Kutatások szerint a tengerparton eltöltött idő jótékony hatással van a mentális és fizikai egészségre

Kutatások szerint a strand, a tengerpart, és az óceán jótékony hatással van a mentális egészségre és a fizikai állapotra is. Ez a legjobb gyógymód arra, ha dühös, szorongó, stresszes vagy érzelmileg ki vagy merülve. Amellett, hogy a belső harmóniát kezelésbe veszi, több bőrbetegségen is segíthet, amik egy ekcémás vagy pikkelysömörrel diagnosztizált betegnél nagyon fontos. Mostani posztunkban elhoztuk, hogy a víz, a szellő, a homok, a hang, és a szín mennyi mindent képes jó irányba terelni.

A víz

Köztudott, hogy az óceánvíz ásványi anyagban gazdag, ami képes bizonyos bőrbetegségeket meggyógyítani, például a pikkelysömört vagy ekcémát. A víz képes az eldugult orrot kitisztítani, az arcüreg gyulladást enyhíteni és a magas lázat megszüntetni. Általa egyébként fokozódik a dopamin és a szerotonin szint is a szervezetben. Az óceánban történő úszás pozitív hatással van a mentális egészségre, és regeneráló hatása van.

A szellő

Az óceáni szellő segíthet a szervezet méregtelenítésében. Amikor a tengerparton vagy, a tüdő negatív ionokkal töltődik meg, mely fellendíti az immunrendszert. Ezek a negatív ionok antidepresszánsként is működnek, amik enyhíthetik a szezonális érzelmi rendellenességek tüneteit. A levegőn nyugodtabbnak érzed magad és segít a jobb alvásban.

A homok

A homok egy természetes hámlasztó anyag, mely a lábról el tudja távolítani az elhalt bőrt. Képes javítani az egészségi állapotot és lassítani az öregedést. Ez azért történik mert a test abszorbeálja a Föld elektronjait, mikor rajta állsz. Ha meleg homokba dugod a lábad, akkor az pihentetően hat a szervezetre a testre és a lélekre. A homokban való sétálás segít a helyes testtartás fenntartásában is, ezen kívül pedig több kalóriát égetsz el, ha homokban futsz vagy gyalogolsz.

A hangok

Az óceán hullámainak hangja békét és nyugalmat áraszt, emellett javítja a kedélyállapotot, és pozitívan hat a gyógyulási folyamatokra. Ez azért van mert meditációs állapot alakul ki közben. Az agy általában pozitívan reagál a vízre és annak hangjára is. Ez jótékony hatással van a belső békére, és képes olyan sérüléseket begyógyítani, amik lelki eredetűek.

Színek

Egy tanulmány kimutatta, hogy az óceánt néző emberek, sokkal kevésbé stresszesek. Ez állítások szerint azért is lehetséges, mert kapcsolat van az egészség és a víz illetve az ég kék színe között. Általánosságban elmondható, hogy a kék és a zöld színektől nyugodtabbnak érzi magát az ember. Szóval a strand tökéletes hely arra, hogy egy kis nyugalomban és csendben legyen részed, ami kikapcsol.

Te gyakran jársz tengerpartra?

betöltés...