10 illusztráció, mely bemutatja a múlt és a jelen közti óriási különbségeket

Világunk folyamatosan változik, ám ebben nincs semmi természetfeletti, hisz ez az élet rendje. Vannak olyan dolgok, amik az évek múlásával teljesen átalakulnak, ilyen a háziállatok melegedési helye, a gyereknevelési technikák, a tanárokhoz való hozzáállás és még sorolhatnánk. A változásokat csak abban az esetben lehet észrevenni, ha két képet egymás mellé teszünk, például egy régit és egy újat. A mostani posztunkban 10 illusztráció segítségével fogjuk nektek bemutatni a múlt és a jelen közti óriási változásokat.

1, Minden generációnak megvan a saját segítsége a gyerekneveléshez. Régen az újdonsült szülők saját szüleiket hívták fel, ma viszont mindenki a Google-t használja.

2, Régen személyesen kellett a barátoknak búcsút inteni, ma már elég néhány kattintás is.

3, A gyerekek továbbra is járnak suliba, csak a felállás változott meg. Régen a diáknak kellett tisztelettudón beszélni a tanárral, ma már ezt fordítva “kell” tenni.

4, A gyerekekre kiszabott büntetések csak annyiban változtak, hogy nem játékot vesznek el a szülők, hanem elektronikai eszközt.

5, A technológia drasztikusan megváltozott az évek során, viszont még nem tudjuk, hogy a jövőben milyen formában fog ez még változni. Csak sejtéseink vannak…

6, Szerencsére a háziállatok ugyanolyan cukik és szőrösek, csak most már különböző dolgok teszik őket boldoggá. Régen a radiátoron csüngtek, ma a laptop adapterére fekszenek.

7, Régen vagy az utak minősége volt jobb, vagy az emberek sétáltak kevesebbet. Akárhogy is annak idején elegendő volt csak egy -két pár cipő 10 évre, viszont ma mindenki évente vesz új lábbelit.

8, Régen a szomszédok alapanyagokat kértek az ebédjük elkészítéséhez, ma viszont már az immateriális javakat is szeretnék élvezni.

9, A természet lágy ölén való kempingezés és túrázás megszervezése sokkal több időt vesz igénybe, mint annak idején. Régen csak felkaptak az emberek egy hátizsákot és nekivágtak a kalandnak.

10, Az élet lehet nem lett könnyebb, viszont viccesebb annál inkább. Ez a kép is ezt bizonyítja.

Te mit gondolsz? Mivel egészítenéd még ki a cikket?

betöltés...