7 optikai csalódás, ami teljesen összezavarta az internetezőket

Emlékszel arra a bizonyos ruhára, ami egyesek szerint fehér és arany, mások szerint viszont kék és barna volt? Vagy a megfejthetetlen kérdésre, hogy Yannyt vagy Laurelt hallasz? Folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb illúziók, melyek alaposan felbolygatják az internet népét.
Most jól figyelj!

1. A fotó, ami színesnek tűnik

Ez a fotó is felrobbantotta az internetet. Egy átlagos színes képnek tűnik, pedig nem az. Készítője úgy érte el ezt a hatást, hogy a fekete fehér képre színes vonalakat szerkesztett, ettől látszik a kép végül színesnek.

2. A fotó, ami fekete-fehérnek látszik

Holly McKee posztolta ezt a képet Twitteren. A nő vállfákon lógó gyerekruhákat fotózott, miközben a plázában tolta a kosarát. Elsőre úgy tűnik, hogy a képet fekete-fehér effekttel készítették, de nem ez történt. Semmilyen effektről nem volt szó, a kamera a szokásos módban működött, csak a ruhákon nem volt egyetlen világos szín sem. Holly ezt egy YouTube videóban is bizonyította.

3. A minket figyelő macska

Egy eltűnt cicáról szóló hirdetést láthatsz a videón. Olyan, mintha a macska mindig arra fordítaná a fejét, amerre a hirdetést olvasó megy. Emögött a titok, hogy a papírt egy hullámos felületre ragasztották fel, ezért a fotó mindig más perspektívából látszik attól függően, hogy milyen szögből nézzük.

4. A helikopter, ami álló rotororral száll fel

Olyan, mintha ez a helikopter magától szállna fel, mert a rotorja nem mozog. Valójában azonban a stroboszkóphatásról van szó. Az történt, hogy a rotor lapátjainak forgási sebessége éppen egybeesett a videó képkockasebességével.

5. Milyen színű a komód?

Ezt a kérdést tette fel a kép készítője a Redditen. A kommentelők között azonnal kitört a háború, mert egyesek kék-szürkének, mások fehér-rózsaszínnek látták. Szerinted milyen színű? Kiderült, hogy valójában kék-szürkére festették le, de a szoba pirosas fényei miatt lett a fotón rózsaszín-fehér.

6. Hiányzó láb

Az Instylemagazine Instagram oldalán jelent meg ez a fotó, ami azonnal a figyelem középpontjába került. Az emberek nem a rajta szereplő Hailey Baldwint, sem Kylie vagy Kendall Jennert nézték, hanem azt próbálták kitalálni, hova tűnt Kendall lába. Sokan vonalakkal próbálták összekötni, hogy melyik láb melyik lányhoz tartozik, míg végül rájöttek, hogy a hiányzó láb Kendall ruhája miatt van.

7. Dűnék vagy lyukak

A fotót Luca Parmitano tette közzé Twitteren. Azt írta hozzá, hogy homokdűnéket fotózott felülről. Az internetezők azonban összezavarodtak, mert sokan lyukakat láttak a homokban, nem pedig dűnéket. Ilyen lett, miután valaki invertálta a képet:

Itt már minden világos. Parmitano szerint a dűnék olyanok, mint Maurits Escher képei, melyeken ugyanazok a minták láthatók, mégis összezavarják az agyunkat.

betöltés...