17 kis állat, akivel csodát művelt a kozmetikus

A legtöbben a kutyusainkat fodrászhoz visszük. Bár sokan felesleges hóbortnak tartják, de azért be kell vallani, hogy hatalmas változást eszközölnek a kutyuson. Nemcsak a kinézet miatt fontos, de a meleg nyári hónapokon se mindegy, hogy mennyire vastag és hosszú a szőrzetük. Most már nem csak a kutyusokat hordják fodrászhoz, de van, aki a macskáját viszi és van, aki pedig a bárányát.

1. Ezt a kis cicát az utcán találtam, pillanatok alatt beleszerettem, hazavittem, majd egy hét múlva már olyan volt, mintha teljesen kicserélték volna.

2. Ezt a kutyust menhelyről hoztuk, először izgultam, hogy a másik kutyusom elfogadja-e, de mára már elmondhatom, hogy jó barátok lettek.

3. A barátomnak van egy kis báránya és úgy gondolta, hogy elviszi egy fodrászhoz. Annyira édes lett.

4. Hatalmas a változás a barátnőm kiskutyáján is, olyan mintha egy plüss kutyus nézne vissza a jobb oldali képen.

5. Nagyon szerettem volna egy yorkiet, így összegyűjtöttem rá a pénzt. Többen javasolták, vigyem el fodrászhoz, aki vagány sérót csinál neki. Igazuk volt.

6. Elvittem a kutyusomat egy nyári fazonigazításra, mert nem akartam, hogy a kánikulában nagyon melege legyen. Annyira cuki,ahogy kinéz most.

7. A szamojédom gyönyörű szokott lenni, mikor éppen tiszta, de utál fürdeni, ami egyedül nem igazán kivitelezhető. Így elvittem a fodrászhoz, aki csodát művelt vele.

8. Mintha egy új kutyus nézne rám vissza.

9. Én úgy gondoltam, hogy nem igazán van szükségem és a kutyusomnak se kozmetikusra, mert jól áll neki ez a hosszabb szőr. De aztán belegondoltam, hogy ez nyáron milyen meleg lehet, úgyhogy elvittem.

10. Szegényem semmit nem látott, pedig először gondolkoztam is rajta, hogy én is meg tudom nyírni, de a párom mondta, hogy inkább bízzam ezt szakemberre.

11. Ezt a kutyust költözés miatt el kellett ajándékozniuk a gazdiknak, én pedig boldogan jelentkeztem érte, mert mindig is akartam egy kutyát. Első utam majdnem szinte a kozmetikushoz vezetett. Annyira más a kis arca ezzel az új séróval.

12. Ez kis kutyus úgy lett megmentve, és az új sérón kívül még egy remek, kényeztető pedikűrt is kapott.

13. Úgy érzem, bár semmi nyírni való nincs a kutyusomon, a változás mégis szemmel látható. Az első kép akkor készült, mikor a menhelyen jártam, a második pedig mikor örökbefogadtam és hazahoztam.

14. Volt a fodrásznak dolga a mentés után, de a legnagyobb feladat mégis rám hárult, hogy megpróbáljam neki azt a szeretetet megadni, amiben eddig nem volt része.

15. Bár nem mindig egyszerű az élet egy kutyussal, de amikor hazaérsz, akkor örömöt senki nem tud produkálni. Így megérdemli ő is a kényeztetést, így ha tehetem viszem is fodrászhoz.

16. Már napok óta figyelgettem, hogy ez a kutya milyen szomorúan és éhesen járkál az utcákon, így raktam ki a ház elé neki eledelt és vizet. Végül odaszokott. Én pedig úgy döntöttem, hogy befogadom. Az átalakulás pedig szemmel látható, és lelkileg is már egyre jobban van.

17. Minden reggel így köszönt, már sehol nincs az a félénk, remegős kutyus, akit elhoztam a menhelyről.

betöltés...