12 emoji, amit rosszul használunk

Szinte már elképzelhetetlen, hogy egy szöveget vagy üzenetet emoji nélkül küldjünk el. Annyira a részünkké váltak, hogy ha valaki nem használ, azt gorombának gondoljuk. Ezeknek a jeleknek a segítségével remekül ki tudjuk fejezni érzelmeinket, amit a másik fél is könnyebben megért, mégis sokszor rosszul használjuk.

  1. A legtöbben a fohászkodáshoz, az imához, netán a hála jeléül használják, pedig ez valójában a japánoknál a bocsánatkérés jele.

2. Sokan a pusziküldős, kacsintós emojinak gondolják, pedig valójában ez az emoji fütyül.

3. Ezt a masnit általában az ünnepeknél, köszöntésnél használjuk, pedig valójában ennél fontosabb jelentőséggel bír: a nők mellrák elleni küzdelmét szimbolizálja.

4. Ezzel a kézzel legtöbbször nyomatékosítjuk, hogy mire figyeljen a partner, pedig valójában azt fejezi ki, hogy a küldő mennyire maga alatt van.

5. A jobbra néző ököl a tisztelet és a gratuláció jele.

6. Azt hinnénk, hogy ez egy répa, pedig nem. Ez a sült édesburgonyát jelképezi, amit úgy hívnak a japánoknál, hogy: yaki-imo.

7. Ez az emoji szintén egy japán ételt szimbolizál, ami nem más , mint a: kamaboko.

8. Általában a japán mesékben szokott megjelenni a szereplők feje mellett, mikor idegesek. Ha ilyet küld a beszélgető partnered az azt jelenti, hogy átléptél egy határt, és vegyél vissza.

9. Azt gondolnánk a tiltás jele, pedig nem az. Ez a népszerű XOXO jelből jött, ami az angoloknál az ölelés-puszit jelenti. Jelen esetben az X az ölelés.

10. Az NG betűkről sokan azt hiszik, hogy no guys vagy no girls-öt jelent. Valójában pedig, a No Good-ot jelenti, illetve annak rövidítése, ami a nem jót jelenti.

betöltés...