Ez a 4 korai jele a ráknak, amiről a legtöbb ember nem vesz tudomást.

Az orvosok nem véletlenül hívják fel az emberek figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen a legapróbb problémák is megállapíthatók vele. Előfordul, hogy a ráknak, vagy a daganatoknak olyan ártalmatlan jelei vannak, amire az emberek egyáltalán nem figyelnek oda. Viszont, amikor baj van, akkor tudatosul bennük, hogy bizony meg kellett volna fogadni a jó tanácsokat és minden évben el kellett volna menni azokra a bizonyos vizsgálatokra. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek a rák illetve a daganatok kialakulásának jeleit, amiket ha észreveszel azonnal fordulj orvoshoz.

1, Hányinger és gyomorfájás

A hányinger, valamint a gyomorfájás az olyan tünetegyüttes, amit a nők nagy része természetesen a ciklusával magyaráz meg. Viszont ez sokkal komolyabb problémákat is jelezhet, amit nem szabad félvállról venni. Amennyiben a panaszok gyakoribbá válnak és felerősödnek, célszerű felkeresni egy orvost.

Több lehetőség is megbújhat a háttérben, a jobbik eset, ha csak gyomorrontásod van. Viszont a máj, leukémia, vastagbél, nyelőcső vagy hasnyálmirigy daganatos elváltozások is efféle tüneteket produkálnak. Szóval jobb, ha ellátogatsz a háziorvosodhoz, aki a megfelelő helyre be tud utalni, hogy utánajárjanak a problémának.

2, Az idomokon lévő bőr elszíneződése.

Valószínűleg minden nő tudja, ha csomókat vél felfedezni az idomaiban, az bizony a mellrák jele. Pontosan ennek elkerülése érdekében fontos a rendszeres szűrővizsgálat, mint a mammográfia. Viszont nem kell megvárni a csomókat, hogy megtudd, mellrákod van, ugyanis számos megelőző jele van. Például bőrszín elváltozás, a bimbók érzékennyé válása, duzzanata vagy színének megváltozása.

Mivel ezek a tünetek akár a menstruációs ciklus kísérő tünetei lehetnek, ezért a nők nagy része nem igazán foglalkozik a problémával, mert azt gondolják, hogy a menzesz végével majd visszaáll minden a rendes kerékvágásba. A bimbók színének megváltozása nem minden esetben egyenlő a rákkal, de nem árt óvatosnak lenni és elmenni egy orvoshoz.

3, A menopauza utáni menstruációs vérzés.

Nem számít ritkaságnak, ha menopauza idején halvány vagy pecsételő vérzés jelentkezik. Viszont, ha normális, erős vérzést tapasztalsz ebben az időszakban, akkor látogasd meg a nőgyógyászod, mert ez a méhrák jele is lehet.

De nem kell egyből pánikba esni, ugyanis még mielőtt a rák súlyosabb stádiumba lépne, van rá esély, hogy kikezeljenek a betegségből. Ennek fényében akár örülhetsz is, hogy a tested így jelezte, hogy valami nem stimmel vele és ideje meglátogatnod az orvost.

4, Haspuffadás.

Mivel a menstruáció egyik kísérő tünete a felpuffadt has, ezért a nők nem is foglalkoznak annyira vele. Abban az esetben, ha ez a tünet a menstruáció végével sem szűnik meg, vagy akár hónapokig elhúzódik, akkor kell időpontot kérni az orvoshoz. Ez egyébként a petefészek rák egyik jele lehet, ezért nem szabad vele játszani.

Jobb megelőzni a bajt ezért csináltass inkább egy tesztet, ami kimutatja, hogy mi okozza a problémát. Ha mégsem petefészek rák, akkor is tovább kell menni, mert az állandó jellegű puffadás nem sok jót sejtet. Célszerű utánajárni a dolgoknak, mielőtt komolyabb problémák alakulnak ki.

betöltés...