreálmányaikkal fotózkodjanak és feltöltsék a közösségi oldalakra. Ők akkor örültek, ha munkáikat személyesen megnézték és megdicsérték.

2, Évekkel ezelőtt a technológia rohamos fejlődése következtében, mindenki az okostelefonjai segítségével próbált meg másokkal kommunikálni. Manapság viszont már elegendő egy okos óra is ahhoz, hogy visszaírjanak a barátaiknak, családtagjuknak.

3, Régen a természet csodáit még személyesen is meg lehetett nézni, ma viszont a sok erdőirtásnak köszönhetően ezek a területek egyre jobban kezdenek eltűnni a világból, így már csak képről lehet őket megfigyelni.

4, 10 évvel ezelőtt még az volt a menő, ha elmentetek biciklizni a haverokkal vagy sárkányt eregettetek a parkban. Most pedig úton-útfélen szelfiző fiatalokba lehet botlani, akik képeiket a közösségi oldalakra töltik fel.

5, Annak idején még nem volt ennyire drasztikusan rossz a helyzet, mármint ami a levegő tisztaságát illeti. Az autók és gyárak növekedésének köszönhetően ma már egyre több városban kell valamilyen maszkot hordania az embereknek, hogy ne lélegezzék be a szmogot és a káros anyagokat.

6, Míg régen az emberek azon voltak, hogy a bajba jutott társaikon segítsenek, ma már mindenki először képet csinál a szenvedésükről és csak azután méltóztatnak segíteni, hogy a képet kiposztolták a szociális oldalakba.

7, Sajnos ma már egyre kevesebb diák tanul tovább felsőoktatási intézményekben, ami mind a közoktatás, mind a társadalom hibája. A gyerekeknek el kell dönteniük, hogy mivel is szeretnének voltaképpen foglalkozni, ám a legtöbb 18 évesnek még nem körvonalazódott semmi. Ilyenkor mennek el átmenetileg valahova dolgozni, hogy tapasztalatot gyűjtsenek.

8, A mai rohanó világban az embereknek már egyre kevesebb ideje marad arra, hogy személyesen találkozzanak barátaikkal, ezért kénytelenek videóchat formájában elmesélni bánatukat vagy épp örömüket a barátaiknak, de persze ez nem ugyanolyan, mint személyesen.

9, Annak idején a szülők nagyon megdorgálták a gyerekeket, mert rossz jegyet kaptak, és általában mindig a tanárnak adtak igazat. Ez az idő múlásával azonban 180 fokos fordulatot vett és a szülők már a tanárokat hibáztatják, ha a gyerek rossz jegyet kap.

10, Sajnálatos módon a fiatalok folyton a telefonjukat nézik így észre sem veszik, hogy egy idő után elkezd lógni a fejük és púpos lesz a hátuk. Az idő múlásával ez még rosszabb lesz, ezért csínjában el kellene fojtani.

Ti mit gondoltok? Ha most ez van mi lesz 10 év múlva?

betöltés...