Az új törvény értelmében tilos a kutyákat kint tartani télen!

Nagyon sokan vallják azt a nézetet, miszerint a kutyáknak kint a helye, nem bent. Nyilván, aki kertes házban él az kint tartja az udvaron leghűségesebb társát, ám aki panellakásban lakik, annak kutyusa bizony a jó meleg szobában pihen. Viszont nemrég behoztak egy törvénymódosítást, miszerint a téli hidegben nem tarthatjuk kint a kutyáinkat, úgyhogy kell keresni nekik egy kis zugot a házon belül. Bár ezt a rendeletet még csak Pennsylvaniában fogadták el, de nincs kizárva, hogy valamikor Magyarországon is bevezethetik ezt a jogszabályt.

Lássuk hát, hogyan is szól ez a rendelet.

A régi időkben még egyáltalán nem volt felkapott dolog, hogy a kinti kutyák kutyaházakban lakjanak, még akkor sem ha hideg volt. Sőt a legtöbb ki volt kötve valahova, hogy ne tudjon megszökni. Egy törvény módosításnak hála a kutyákat később már nem köthették ki. Szabad teret kellett nekik biztosítani.

Manapság már egyre több ember tekint úgy a kutyájára, mint igazi családtagra, akinek megjár, hogy jó körülmények között éljen. Ennek eredményeképpen sokan kutyaházakat vásároltak vagy csináltak kedvencüknek, hogy elbújhasson a zord időjárás elől. Volt, aki beengedte a meleg és fűtött garázsba, hogy ne fagyjon meg télen a szegény pára. Persze nappal ugyanúgy kint kellett tartózkodniuk az udvaron, mint általában.

Aztán megint eltelt néhány év és az emberek tovább enyhültek leghűségesebb társaik felé és úgy határoztak, hogy beengedik a lakótérbe őket, ahol a család töltötte mindennapjait. A finom és meleg kandalló mellé leheveredtek és pihentek. Persze mindenki nagyon gyorsan hozzászokott és már az emberek sem tudtak úgy élni, hogy ne legyen a közvetlen közelükben az eb.

Nyilván mind a mai napig akadnak olyan illetők, akik ezzel egyáltalán nem értenek egyet, hiszen ők még mindig azt az elvet követik, hogy a kutyának az udvaron van a helye, hogy vigyázzon a családra.

Azonban eddig a pontig csak a gazdik jószívűségén múlt, hogy az állatok bent lehettek a házban, azonban most a kormány egy rendeletet adott ki arra vonatkozóan, hogy a kutyákat a téli hidegben nem szabad kint tartani. Az amerikaiak ezzel próbálják védeni az állatokat. Abban az esetben ha a hőmérséklet 0 fok alá esik, be kell terelni az ebet egy meleg helyiségbe. A gazdik csupán húsz percre engedhetik ki a négylábút, mindaddig míg el nem végzi a dolgát. Ha valaki ezt megpróbálja megszegni, nagyon komoly pénzbírságra számíthat. A legrosszabb eset, ami történhet, hogy börtönbe zárják a tulajdonost.

Kíváncsiak leszünk, hányan fogják ezt betartani, mivelhogy elég nagy port kavart az emberek körében ez a határozat. Emlékezünk vissza, hogy hány láncra vert kutya volt még a törvényhozás után. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy ezt is megpróbálják addig elhúzni, amíg meg nem érkezik az első csekk.

betöltés...