11 dolog, amit azonnal ellenőrizni kell a szállodai szobában

Ha gyakran utazol, és sűrűn szállsz meg valamilyen szállodában, hotelben, fontos, hogy betarts egy-két dolgot, amiért az egészséged nagyon hálás lesz neked. Ilyen például, hogy a kilincseket, távkapcsolókat, lámpakapcsolókat megtisztítod, a poharakat használat előtt elmosod, és így tovább. Ezen kívül persze vannak más dolgok is, amikre figyelni kell, és nélkülözhetetlen, hogy ezeket betartsd. Mostani posztunkban bemutatjuk, miket kell ellenőrizni, ha belépsz a szállodai szobádba.

1, Ellenőrizd, hogy a matracon vagy matracokon található-e poloska

A legtöbben azt gondolják, hogy csak az olcsó kategóriás helyeken fordul elő poloska, de ez nem mindig van így. Ugyanúgy az 5 csillagos szállodában is előfordulhatnak, mert a vendégek ruháiról, személyes tárgyairól leeshetnek. Amikor belépsz a szobába ellenőrizd az ágyat. Keress barna vagy fekete pici foltokat a lepedőn, matracon, ágyneműn, ágytakarón. Ha találsz valamit menj azonnal a recepcióra.

2, Vedd le a paplant

A szállodai szobalányok rendszeresen cserélhetik a lepedőket, de ez a paplanokról már nem mondható el. Kockázatos azt feltételezni, hogy ezek a dolgok tiszták, tehát ha gyakran utazol, akkor jó lenne, ha a saját takarót vinnél magaddal.

3, Használj fertőtlenítő törlőkendőt az olyan dolgok megtisztításához, mint például kilincsek vagy távkapcsolók.

Egy másik fontos lépés, amit mindenféleképpen meg kell csinálni, ha szállodába mész. Mindig töröld le a kilincseket, fogantyúkat, távkapcsolókat, lámpa kapcsolókat antibakteriális kendővel. Statisztikai adatok alapján ezek a legszennyezettebb tárgyak és dolgok a szállodákban.

4, Ellenőrizd, hogy a kártya működik-e, és hogy a szoba ajtaja be van-e zárva

Amikor megmutatják a szobát, akkor ne felejtsd el ellenőrizni, hogy működik-e a kártya. Ezen kívül ellenőrizd, hogy megfelelően záródik-e az ajtó. A legtöbben ezt nem ellenőrzik pedig kellene, mert előfordulhatnak technikai problémák.

5, Zárd be az ablakokat és az erkélyajtókat, főleg ha gyerekkel vagy

Ha családi nyaralásra mentek, akkor ügyelj arra, hogy az ajtók, ablakok, erkélyajtók rendesen be legyenek zárva, még ajánlatosabb ezt megtenni, ha felsőbb emeleten van a szoba. A gyerekek nagyon kíváncsi természetek, főleg, ha nyaralásról és szép kilátásról van szó, ezért semlegesíteni kell az összes kockázati tényezőt.

6, Ellenőrizd, hogy a szobában lévő telefon működik-e

Ez mind kényelmi, mind biztonsági okok miatt fontos. A szobaszerviztől a takarításig és a sürgősségi segítségnyújtásig bármi előfordulhat, ezért fontos, hogy a telefon működjön.

7, Olvasd el a menekülési útvonalat, és keresd meg a legközelebbi rendelkezésre álló kijáratot

A szállodai szoba ajtaján van egy menekülési útvonal, ami vészhelyzet esetén nagyon hasznos. Egyes szállodák az evakuálási útvonalakat, szintekre bontják le. Egy tucat vészhelyzet alakulhat ki a tűztől egészen az alkalmazotti sztrájkig. Jó he ezzel az ember tisztában van.

8, Ellenőrizd, hogy a fürdőszobában megvan-e minden szükséges elem (törölköző, WC-papír stb.).

Az elsődleges dolgok közé kell tartoznia a fürdőszoba ellenőrzésének. Meg kell nézni, hogy minden szükséges dologból van-e, mert ha nincs akkor mindenképpen kérni kell. Nézd meg tiszták-e a törülközők és van-e a megfelelő piperecikkekből.

9, Használd az ajtón a „ne zavarj” jelzést

Minden szállodai szobának van saját „Ne zavarj” jelzése. Ha ezt kirakod, akkor biztos lehetsz benne, hogy senki sem fog bemenni a szobába, ha olyat csinálsz, amit nem akarod, hogy lássanak.

10, Ügyelj arra, hogy nincsenek rejtett kamerák a környéken

Tudjuk, hogy elég paranoiásnak tűnik, de a mai modern korban mindenre fel kell készülni. A szállodában nem gyakori, hogy ilyeneket csináljanak, de jobb félni, mint megijedni. Amikor belépsz gyorsan fusd át a szobát. A füstérzékelő egy teljesen normális biztonságtechnikai eszköz, így attól nem kell félni.

11, Mosd el az összes poharat forró vízzel és szappannal

Légy alapos, és tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy elmosod a szobában lévő poharat forró vízzel és szappannal. Ez segít elkerülni, hogy a rajtuk lévő baktériumok tönkretegyék a nyaralást.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...