14 zseniális praktika az 1900-as évekből, aminek még ma is nagy hasznát vesszük

A Gallaher cigarettagyár még az 1900-as években tett házi praktikákat ábrázoló kártyákat a dohánytermékek dobozaiba, hogy az emberek könnyen és egyszerűen tudjanak bizonyos dolgokat csinálni. Gondolunk itt a szálkák tű nélküli kiszedésére, vagy egy gyufa meggyújtására szélben, esetleg vékony kenyér szeletek vágására. Ezek a praktikák nemcsak akkor, hanem most is nagyon jól jönnek, mellyel megkönnyítik az emberek életét. Tény, hogy ezekkel a trükkökkel csak azok voltak tisztában, akik dohányterméket vásároltak, szóval voltaképpen ez egy csali volt, amivel arra ösztönözték az embereket, hogy vegyenek cigarettát. Most azonban napvilágot láttak ezek a kártyák, így egészségkárosító termékek megvásárlása nélkül is lehet őket tanulmányozni.

1, Így szedd ki a szálkát a kezedből tű nélkül

Ha nem akarsz tűvel kotorászni a kezedben, akkor a lehető legegyszerűbb megoldás szálka eltávolításra az, ha a gőz erejét használod. Fogj egy széles szájú üveget, és engedd tele forró vízzel. Ezután azt a területet nyomd az üveg szájára, ahol a szálka van és hozz létre egy vákuumot. Ez a szívóhatás és a gőz perceken belül kihúzza a szálkát.

2, Hogyan vágj vékony kenyérszeleteket

Fogd a kenyérvágókést és mártsd bele forró vízbe. Hagyd addig benne míg az éle fel nem hevül. Ezután vedd ki a vízből, töröld gyorsan szárazra, majd a felmelegedett késsel vághatod is a szép vékony kenyérszeleteket.

3, Egyberagadt poharak szétválasztása

A leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás, ha a felső pohárba hideg vizet töltesz az alsó poharat pedig forró vízbe teszed. A poharak perceken belül el fogják egymást engedni.

4, Vágott virág felélesztése

A vágott virág gyönyörű, de egy sajnos hamar elkezdenek hervadni. Ahhoz, hogy még pár napon át gyönyörködhess benne, nem kell mást tenned, mint forró vízbe mártanod a szárát. Ezt addig kell benne hagyni, míg a vázában lévő víz szoba hőmérsékletű nem lesz. Ezután vedd ki, vágd le egy picit a szárát, és tedd normálisan hűs vízbe.

5, Kacsa rajzolása egy vonallal lépésről-lépésre.

6, Vaj minőségének letesztelése

Vegyél a kezedbe egy papírt és dörzsöld meg vele a boltban vásárolt vajat. Ezután gyújtsd fel a papírt. Amennyiben az égett vajnak kellemes illata van, akkor a termék szín tiszta vajból készült, ám amennyiben kellemetlen faggyú szaga van, akkor margarinból.

7, Tökéletes főtt burgonya

A száraz főtt burgonya eléréséhez azt kell tenni, hogy a lobogó vízbe cukrot és sót is teszel. Amikor megfőttek a krumplik le kell önteni a vizet, és egy száraz felforrósított serpenyőbe szárazra sütni őket.

8, Időjárás megjóslása

Régen nem voltak okostelefonok, melyek megmondták milyen időre lehet számítani, ezért a természet jeleiből olvastak az emberek. A felhők méretei nagyon sok mindent elárultak. Ha azt látták, hogy egy felhő egyre nagyobb és nagyobb lesz, akkor esőre lehetett számítani, ha viszont csökkent, akkor szép napos időre volt kilátás.

9, Rándulás, ficam kezelése

A képen látható módon, hideg vizes borogatással kezelték mind a rándulást, mind a ficamot. Egy kancsóba tégy hideg vizet, majd tedd magasabbra, mint a sérült végtag. Ezután egy ruhadarab egyik végét helyezd a kancsóba, a másik végét pedig a bekötözött lábra. A hideg víz felszívódik az anyagba és nem hagyja, hogy a kötés kiszáradjon.

10, Elszabadult ló megfékezése

A lovak érzékeny állatok, ezért ha elszabadulnak semmiféleképpen nem szabad eléjük állni, rájuk kiabálni, vagy rájuk ugrani. A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha oldalról közelíted meg és a hozzá közelebb eső kezeddel megragadod például a nyerget, vagy a lovaskocsi részét és a másik kezeddel megpróbálod megfogni a gyeplőt. Ezután a gyeplő húzásával arra lehet kényszeríteni, hogy megálljon.

11, Vágott virág hosszútávú elcsomagolása

Régen sokan küldtek postai úton vágott virágot és pontosan ebből kifolyólag fejlesztették ki ezt a megoldást, hogy a virág életben maradjon, mire odaér az illetőhöz. Nyers krumpliba szúrták a virág szárát és ezzel akár egy hétig is kihúzták.

12, Gyufagyújtás szélben

Olykor a legkisebb szélben is lehetetlen meggyújtani a gyufát, ezért sokan a testükkel próbálják felfogni a szelet. Nos ettől van jobb megoldás is, amit könnyedén lehet alkalmazni. A gyufa elejét, a képen látható módon kell bevagdosni és kihajtani. Ennek a kis trükknek hál sokkal nagyobb lánggal fog égni a gyufa, és kevesebb eséllyel tudja a szél elfújni.

13, Apró üvegszilánkok összeszedése

Az egyik legbiztonságosabb megoldás, amivel összeszedheted az üvegszilánkokat, ha egy puha, vízzel átitatott ruhadarabbal törlöd fel az érintett területet. Ezzel a módszerrel akár a legkisebb szilánkokat is könnyedén fel tudod szedni. Célszerű olyan ruhadarabot választani, ami már nem kell és a szilánkokkal együtt kilehet dobni.

14, Nehéz kancsó tartása

Vannak időszakok, mikor az ember egy nagyobb adag teát, limonádét készít és azt nagy kancsóba önti. Ám ezek olykor nehezek tudnak lenni, és ha nem megfelelően tartják őket, akkor fájdalmat okoznak a kézben. A terhelés csökkentése érdekében, a jobb oldali képnek megfelelően kell tartani a kancsót, így kevesebb esély van arra, hogy leejtik őket vagy megfájdul a végtagjuk.

Na, hasznosnak találtátok őket?

betöltés...