Ez a 30 másodperces teszt megmutatja, hogy vérkeringési problémákkal küzdesz-e vagy sem

A szív a test mozgatórugója így fontos, hogy az mindig egészséges legyen. Ha valami probléma adódik vele, akkor az hatással van az egész testre és szervezetre. Annak érdekében, hogy kiderítsd van-e valami probléma a vérkeringéseddel nem kell mást tenned csak egy 30 másodperces tesztet elvégezned. Ha esetleg vészjósló eredmények jönnének ki, akkor sem kell pánikba esni, fel kell keresni egy specialistát, aki orvosolni tudja a problémát.

1, Első lépés

Önts jéghideg vizet egy olyan tálba, amely elég nagy ahhoz, hogy mindkét kezed beleférjen. A jobb eredmények elérése érdekében célszerűbb lenne néhány jégkockát beletenni.

Második lépés

Tedd a kezeidet a jégkockákkal tovább hűtött vízbe pontosan 30 másodpercre. Ez segít megtudni, hogyan reagál a vér illetve az erek arra ha hideggel érintkezik.

Igazság szerint összesen kettő lehetséges eredmény érhető el.

Ha az ujjak elvörösödtek, akkor van egy jó hírünk. Ez azt jelenti, hogy nincs semmiféle problémád a hideggel, mert a vér oxigénellátása remekül működik. A szíved és a vérkeringésed is kitűnő állapotban van.

Ha viszont elsápadtak, elkékültek az ujjaid az már problémát jelezhet. Ez a legegyértelműbb jele annak, hogy vérkeringési problémáid vannak. Ez azért történik, mert alacsony a vörösvértestek oxigénszintje, vagy mert nem tudnak megfelelően bejutni a szervezetbe az oxigénnel telített vörösvértestek.

Ebben az esetben megpróbálhatod felmelegíteni esetleg masszírozni a kezeidet, hogy visszatérjenek a normális állapotba. (Semmi esetre se tedd forró víz alá, hogy felmelegítsd!!) Ha semmi nem történik a folyamatos dörzsölés, masszírozás után célszerű értesíteni a mentőket. A kékes elszíneződésnek egyébként vannak kísérőtünetei: légszomj, láz, fejfájás, mellkasi fájdalom, izzadás, zsibbadás a karokban; lábakban; kezekben; ujjakban sőt még a lábujjban is, szédülés és ájulás.

Bónusz: Ételek, melyek javítják a szív egészségét

Fokhagyma: Csökkenti a vérnyomást és enyhíti az ér-összehúzódást

Étcsokoládé: normalizálja a vérnyomást és leküzdi a gyulladást

Fahéj: Felveszi a harcot a szívbetegségekkel és az érelmeszesedéssel

Avokádó: Csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és segít az artériák megtisztításában

Te észrevetted már valaha, hogy elkékül a kezed? Ha igen, de nem tudtad mi okozza, akkor biztos, hogy ez a cikk hasznos volt számodra.

betöltés...