10 nagyszerű megoldás, ha végleg szeretnél leszámolni a horkolással

A szerelem mindent legyőz. Ledönt gátakat, megmozgat hegyeket, átszel óceánokat és megváltoztat életeket. Nincs, amivel a szerelem ne lenne képes megbirkózni…kivéve a horkolást, ami az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a harmadik leggyakoribb válóok.
A következő cikk azoknak szól, akik az ágyukat egy horkolóval osztják meg vagy maguk horkolnak. Ezzel az irritáló szokással ugyanis néhány trükk segítségével végleg leszámolhatsz.

1. Aludj az oldaladon

Ha a hátadon alszol, a nyelvgyök és a lágy szájpad hátraesik a torok hátsó falához, ami megzavarja a légzést, ennek következménye lesz a horkolás idegesítő hangja. Ha az oldaladon alszol, a torkod nyitva marad, a horkolás pedig nagy eséllyel nem kezdődik el.

2. Próbálj meg fogyni

Az előzőhöz hasonlóan a túlsúly esetében is a nehezített légzés okoz horkolást. De ez legyen a legkisebb problémád, mert az elhízásnak a horkolásnál komolyabb következményei is lehetnek, például növeli az alvási apnoe esélyét.

3. Jól fújd ki az orrod lefekvés előtt

A szájon keresztül való légzés is gyakran okoz horkolást, ezért jobb, ha az orrodon veszed a levegőt. Hogy ez ne ütközzön akadályba, jól fújd ki az orrod, mielőtt lefekszel, de ha szükséges, használhatsz orrspray-t is, hogy kitisztítsd a légutakat. Ettől az alvásod minősége is javulni fog.

4. Használj orrtapaszt

Ha a horkolást orrdugulás okozza, használj olyan speciális orrtapaszt, ami nyitva tartja a légutakat, javítja a légzést és csökkenti vagy akár teljesen meg is szünteti a horkolást.

5. Kezeld az orrsövényferdülést, az orrnyálkahártya-gyulladást vagy más orvosi problémát

Ha a horkolás ellen az egyik módszer sem segít, keresd fel az orvost. Az orrsövényferdülés, az orrnyálkahártya-gyulladás, ciszta és egyéb egészségügyi probléma is állhat a háttérben. Az orvos megfelelő kezelést tud javasolni.

6. Dugd be a füledet

Ha a partnered az, aki horkol, és semmi sem működik, orvoshoz pedig nem akar fordulni, használj füldugót, hogy jobban tudj aludni. De ne használd mindennap, hagyd pihenni is a füleidet!

7. Természetes gyógymódok

Sok természetes antihisztamin létezik, például a csalán, ami segíthet kezelni a horkolást. Egy bögre szárított csalánlevelet adj hozzá 2 bögre forrásban lévő vízhez, majd hagyd ázni 10-15 percig. A csalánteát lefekvés előtt idd meg. Ha mentateával gargalizálsz lefekvés előtt, az is segíthet leküzdeni az allergiát.

8. Alaposan takaríts ki

A horkolás egyik legfőbb oka az allergia, ezért nagyon fontos, hogy gyakran takaríts otthon, különösen a hálószobában. Porszívózz, mosd ki a függönyöket, a takarókat, párnákat.

9. Figyelj a táplálkozásodra

Hiszed vagy nem, a táplálkozási szokások megváltoztatásával is sokat tehetsz a horkolás ellen. Lefekvés előtt kerüld a nehéz ételeket és az alkoholt. Az alkohol ellazítja a torok izmait, ezért hajlamosít a horkolásra.

10. Aludjatok külön szobában

A külön hálószoba talán durva megoldásnak tűnhet, de még mindig jobb, mint elválni. Ha külön alszotok és nem halljátok a másik horkolását, nyugodtabb lesz az éjszakátok és aktívabb a másnapotok.

Akkor se ess kétségbe, ha semmi sem segít! Az is előfordulhat, hogy megszokod a párod horkolását, sőt, a monoton hang talán még az elalvásban is segíteni fog.

betöltés...