10 dolog, amivel a nők mágnesként vonzzák a férfiakat

Úgy tűnik, a nők kinézetével kapcsolatos vélemények nagyon szubjektívek. Egyes férfiak a molett típusokat szeretik, másoknak a karcsú nők tetszenek, de vannak, akiket a nők alakja egyáltalán nem is érdekel, sokkal inkább más dolgokra koncentrálnak. Tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy számos olyan tényező van a nők megjelenésével kapcsolatban, amit a férfiak tudat alatt figyelnek. A tudósok a világ számos pontján végeztek már kutatásokat ezzel kapcsolatban ezernyi nő és férfi részvételével. Most megtudhatod, végül mire jutottak.

1. Hang és beszédmód

Kezdetben a tudósok megállapították, hogy a férfiak jobban szeretik a vékonyabb, nőiesebb hangú nőket. Marilyn Monroe hangja erre kitűnő példa. A legkevésbé vonzónak pedig Kim Kardashian és Ellen Page nyávogó hangja bizonyult.

Ennek oka, hogy a magas női hangot a fiatalsággal kapcsolják össze, ami egyet jelent a vonzalommal. Az idősebb nőknek gyakran vinnyogó hangjuk van.

A kutatók azt is megállapították, hogy a férfiaknak jobban tetszenek azok a nők, akik hozzájuk hasonló stílusban beszélnek. Hasonlóképpen használják és ejtik a szavakat, a hangokat, és a beszédtempójuk is hasonlít az övékére.

2. Magasság

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a férfiak jobban szeretik a náluk alacsonyabb nőket. Ideális esetben a köztük lévő magasságbeli különbség kevesebb, mint 17-20 cm.

De sok olyan férfi van, aki az átlagosnál alacsonyabb. Tehát, míg a magas férfiak náluk alacsonyabb nőt próbálnak találni, addig az alacsony férfiak a hozzájuk hasonló magasságú nőket keresik.

3. Életkor

Gyakran látunk olyan párokat, ahol a férfi idősebb a nőnél. A párok többségére ez a jellemző. De van számos példa arra is, mikor a nő az idősebb.

A tudósok rájöttek, hogy a 20-30 év közötti férfiak legszívesebben 24-25 éves nőt választanak maguknak szexuális partnernek. Ennek oka, hogy az ilyen korú nőkből már nagyobb eséllyel válhat anya, függetlenül attól, hogy a pár gondolkodik-e egyáltalán a gyermekvállaláson. Emögött az evolúció áll. Azoknak a férfiaknak, akiknek szexuális kapcsolatuk volt 24-26 éves nőkkel, több gyermekük született, mint másoknak.

A 30 éven túli férfiak, akik maguknál idősebb nőt választanak, nem tudják megmagyarázni, hogy miért teszik ezt. Valószínűleg pszichés okok vezetik őket erre, vagy talán szem előtt kellene tartanunk azt a tényt, hogy nem léteznek olyan helyzetek, amikor a férfiak a vonzerő egyetlen kritériuma alapján választják meg a partnerüket.

4. Szemszín

Norvég egyetemi kutatók állítják, hogy a kék szemű férfiak a kék szemű nőket preferálják. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a leendő baba szemszíne segít megérteni, hogy választásuk helyes volt-e.

A barna és zöld szemű férfiak többnyire nem kedvelik a kék szemű nőket.

A kék szemű férfiak preferenciája ugyan logikusnak tűnik, de meg kell jegyezni, hogy két kék szemű embernek is születhet barna szemű gyermeke.

5. Smink

Egy 2014-es kutatás szerint a férfiak leginkább azokat a nőket kedvelik, akik mértékkel sminkelik magukat. A legérdekesebb az, hogy a nők maguk sem szeretik a látványos sminkeket, de azért viselik mégis, mert azt hiszik, a férfiaknak ez tetszik.

Ebből következően megállapíthatjuk, hogy az erős sminket viselő nők célja az, hogy vonzzák a férfiakat. De nem árt figyelembe venniük, hogy nem biztos, hogy ezzel célt érnek.

6. Csípő-derék arány

Egyetemi pszichológusok szerint a férfiak több információt képesek megjegyezni azokról a nőkről, akiknek ideális a csípő-derék méretarányuk. Ezeket a nőket tartják a legvonzóbbnak.

A kutatás szerint az ideális arány 0,7. Nagyon könnyű kiszámolni: mérd meg a csípődet és a derekadat, majd a derék kerületét oszd el a csípőd kerületével.

A modellek, mint Kate Moss és Kelly Brook, vagy a színésznők, mint Jessica Alba vagy Marilyn Monroe jó példák az ideális csípő-derék arányra, annak ellenére, hogy alakjuk egyáltalán nem egyforma.

7. Limbális gyűrű

A limbális gyűrű az írisz körül látható, sötét gyűrű. A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy ez minél látványosabb, annál vonzóbb a nő a férfiak számára. Emögött talán az áll, hogy a fiatalabb nőknek általában szélesebb a limbális gyűrű a szemükben, de ha egy nő idősebb korában is ilyen szerencsés, akkor mágnesként vonzza a férfitekintetet.

8. Hajszín

Francia tudósok utánajártak, hogy szórakozóhelyeken leginkább milyen hajszínű nőket kérnek fel táncolni a férfiak: a szőke, a barna vagy a vörös hajúakat?

Az eredmények szerint a férfiak a többinél jóval gyakrabban hívták táncba a szőkéket. Ezután következtek a barnák, a legkevésbé vonzónak pedig a vörös hajú nők bizonyultak.

A tudósok szerint ez nem pusztán a hajszín miatt van, hanem amiatt, hogy a haj színe hogyan mutat a bőr színével együtt. A 8 bőrszín közül a vörös hajú nők bőrét találták a legkevésbé vonzónak.

9. Lábak hossza

Kutatások és online fórumok tanulmányozása után a tudósok meghatározták, hogy melyik lábhossz a leginkább vonzó a férfiak számára. Az eredmények szerint a férfiak a hosszú lábú nőket szeretik. Ez a megállapítás pedig azokra a férfiakra is igaz, akik alapvetően az alacsony nőket kedvelik.

A láb hossza ugyanis a testhez képest számít. Nem kell, hogy szuper hosszú lábad legyen ahhoz, hogy érdekeld a férfiakat. A lényeg, hogy a saját alkatodhoz képest hosszú legyen.

10. Az ágyéki gerinc görbülete

Az ágyéki gerincszakasz, vagyis a derék görbülete szintén egy olyan standard a női szépséggel kapcsolatban, ami az evolúció során beleégett a férfiak agyába. A hát és a fenék közti szögnek ideálisan 45,5 fokosnak kellene lennie. A férfiak szemében ez a legvonzóbb.

Ennek oka, hogy a múltban (akárcsak most) ez a görbület tette lehetővé a nők számára, hogy várandósság alatt ne szenvedjenek derékfájástól. Természetesen, terhesség alatt bárkinek fájhat a háta, de akinek nagyobb ez a görbület, annak nagyobb esélye van rá.

Ne feledd, a külső nem az egyetlen, ami érdekli a férfiakat! Fontos számukra a belső szépség is. Minden nő a maga egyedi módján vonzza a férfiakat. Ne félj különleges lenni és okosan használni az adottságaidat!

betöltés...