10 ruha, amit az orvosok nem ajánlanak ha repülőre ülsz

Csak 2019-ben több mint 4,6 milliárd utas választotta a légi közlekedést. Ezek sokkal gyorsabbak, mint bármilyen vonat, hajó vagy autó. Vannak emberek, akik olyan sokat utaznak repülővel, hogy már-már a második otthonuknak tekintik. Ezek a személyek már rendesen kikupálódtak és tisztában vannak azokkal a dolgokkal, amikre célszerű odafigyelni egy-egy utazás alkalmával. Orvosok szerint vannak olyan ruhák, melyeket nem célszerű repülés alkalmával viselni, ugyanis egészségkárosító hatásuk lehet és különböző problémákat idézhetnek elő. Mai cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze nektek.

1, Szűk ruhák.

A repülővel való utazás stresszes és szorongást keltő élmény lehet egyes emberek számára. Ez még rosszabb abban az esetben, ha szűk ruhákban kénytelenek egy több órán át tartó utat végigülni. Ilyenkor az érrendszer sínyli meg legjobban ezt, ami az alacsony nyomásnak köszönhető. A szakemberek turistaosztály szindrómának nevezték el azt, ha valaki szűk ruhákat vesz fel a repülés alkalmával.

A híres énekesnőt, Lady Gagát egyszer arra kérte a stewardess, hogy legyen kedves öltözzön át valami lengébb ruhába, hogy elkerülje az egészségügyi problémák kialakulását.

2, Farmer.

Az orvosok nem ajánlják a szűk derekú vagy övvel ellátott farmerek viselését a repülőn a nyomáskülönbség miatt. Ha valóban kényelmesen és zökkenőmentesen szeretnél utazni, akkor pamut anyagú nadrágot viselj.

3, Méretednek megfelelő melltartó.

Repülés során a másik kellemetlenség a puffadás. Ha túl szorosan illeszkedő melltartót viselsz, az kellemetlenné teheti az utazást, mivel nyomást gyakorolnak mind a hátra mind pedig a vállakra. Jobb fémcsat nélküli melltartót választani, ugyanis azok nem fognak becsipogni a kapuknál. Ha tényleg 100\%-ban kényelmesen szeretnél utazni, akkor a legjobb, ha sportmelltartót veszel.

4, Overál.

Az overál azért nagyon rossz választás, mert, ha el kell menned a mosdóba, akkor az egészet le kell venned magadról, hogy el tudd végezni a dolgaidat. Ha a ruha egy másodpercre is hozzáér a mosdó padlójához, már tele lesz baktériumokkal és kórokozókkal, melyek veszélyeztetik az egészséget. Az sem jó választás, ha a ruha tele van mindenféle cipzárral és ligő-lógó elemekkel.

5, Csípőnadrágok.

Egyetlen nap több ezer ember ül le a repülőgép üléseire. Ha az ülés huzata érintkezik a bőröddel, akkor nagyon sok baktérium és kórokozó fog megtelepedni a bőrödön, melyek elkezdenek intim részek felé araszolni, sőt bélproblémákat idézhetnek elő.

Annak érdekében, hogy elkerüld ezt, célszerű hosszú ujjúba és hosszú nadrágban utaznod, amiből nem lóg ki egyetlen fedetlen testrészed sem.

6, Új cipő.

Nem célszerű újonnan vásárolt cipőben utazni repülőgépen, ugyanis a légnyomás különbség miatt a lábak megdagadhatnak. Ha el akarod kerülni, hogy a lábad egész úton fájjon, akkor vegyél fel olyan cipőt, melyet már évekkel ezelőtt kitapostál. Arra is nagyon figyelj, hogy a repülőn mindig minden körülmények között zárt lábbeliben legyél, mert a repülő padlóján rengeteg baktérium található.

7, Magassarkú.

Még abban az esetben is, ha imádod a magassarkú cipőket jobb, ha nem abban utazol a repülőn. A lapos talpú cipőkben sokkal biztonságosabban lehet a fedélzeten közlekedni. Ha leveszed őket, az sem garantálja a biztonságot, mivel üvegszilánkok is lehetnek a földön. Vészhelyzet esetén pedig át is lyukaszthatják a sarokkal a felfújható csúszdákat.

8, Ruhák fém kiegészítőkkel.

A repülőtér kapui szinte minden egyes fémre bejeleznek, még a régi amalgám fogtömésre is. Ha nem akarsz minden egyes kapunál levetkőzni és a zsebeidet kiüríteni, akkor ne vegyél fel olyan ruhákat, melyeken fém kiegészítők, szegecsek vannak.

9, Stoplistás ruhák.

Majdnem minden repülőtér rendelkezik egy speciális listával, melyre azokat a ruhadarabokat sorolják fel, amiket nem szabad az utasoknak felvenni. Az egyik reptéren például nadrágtartót nem viselhetsz a másikon, pedig túl feltűnő, vagy sértő felirattal rendelkező ruhákat. Annak érdekében, hogy kiküszöböld a kellemetlenségeket, mindenképpen olvasd el, hogy a repterek mely ruhákat nem preferálják.

10, Parfüm.

Annak ellenére, hogy te szereted a parfümöket, az nem jelenti azt, hogy más is. A reptereken számos lehetőség van arra, hogy ingyen illatanyagokat fújj magadra, ezzel is elütve a várakozási időt. Jobb, ha nem fújsz magadra mindenféle permetet felszállás előtt. Hidd el a többi utas is hálás lesz, ha nem fullasztod meg őket a magad után húzott kondenzcsíkkal.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...