10 számítógépes billentyűzet-kombináció, amellyel rengeteg időt megspórolhatsz

Napjainkban háromféle számítógép-felhasználó létezik. Vannak, akik legszívesebben az egeret használják, mások a klaviatúrát, míg olyanok is vannak, akik a beszédfelismerő és személyi asszisztens szoftverre esküsznek, mint amilyen a Cortana a Win 10-ben vagy a Siri. Mindegy, hogy melyik típusba tartozol, a most következő trükkök növelhetik a produktivitásodat vagy a biztonságodat.

Ctrl + T billentyűzetparancs

Ha a böngésző használata közben szeretnél egy új lapot (tab) megnyitni, akkor a Ctrl gomb és a T betű együttes használatával pillanatok alatt megteheted.

Deviza átváltás egyszerűen

A Google keresőjében egyszerűbben válthatod át az egyes pénznemeket, mintha a számológép funkcióval bajlódnál. Egyszerűen csak be kell írnod, hogy milyen pénznemet szeretnél váltani például így: 100 dollar to forint és már látod is a végeredményt.

Gyorsabb akkumulátor-töltés

Amikor a számítógépeden vagy a laptopodon használod a repülő üzemmódot, akkor a Wifi és a Bluetooth kikapcsol. Ebben az üzemmódban viszont az aksi 10-15 perccel gyorsabban töltődik fel a maximumra.

Gyors képletöltés Google-ből

Használd a jobb egérgomb + ALT billentyűzet-kombinációt és a kép rögtön letöltődik a Letöltések (Downloads) mappába.

IP cím elrejtése

Számos módja van annak, hogy láthatatlanná tedd az IP-címedet, de ebből az egyik legkönnyebb, ha a böngésződbe telepítesz egy VPN szoftvert, amely megváltoztatja a lokációdat és azonnal böngészhetsz is inkognitóban.

Visszaállíthatod a törölt állományaidat

Ma már léteznek olyan programok, amelyekkel visszaállíthatod a véglegesen törölt fájlokat is, tehát azokat is, amelyeket már a kukából is kiürítettél, hiszen ilyenkor azok nem törlődnek fizikálisan a merevlemezről, legalábbis egy darabig.

Honnan tudhatod, hogy meghackeltek?

Van néhány egyszerű jel, ami arra utalhat, hogy feltörték a gépedet. Ilyen például, ha a jelszavad nem működik, pedig te nem változtattad meg azt, ha ki van kapcsolva van a vírusvédelem vagy ha az egérkurzor önállóan kezd mozogni a kijelzőn.

Dőlt betű villámgyorsan

A szövegszerkesztőben előfordulhat, hogy dőlt betűt kell alkalmaznod. Ahelyett, hogy a menüből kellene kiválasztanod ezt a funkciót egyszerűen csak nyomd meg a Ctrl+I billentyűzet-kombinációt és a kijelölt betű máris átvált dőlt betűre. Ha pedig ismételten leütöd a kombinációt, akkor máris visszavált normál betűtípusra.

Növeld a géped sebességét

Ha a géped nagyon lelassul, méghozzá anélkül, hogy egyetlen programot is megnyitottál volna, ez amiatt is lehet, hogy az asztal tele van pakolva ikonokkal. Rendszerezd őket mappába, így a gépet sebessége optimalizálva lesz.

betöltés...