Ha a kutyád rád teszi a mancsát, lehet, hogy azt mondja: “Szeretlek!”

A gazdik jobban szeretik kutyájukat, mint az embereket – állítja egy tanulmány. Úgy gondoskodnak róla, mintha a saját gyerekük lenne. Elárasztják szeretettel és a kutyák viszonozzák is ezt. Megvédik gazdájukat bármitől, és a maguk saját módján mindennél jobban szeretik őt. A szakértők szerint, ha egy kutya rád teszi a mancsát, azzal az irántad érzett szeretetét fejezi ki.

“Szeretlek!”

Mikor egy kutya odamegy hozzád és rád teszi a mancsát, egész egyszerűen azt tudatja veled, hogy szeret téged és értékel mindent, amit érte teszel. Szakértők szerint, amikor simogatod és ő is megpróbál a mancsával hozzád érni, azzal ugyanazt a törődést akarja kifejezni, amit tőled kap.

“Mindig melletted leszek!”

Időnként azonban az érintésük mást is kifejezhet. A kutyák képesek olvasni az emberek érzelmeiben és meg is értik azokat. Ezért van az, hogy mikor szomorú vagy, a kutyád odamegy hozzád és nyújtja a mancsát, hogy megnyugtasson és azt sugallja, minden rendben lesz.

“Figyelj rám egy kicsit, Gazdi!”

Ha gyakran teszi rád a mancsát, azzal azt is kifejezheti, hogy kicsivel több figyelemre és játékra vágyik. A kutyáknak olyan igényeik vannak, mint a kisgyerekeknek, valamint követik a falkaviselkedést, hiszen őseik falkában éltek, ahol szoros kötődés volt a tagok között. Nemcsak a mancsát teheti rád, de melléd ülhet és neked támaszkodhat. Ők így mutatják ki a kötődésüket.

A kutyával való játék megóvhat téged és őt is a depressziótól

Kutatások szerint, amikor játszol a kutyáddal, boldogsághormonok szabadulnak fel a testedben és a kutya testében is. Ettől mind a ketten jobban érzitek magatokat, távol tarthatjátok a depressziót és más betegségeket is. Ezzel mindenki nyer.

betöltés...