9 étterem, melynek ételeiért a helyiek és a turisták képesek bármit megtenni

A turisták 79\%-a vallja azt, hogy szereti kipróbálni a különböző országok helyi gasztronómiai sajátosságait. Ma már persze egyre több olyan ország és város van, ahol a különböző nemzetiségek ételeit meg lehet kóstolni, anélkül, hogy drága utazásokra kellene adniuk a fejüket. Statisztikai adatok alapján nagyon sokan szeretik a keleti országok ételeit, pontosan ezért nem lep meg minket sem, ha minden sarkon, kínai, thai, vagy épp török éttermek állnak. Mai cikkünkben 9 különleges éttermet gyűjtöttünk nektek össze, melynek ételeiért a helyiek és a turisták képesek bármit megtenni. Ha kell órákat állnak sorba vagy hetekkel, hónapokkal előbb foglalnak asztalt.

1, Wattana Panit, Bangkok, Thaiföld

Az étterem már több, mint 60 éve üzemel, és szinte minden étel alapja a jó minőségű marhahús. A legfurcsább, hogy szinte soha nem mossák el azt az edényt, amiben az étel készül csak az alapanyagokat és a vizet cserélik benne. Elképzelhető, hogy ennek köszönhetik az ételek egyedi ízüket. A kínálatban vannak levesek, pörköltek, de sertésből készült rizses húst is kaphatnak a vendégek. Az étterem annyira népszerű, hogy szó szerint mindig telt ház van.

2, Rokunen Yonkumi, Tokió, Japán

A Tokióban található Rokunen Yonkumi olyan, mint egy iskolai menza. Itt nemcsak a népszerű iskolai reggeliket próbálhatod ki, hanem olyan ételeket is, melyek nem annyira elterjedtek a japán gasztronómiában. Minden ételhez külön szósz van, amit egy hatalmas edényben szolgálnak fel.

3, El Diablo, Lanzarote, Spanyolország

Az étterem közvetlenül a vulkán tetején található, ahol az ételeket egy speciális rácson készítik el, melyet a vulkán hője puhít meg. A lyukat kővel fedték be és erre a célra készített rácsokat tettek rá. melyen húst, zöldséget és krumplit is sütnek. A természetes hő segítségével az ételek sokkal hamarabb elkészülnek a legjobb pedig, hogy a vendégek az elejétől a végéig megnézhetik az elkészítési folyamatot.

4, Rollercoaster étterem

A Rollercoaster éttermek számos országában megtalálhatók, például Angliában, Németországban és Ausztriában is. Az ételeket egy tablet segítségével lehet megrendelni, melyek egy miniatűr hullámvasúton érkeznek a vendégekhez. Ebből kifolyólag szinte nincs is szükség pincérre, mert a számítógép mindent megold.

5, New Lucky, Ahmedabad, India

Ennek az étteremnek az a különlegessége, hogy egy indiai temető tetejére épült. Az étkezés és a teák elfogyasztása mellett a vendégek megtekinthetik a régi sírokat, melyek a rácsok mögött vannak. A legérdekesebb, hogy ez senkit sem zavar, sőt épp ellenkezőleg sokan úgy gondolják, ha valaki itt étkezik, vagy iszik, az szerencsés lesz.

6, De Kas, Amszterdam, Hollandia

Az étterem egy régi üvegházban található, melyet 1926-ban építettek. Minden szükséges élelmiszert itt termesztenek, amiből finom ételeket főznek a vendégeknek. Különlegessége, hogy nincsenek kész ételek, hanem csak az alapanyagokból lehet válogatni. Amire a kedves vendég rábök abból fognak valami finomságot csinálni. Ez a hely az egészséges életmódot követők és a vegetáriánusok kedvenc helye, mert sok növényi alapú étel található itt.

7, Säräpirtti Kippurasarvi, Lemi, Finnország

A lenti képen látható az az egyetlen étel, amit ebben az étteremben szolgálnak fel. Ha valaki itt akar étkezni, annak előre be kell jelentkeznie telefonon, mivel nem mindennap vannak nyitva. Eme étel titka az, hogy a Syar-t (bárányhús és burgonya), mely egy több mint ezer éves múltra visszatekintő finomság kb 8–9 órán át főzik egy fából készült edényben.

8, l’Entrecote, Bordeaux, Franciaország

Az 1959-ben megnyílt étterem nagyon népszerű, ugyanis majdnem minden ételhez, egy különleges úgynevezett entrecote szószt adnak. A recept 7 pecsétes titok, melyet csak az étterem tulajdonosa és annak családja ismer. 60 év alatt annyit sikerült kitalálnia a vendégeknek, hogy a szószban van vaj és Dijon-i mustár.

Az étterem légköre rendkívül szerény: a terítők helyett szalvéták vannak az asztalra terítve, és a helynek nincs étlapja. Ennek ellenére az étterem előtt kígyózó sor szokott állni.

9, Emin Usta Balicisi, Isztambul, Törökország

Az úgynevezett Balik Ekmek egy Shawarma-hoz hasonló étel (gyros testvére) csak hús helyett, sült hal van benne. A pletykák szerint az étterem tulaja, Emin készíti a legjobb és legfinomabb Balik Ekmeket. A makrélákat olívaolajon megsüti egy kis citromlével leönti, hagymát, paradicsomot és chilit ad hozzá, majd egy különleges mártással nyakon önti. Több mint 20 éve üzemel az étterem és az étel receptjét, csak ő ismeri.

Neked van kedvenc éttermed?

betöltés...