15 dolog, amit bátran elvihetsz a szállodákból

Biztos mindenki legalább egyszer az életében volt már szállodában. Ilyenkor belépve a szobába, sok olyan dolgot láttunk, ami be van számunkra készítve. Pl. sampon, habfürdő, köntös stb. Ezeket általában elhasználjuk ott, de vannak olyan jól felkészült emberek is, akik ezeket viszik magukkal. Ilyenkor vagy ott hagyjuk, vagy elhozzuk. De sokszor nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi az amit elhozhatunk és mi az, amit ott kell hagynunk. De nézzük is, melyek azok a dolgok, amiket elhozhatunk.

  1. Szappan, sampon, balzsam.

Ezeket minden szálloda bekészíti a vendégei számára. Általában kis méretűek, amelyek tényleg csak az ott tartózkodásra elegendőek. Azonban, ha vittünk magunkkal és nincs rá szükség, bátran elrakhatjuk, jól jöhet még a méretükből fakadóan más utazásokhoz.

2. Kézkrémek

Vannak olyan szállodák, amik figyelnek a kezeinkre is. Ilyenkor több fajtát is bekészíthetnek, amiket szintén elcsomagolhatunk távozásnál.

3. Fogkefe, fogkrém, szájvíz

Ezeket már nem minden szálloda készíti be, azonban ha mégis, és nem kell használni, mert vittünk magunkkal, bátran elvihetjük őket haza.

4. Borotvák és borotválkozási kellékek

Ha vittünk magunkkal, de épp le van merülve, pont ezeknél az eseteknél jól jönnek a bekészített eldobható borotvák. Ezeket szintén elvihetjük a nyaralás lejártával.

5. Varrókészlet

Igazi életmentő lehet egy bekészített varrókészlet, azonban ha nem vagyunk biztosak abban, hogy elvihetjük, érdemes megkérdezni a recepción.

6. Cipőtisztító készlet

Bár elég ritka az, ahol bekészítik, de ha szükségünk van rá, érdeklődjünk a recepción, hogy tartanak-e.

7. Cipőkanál

A szállodák törekszenek arra, hogy minél több kényelmi eszközt biztosítanak a vendégeik számára. Felvették a repertoárba a cipőkanalat, amelyet szintén elvihetünk magunkkal, azonban, ha nincs bekészítve, kérjünk bátran a recepción, biztos tudnak adni.

8. Fésű és hajkefe

Egyre több szálloda törekszik a környezetvédelemre és használ újrahasznosított dolgokat. A legtöbb szállodában fa fésűket készítenek be a vendégek számára, amit szintén magunkkal vihetünk.

9. Reklám tollak

A szállodák nem bánják, ha magunkkal visszük a tollakat és a továbbiakban használjuk. Szerintük ez egy jó marketingfogás, mivel reklámcélja is van.

10. Kávé, tea és cukor

Minden szálloda készít be kávét és teát a korai vendégeik számára. Ezeket bátran elvihetjük, és otthon elkészítve kicsit tudunk nosztalgiázni.

11. Csészék

A csészéket normál esetben nem lehet magunkkal vinni, azonban, ha nagyon tetszik nekünk, érdeklődjük a recepción. Valószínű valamennyit fizetni kell majd érte.

12. Palackozott víz

Fontos, hogy először győződjünk meg arról, hogy a víz nem tartozik a minibárhoz. Mert ha nem, akkor bátran ihatjuk.

13. Köntös

A köntös a legtöbb olcsóbb szállodában nem vihető haza, ha azonban így döntenénk, számolnak fel érte valamit. A drágább szállodákban azonban tartalmazza a szoba ára, sőt némely helyeken még a monogramunk is bele van hímezve.

14. Papucs

A papucsokat általában az elutazás után kidobják higiéniás szempontok miatt, így senkit nem fog zavarni, ha elhozzuk őket.

15. Esernyő

Ha szükségünk van esernyőre, azt tudunk kérni a szálloda recepcióján. Ritkább esetekben nem csinálnak belőle gondot, ha elhoznánk, de minden esetben kérdezzük meg.

betöltés...