Ismerd meg annak a nőnek a történetét, aki 66 évesen szült és azóta is elítélik érte

2005-ben Adriana Iliescu rengetegszer szerepelt a médiában. A román nő 66 évesen szülte meg első gyermekét, amivel be is került a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legidősebb édesanya a világon. Az elmúlt 14 évben a nőnek rengeteg kritikával, támadással és előítélettel kellett szembenéznie, de a lánya iránt érzett szeretet mindenen átsegítette. Most megismerheted ennek az erős akaratú nőnek a történetét, aki nem mondott le arról az álmáról, hogy édesanya lehessen.

Amiért nem lett korábban gyereke

Mikor Adriana 20 éves volt, férjhez ment, de férje egyáltalán nem akart gyereket. Végül el is váltak. Ezután úgy döntött, munkájának, a tanításnak szenteli életét egy romániai egyetemen.

9 éven át kezelték meddőséggel és próbált teherbe esni, de nem sikerült neki. Ezután döntött a lombik program mellett. Ekkor már 66 éves volt és pontosan tudta, hogy milyen kockázatot vállal. De Adriana mindennél jobban vágyott arra, hogy anya lehessen. Sokan bírálták a döntését, elfordultak tőle és egyenesen erkölcstelennek bélyegezték.

Nehézségek, melyekkel Adrianának meg kellett birkóznia a szülés után

Mikor végre teherbe esett, hármasikrei közül kettő meghalt az anyaméhben, lánya, Eliza pedig koraszülöttként jött a világra, ezért sok időt töltött az intenzív osztályon. Hamarosan azonban megerősödött, és Adriana, aki mélyen vallásos, úgy döntött, megkeresztelteti.

Különböző vallási szervezetek azzal támadták, hogy ilyen idősen gyermeket vállalni nagyon önző cselekedet volt a részéről. A ceremónia alatt az apácák megvető pillantásai mellett Adriana még azt is hallotta, hogy valaki egyenesen a sötét erők gyermekének nevezte lányát. De Adriana meg volt győződve arról, hogy Elizát az Isten küldte neki.

Gyermeket nevelni egyedülálló anyaként

Adriana azonnal bebiztosította gyermeke jövőjét. Megegyezett az orvossal, aki a lombikbébi eljárást végrehajtotta, hogy ő lesz a lánya keresztapja és Adriana halála esetén a hivatalos gondviselője.

Adrianat gyakran nézik Eliza nagyanyjának. A nőnek számtalanszor kellett bizonyítania, hogy döntése nem az önzésről szólt. Mivel már nyugdíjas, minden idejét gyermekének szentelheti.

Így élnek most

Adriana román nyelvtan és irodalom tanárnő, több mint 25 gyerekkönyv szerzője. Lánya rajong a tudományokért, és számtalan tanulmányi versenyt megnyert már, de egyébként átlagos tinédzserként éli az életét. A jövőben szeretne főiskolára menni.

Adriana és Eliza között különleges kapocs van. Anyaként Adriana minden erejét, tapasztalatát, tudását lánya nevelésébe fekteti. Még mindig aktív és egészséges életet él, és teljes értékű résztvevője Eliza életének. Adriana most 80 éves, nagyszerűen érzi magát és reméli, hogy láthatja lányát gyönyörű nővé felnőni.

betöltés...