10 tulajdonság, ami az érett emberekre vall – Te az vagy?

Nos, attól mert valaki betölti a 18 vagy bizonyos helyeken a 21 éves kort még nem tekinthető felnőttnek vagy érettnek ugyanis számos más feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy valakiről elmondható legyen valóban érett. Nagyon-nagyon hosszú utat kell megtennie egy embernek ahhoz, hogy elérje ezt a pontot, szóval mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy mely tulajdonságok jellemzik az érett gondolkodású, felnőtt embereket. A kérdés már csak az, te közéjük tartozol-e?

1, Saját érzelmek korlátozása

Egy felnőtt és érett gondolkodású ember ahelyett, hogy másokra lenne mérges a saját hibái miatt inkább a saját érzéseit fogja vissza. Egy felnőtt ember, már nem fog nekiesni a másiknak, mert tudja, hogy amit tett, az az ő felelőssége, nem a partneré.

2, Felelősségvállalás magadért és tetteidért

A napi szinten hozott döntések bizony következményekkel járnak. Akkor válik valakiből felnőtt ember, mikor felelősséget tud vállalni a tettei miatt. Érett vagy, mikor megpróbálsz vigyázni a kapcsolatodra, a boldogságodra annak ellenére is, hogy számtalan akadály állta utad.

3, Hálás vagy azért amid van

Egy érett ember mindig hálás azokért a dolgokért, amiket megszerez és amiket birtokol és egyáltalán nem panaszkodik amiatt, ami nincs neki. Nem szidja-hordja az embereket, mert nekik több van, hisz tudja, hogy azért is meg kell dolgozni.

4, Elfogadod magad olyannak, amilyen vagy

Nem könnyű elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, mert egyik oldalról meg azt hallod, hogy változtatnod kellene magadon. Egy érett ember azonban átöleli magát és bízik saját magában. Nyugodt lesz, kiegyensúlyozott, nem törődik mások véleményével, csak magával.

5, Tudod mennyit tudsz

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy mindent tudnak, de egy érett felnőtt tisztában van azokkal a dolgokkal, amiket nem tud. Ha te érett vagy, akkor bizonyára félreteszed a büszkeséged és hajlandó vagy tanulni, hiszen ahogy a mondás is tartja, “Jó pap is holtig tanul.”

6, Tudatos és figyelmes vagy másokkal

Egy érett személy mindig másokat helyez előtérbe saját maga helyett. Ha te ilyen vagy, akkor biztos a saját vágyaidat háttérbe szorítod, hogy másoknak jó legyen, és az ő érdekeiket nézd. Ahelyett, hogy a sikeres emberekre féltékeny lennél, inkább velük együtt örülsz.

7, Alázat és szerénység jellemez

Ha érett személy vagy, akkor nem hagyod, hogy siker a fejedbe szálljon. Bárkivel is sodorjon össze az élet, mindig tisztelettudó leszel felé. Még akkor is, ha ismertebb vagy, mint a másik nem szabad lealacsonyítani.

8, Megmutatod mennyire rugalmas vagy

A dolgok nem mindig mennek a tervek szerint, de egy érett személy mindig képes alkalmazkodni az adott helyzethez. A duzzogó, makacs, ujjal mutogatós emberek még az éretlen kategóriába tartoznak.

9, Nyitott vagy és nem ítélkezel

Nyitott vagy az új dolgokra, mert ezáltal új perspektívából látod meg a dolgokat, sőt megtapasztalhatod milyen érzés mások cipőjében lenni. Ahelyett, hogy megszólnál másokat, inkább ismerd meg őket, mielőtt elítélnéd őket.

10, Folyton fejlődsz

Az érett szó azt jelenti, hogy soha nem leszel megelégedve azzal, amit tudsz és ezért folyton bővíteni akarod tudásod. Úgy gondolod mindig van lehetőség az önfejlesztésre, amit majd később hasznosítani is tudsz. Az érett emberek folyton tanulnak és törekednek arra, hogy változtassanak a dolgokon.

Te érett vagy?

betöltés...