Ezt a 7 dolgot jelezheti a tested menstruáció alatt.

A mai világban már egyre természetesebb témának számít a menstruációs vérzés. Ennek tükrében sok olyan információt tudhatunk meg róla, amiről eddig nem is hallottunk. Előfordul, hogy ha valamilyen betegséget elkapunk, akkor megváltozik a vér színe. Pontosan emiatt jó tisztában lenni azzal, hogy a különböző színű menstruációs vérzések, miket jelentenek.

A mai cikkünkben 7 típusú vérszínt hoztunk el, melyek nagyon érdekes dolgokról árulkodhatnak.

Rózsaszínes.

Az ilyen színű alacsony ösztrogénszintre utalhat. Ez általában a sportolóknál fordul elő, ugyanis köztudott, hogy a különböző sportok, főként a futás csökkentik a testben lévő női nemi hormonokat. Erre azonban jó figyelni, ugyanis néhány tanulmány összefüggéseket talált az alacsony ösztrogénszint és a csontritkulás kialakulása között.

Vizes, áttetsző vagy halvány rózsaszín.

Az áttetsző, vagy a nagyon halvány rózsaszínű menstruációs vérzés, tápanyaghiányra, de akár petefészekrákra is utalhat. Az utóbbi esélye azonban nagyon alacsony, ám ha sokáig elhúzódik, akkor fordulj orvoshoz.

Sötétbarna.

A sötét színű vér többnyire azért fordul elő, mert túl hosszú ideig volt a méhben. Arra még sajnos nem sikerült rájönni, hogy ez miért van, de nem kell megijedni, mert teljesen normális dolog.

Sűrű és zselészerű.

A sűrű, már majdnem zselészerű vér azt jelenti, hogy a progeszteronszint alacsony az ösztrogénszint pedig magas a szervezetben. Így önmagában nem jelent semmit, de ha vérrögök is vannak a vérben, akkor az annak a jele, hogy hormonális egyensúlyzavarod van, amit egy mióma okozhat. Viszont nem kell megijedni, ugyanis ma már gyógyszeres kezeléssel is gyógyítható.

Szürkés vöröses színű.

A szürkés vagy vöröses-szürkés szín két dologra utalhat. Az egyik, hogy várandós vagy, a másik pedig, hogy valamilyen nemi betegséget szedtél össze. Amennyiben egy kimaradt ciklus után jelentkezik ez a típusú vérzés, akkor nagy az esély, hogy egy korai vetélésen estél át.

Áfonya piros.

Az ilyen színűt nevezzük egészségesnek. Ám azt meg kell jegyeznünk, hogy ami számunkra normális, az másoknak nem biztos. Ezért célszerű rendszeresen szűrővizsgálatokra járni.

Narancssárga.

A narancsos szín általában valamilyen fertőzés jele lehet, ami lehet gombás vagy bakteriális. Amennyiben ezt a fajta vérzést éles fájdalom, vagy kellemetlen szag kíséri azonnal fordulj nőgyógyászhoz.

betöltés...