20 kép és tény, ami bemutatja, hogy Dél-Korea mennyire különleges ország

Egyesek Dél-Koreát tartják a legjobban fejlődő országnak, ugyanis olyan korszakalkotó ötletekkel rukkolnak elő, amit később mindenki le akar utánozni. Gondoltad volna, hogy eme országban vannak például olyan vonatok, ahol karaoke szobák, kabinok vannak, vagy, hogy nem csak sima sós Pringles chipset lehet enni, hanem joghurtosat is, esetleg, hogy a pizzák mellé speciális műanyag ujjvédőt adnak, hogy ne piszkos kézzel egyék a vendégek az ételt?! Nem?! Nos, mi sem, de ezt a cikket pont azért hoztuk létre, hogy ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudj meg Dél-Koreáról.

1, Ha Dél-Koreában rendelsz egy tortát biztosra veheted, hogy kapsz hozzá torta szelőt is, sőt még gyufát is, amivel meggyújthatod a gyertyákat.

2, Vannak szabadtéri “boltok”, ahol becsületkassza üzemel és az emberek ténylegesen annyit hagynak ott, amennyibe kerülnek a termékek. Kár, hogy ilyet hazánkban nem lehet csinálni.

3, Vannak pizzériák, ahol speciális műanyagból készült “ujjvédőket” adnak a pizzák mellé, hogy ne piszkos kézzel fogdossák össze az ételeket.

4, Talán ez az egyetlen olyan ország, ahol van olyan csatorna, amit kifejezetten kutyák számára készítettek.

5, Nyáron, amikor nagyon erősen tűz a nap hatalmas napernyőket telepítenek a gyalogátkelőhelyekhez, hogy védjék a járókelőket a káros sugaraktól.

6, Dél-Koreában nagyon figyelnek arra, hogy a gyerekek élvezzék a játszótereken töltött időt, ezért már majdnem mini vidámparkoknak lehet mondani őket.

7, Minden fagylaltot úgy adnak ki az eladók a kezükből, hogy védő “tálcát” tesznek alá, így nem fogja sem gyerek, sem felnőtt összefagylaltozni a ruháját vagy a kezét.

8, A legtöbb nyilvános mosdóban szájvizet lehet kapni, amivel bárki, bármikor öblögethet ha akar.

9, Dél-Koreában különleges olvasó szemüvegeket árusítanak, hogy az emberek fekve is könnyedén el tudják olvasni kedvenc könyveiket, újságjaikat.

10, Dél-Koreában találkozhatunk olyan vonatokkal, melyeken karaoke kabinok vannak, így egy hosszú órákon át tartó utazás sem lesz unalmas.

11, Vannak olyan üzletek és szupermarketek, ahol a vizes esernyőkre védőhuzatot lehet húzni, így nem vizezik össze sem a padlót, sem a ruhákat, élelmiszereket.

12, Itt nem csak Chupa-Chups nyalókát ehetsz, hanem Chupa-Chups italt is ihatsz.

13, Rengeteg automata található ebben az országban, és van olyan, ami virágot is árul.

14, Dél-Koreában nemcsak sima, sós ízű Pringles chipseket ehet kapni, hanem joghurtosat is.

15, Ebben az országban óriás madárházakat telepítettek, hogy a téli időszakban se legyenek étlen-szomjan az ártatlan madarak.

16, Dél-Koreában az utcákon szárítják a paprikákat. Milyen érdekes szokás.

17, Ebben az országban fedett horgásztavak találhatók, ahol a kifogott halakat, a séfek egyből el is készítik.

18, Ebben az országban balszerencsét jelent a négyes szám, ezért mindenhonnan kihagyják őket. Ez a szálloda például kihagyta a liftgmbok közül.

19, Elsőre úgy tűnik, mintha szappan lenne, de voltaképpen fogkrém.

20, Számtalan érdekes édességet lehet itt kapni. A képen például karamellába mártott szamóca látható.

Szerinted is érdekes ország?

betöltés...