23 tipp, ami bármikor jól jöhet a túléléshez

A nyaralás, utazás során bármikor bajba kerülhetünk, ezért fontos hogy ismerjük a helyi sürgősségi telefonszámot, egy orvosét, aki bármikor tud rajtunk segíteni. A kikapcsolódás során nem csak jó dolgok történhetnek velünk, ezért fel kell rá készülnünk. Pillanatok alatt kell döntenünk, ezért fontos, hogy tudjunk időben cselekedni. Összegyűjtöttem néhány tippet, ami neked is nagy segítség lehet, ha veszélyes helyzetbe kerülsz az utazásod során.

1. Ha egy tornádó, nem mozog, az azért van, mert feléd tart.

2. El kell rágnod egy Aspirin-t, ha úgy érzed, hogy szívrohamod van.

3. Ha zárt térben vagy, és sült mandula illatot érzel, de nem lehetséges, akkor azonnal menekülj. A cianid, ami egy mérgező vegyület ilyen szaga van.

4. Sose használj vizet, az égő olaj eloltásához. Használj helyette szódabikarbónát, vagy takard le a serpenyőt egy másik serpenyővel. A víz hatására a tűz csak nagyobb lesz.

5. Az újraélesztés során, a Bee Gees-féle Staying Alive című szám felidézése a legpraktikusabb, mivel ennek a zenének az üteme pontosan megegyezik az újraélesztéskor használatos ritmussal. A mellkas közepét kell lenyomni 30 alkalommal, a mellbimbók vonalában és 2 befújást kell végrehajtani. Használjuk a teljes testsúlyunkat az újraélesztés közben.

6. A barna kókuszdiók, olyan olajokat tartalmaznak, amik dehidratációt okozhatnak, ezért mindig csak a zöld kókuszdiók tejét igyuk meg. A barna kókuszdiók héját elégetve, azonban elriaszthatjuk a szúnyogokat. Ami nagyon jó ötlet nyáron, vagy a nyaraláson, a szúnyogok imádják az ember vérét szívni.

7. Ha egy medencében vagy, és fémes ízt érzel a szádban, akkor azonnal menj ki a medencéből. Valószínű, elektromos rövidzárlat lehet a medence közelében.

8. Egy tengerparti vakáción sétálás közben, ha hirtelen arra leszel figyelmes, hogy a tenger visszahúzódik, akkor azonnal kezdj el menekülni, ez ugyanis a közelgő cunami jele!

9. Mindig tartsunk egy gyertyát a kocsiban, vagy egy speciális túlélő gyertyát, ha hidegebb éghajlatra utazunk. Pusztán egy gyertya elég ahhoz, hogy megmentsen minket a fagyhaláltól az autóban. Néhány túlélő gyertya akár 48 órán keresztül is éghet.

10. Ha a garázsajtód szerelésre szorul, akkor bízd rá a profikra. A garázsajtók rúgói, akár meg is ölhetnek, ha rosszul szeded ki őket.

11. Ha erős hal szagot érzel, ok nélkül, azonnal ellenőrizd a konnektorokat. Az elektromos tűz egyik előjele lehet.

12. A sürgősségi telefonszámok ingyenes hívhatóak minden telefonról, így nem kell aggódnod, ha nincs pénz a kártyádon.

13. Soha ne végezzük az újraélesztést ágyon, a beteg mindig egynes felületen legyen, például a földön. Ha ágyon végzed az újraélesztést a nyomás nagy részét a matrac veszi át, így sikertelen lesz a folyamat.

14. Reggel a madarak először mindig a legközelebbi vízforráshoz repülnek, szóval ha vízre van szükségünk és követjük őket, akkor jó eséllyel ivóvizet találhatunk.

15. Ha valaki verekedni akar veled, és közben éles kézmozdulatokkal, kiabálva tart feléd, akkor valószínűleg csak ijesztgetni próbál. Ha nyugodtan gyalogol feléd, érzelem nélküli arccal, akkor fuss.

16. A száraz vörös babot meg kell főzni, mert mérgező.

17. Az S.O.S. segélykérés nemzetközi morzekódja: · · · − − − · · ·

18. Ha árvízzel sújtott épületben vagy, soha ne használd a liftet. Mindig a lépcsőt használd!

19. Ha üldöz téged egy jegesmedve, dobd el az egyik ruhadarabodat. A jegesmedvéknek nagyon rossz a koncentrációs képességük, ezért megállnak és megszagolják a földre dobott ruhát, mielőtt folytatják az üldözésed. Így el tudsz menekülni.

20. Ha régóta fázol, de hirtelen meleg vagy égető érzést kezdesz érezni, ne vedd le a kabátod! Ez a hipotermia jele. Persze nem nyáron.

21. Ha elmész kirándulni az erdőbe, mindig legyen nálad egy íránytű, így hamar megtalálhatod a kivezető utat.

22. Ne felejtsd sok folyadékot inni a nagy hőségben, mert hamar dehidrációhoz vezethet. A melegben ne hideg folyadékot, hanem langyos teát igyál.

23. A közeledő erdőtűz első jele a füst szaga, ezután a lángok hangjára lehetünk figyelmesek. Ezenkívül az állatok szokatlan viselkedése is feltűnő lehet.

betöltés...