“Bonyolult” nő vagy?? – Ettől nem vagy kevesebb, légy nagyon büszke magadra!

Az emberi kapcsolatok bonyolultak és korántsem egyszerűek. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy te is bonyolult vagy. Ha pedig mégis, akkor legyél csak bonyolult, mert ez nem egy rossz tulajdonság, bárki is állítsa ennek ellenkezőjét.

A bonyolultság nem egyszerű, de nem is rossz, főleg nem negatív dolog. Számos vélemény ezzel ellentétes, mégis azt kell mondanunk, hogy nincs igazuk. Nem hiheted el, hogy az, hogy bonyolult lélek, személyiség vagy, az rossz. Nem az!! Tudnod és érezned kell, hogy nem az!!

Bonyolult vagy azért, mert nehéz téged szeretni. Mert makacs vagy, mert ragaszkodsz az elveidhez, mert igaz szerelemre vágysz, mert magasra teszed a mércét vagy azért, mert nem akarsz kényszer kompromisszumot kötni. Akkor legyen így, légy bonyolult! Légy bonyolult azért, mert érzékeny vagy, a szívedre veszed a dolgokat, mert nehéz megfejteni téged másoknak, mert nehezen bízol meg valakiben. Bonyolult nő vagy, mert nem szereted, ha nem vesznek komolyan, ha nem törődnek az érzéseiddel, mert nem akarsz játékszer lenni? Igen, akkor bonyolult vagy! És, ez rossz? Nem, nem az!!

Egy bonyolult nő szenvedélyes, sokszínű és bármikor képes meglepetést okozni. Egy bonyolult nőre figyelni kell, lassan, de biztosan kiismerni, nem letámadni és kényszerhelyzet elé állítani. Egy bonyolult nő tudja, ki érdemli meg a figyelmét és ki nem. Ha hosszú távú kapcsolatokat és szerelmet keresel, akkor bizony ideje lemondani az egyszerűségről, mert ezek nem arról szólnak. Éppen a bonyolultságban rejlik az izgalom és az érték. Egymás megértése, az egymás iránt érzett szeretet vagy szerelem. Te láttál már egyszerű kapcsolatot? Mert mi nem! Nem is hisszük, hogy van ilyen.

Mondhatták neked többen is, hogy veled nem egyszerű semmi, minden bonyolult, ahogy te is vagy éppen túl sok vagy. Na és? Kit érdekel? Érdekel téged olyan emberek véleménye, akik ezt mondják rólad? Ugye, hogy nem!!

Viszont, ha a fejedhez vágják, elszomorodsz, dühös leszel és meg sem tudsz szólalni. Legalábbis akkor, abban a pillanatban. Egy kis idő múlva viszont, tudod, mit kell mondanod.

Ez vagy te, ezzel nem lehet és nem is akarsz csinálni semmit. Sőt, ha felidegesítenek, akkor egyáltalán nem fogalmazol finoman. Miért is tennéd? Rólad van szó! Nem az az ember vagy, aki nem védi meg magát, csak hallgat és néz bele a semmibe.

Aztán eljutsz arra a pontra, hogy magadat hibáztatod azért, mert mindig rosszul választasz, illetve újra és újra elköveted ugyanazt a hibát. Úgy érzed, te vagy a hibás azért, hogy nem kellesz senkinek és csakis veled van a baj.

Nem, nem veled van a baj! Ezt kellene megértened, méghozzá nagyon hamar.

Az emberek részei az életünknek, vagy hosszabb vagy rövidebb ideig. Tanulunk tőlük vagy éppen a velük kötött kapcsolatunkból. Jót és rosszat egyaránt. Ha bárki ellök magától azzal az indokkal, hogy bonyolult vagy, nem azért van, mert te vagy a rossz. Nem vagy és nem is leszel kevesebb attól, hogy nem tetszel valakinek vagy nem bírja tartani veled a lépést.

A visszautasításnak van egy másik oldala is. Impulzív, izgalmas vagy, állandóan pörögsz és adsz. Márpedig, ha adsz valakinek, azt tiszta szívből teszed. Ez vagy te!

Veled vagy éppen melletted soha nem lehet unatkozni. A barátaidat egy életre választod, hűséges vagy, mindig minden helyzetben számíthatnak rád és akit szeretsz, azt nemcsak most szereted, hanem mindig. Még akkor is, ha néha úgy érzed gyűlölöd, sőt, ha mások is így látják, nem így van. Azonnal ott teremnél, ha az illetőnek segítségre lenne szüksége, legyetek bármennyire is rossz viszonyban éppen akkor.

Rengeteget adsz, tele vagy energiával, támogató és lelkes vagy, soha nem hagynál cserben és magára senkit.

Ez lenne akkora probléma? Emiatt kellene rosszul és kevesebbnek érezned magad? Nem!! Éppen ellenkezőleg! Ezek a legjobb tulajdonságaid, az erényeid, amiket bárki követhetne, hiszen ezekkel mindenki elé jó példát állítasz.

Természetesen nem mindenki fogja ezt megérteni, de ettől neked nem kell szomorúnak lenned. A bonyolult nem rossz, hanem egy csodálatos dolog. Persze, lehetsz szomorú, hisz mindenkivel előfordul, hogy valami miatt olyan hangulatba kerül, de emiatt ne érezd magad kevesebbnek, mert nem vagy az. Ha valaki nem akar vagy nem ért meg téged, semmi baj. Nem a te hibád. Egyszer te is megtalálod azt, akinek nem leszel túl bonyolult, sőt, éppen ezt fogja szeretni benned.

betöltés...