17 lenyűgöző történet, melyekben túlsúlyos emberek egy tévéműsor segítségével fogytak le

Nagyon népszerű tévéműsor az Élet 250 kg felett, melyben túlsúlyos embereknek segítenek lefogyni és egészségesebb életet élni. A szereplők szó szerint sokkolják a nézőket a testsúlyukkal, ami gyakran jóval meghaladja a 250 kg-ot. Emberek millióit érdekli, hogyan sikerül megbirkózniuk ezzel a helyzettel és hogyan folytatódik az életük a műsor után.
Most hihetetlen átalakulásokat láthatsz, melyen ennek a műsornak köszönhetően mentek át a szereplők, akiknek a testsúlyukkal és az egészségükkel együtt az életük is pozitív irányba változott.

1. Amber Rachdi

Túlsúlyos, önbizalomhiányos lány volt, akit csak egyetlen dolog tudott boldoggá tenni: az étel. Mikor Amber 24 éves lett, súlya elérte a kritikus 298 kg-ot. Kiköltözött a lakásából, hogy újra szüleivel éljen, mivel egyedül képtelen volt ellátni magát. Napi étrendje 4 hatalmas adag ételből állt, melyek között cukorkát nassolt.

Amikor Amber elkezdte a programot, búcsút kellett mondania ennek az életvitelnek. Gyomor-bypass műtéten esett át, majd elkezdett önállóan is dolgozni a fogyáson. Edzőterembe és terapeutához járt, az eredményei pedig döbbenetesek lettek. 6 hónappal a műtét után több mint 40 kg-ot fogyott, 1 évvel később pedig további 25 kg-tól szabadult meg. Miután lefogyott, szakított barátjával, akinek nem tetszett a fogyása, és hozzáment egy másik férfihoz.

2. Christina Phillips

Olyan családban nőtt fel, ahol a szülők állandóan veszekedtek, a lány pedig az evésbe menekült a problémák elől. 12 évesen már 130 kg volt, 25 éves korára pedig 300 kg-ot nyomott. Önbizalma nem volt, a házat nem hagyta el, teljesen anyjától és annak férjétől függött.

Christina 2 év alatt 235 kg-ot fogyott. Ebben a gyomor-bypass műtét is segített neki. Azóta semmi sem állíthatja meg abban, hogy rendszeresen eddzen és egészségesen táplálkozzon. Az orvosok most már azért aggódnak, nehogy átessen a ló túloldalára és anorexiás legyen.

3. Marla McCants

Miután Marlát exbarátja elrabolta, a stressz miatt evészavara alakult ki. Félt attól, hogy barátja, akit nem zártak börtönbe, visszatér és megöli. Marla 43 éves volt, mikor a férfit végre elkapták. Ekkorra azonban már függőjévé vált az ételnek, súlya elérte a 360 kg-ot. Nem kelt ki az ágyból, ott sütötte a csirkét is.

Marla rájött, hogy nem akarja, hogy az ágyban találják holtan, ételekkel körülvéve. Mikor Houstonba költözött, hogy részt vehessen a programban, vérrög alakult ki nála, ekkor döntött úgy, hogy harcol az egészségéért és új életet kezd.

4. Donald Shelton

Donald Shelton mai súlyát 4 év alatt érte el. Gyomor-bypass műtétet hajtottak végre rajta, de a kezelés során az orvosok Guillain-Barré-szindrómát diagnosztizáltak nála. A betegség megakadályozta, hogy eddzen, hiszen tolószékbe kényszerült. De Donald nem adta fel és nem is fogja.

5. Melissa D. Morris

Ő is a tévéműsor egyik szereplője volt. Arról álmodozott, hogy egyszer gyermeke születhet. De túlsúlya miatt nem tudott teherbe esni. A gyomor-bypass műtétnek, a diétázásnak és a mozgásnak köszönhetően Melissának közel 70 kg-tól sikerült megszabadulnia. Ekkor már valóra válhatott az álma: teherbe esett. Terhessége után azonban a kilók elkezdtek visszajönni rá.

Melissa a napi kalóriabevitelét 1200 kalóriára csökkentette és ezzel leadott 80 kg-ot. Most már nagyon odafigyel arra, hogy ő és családja mit és mennyit eszik. Aktív szereplője a közösségi oldalaknak, így próbál túlsúlyos embereken segíteni.

6. Chuck Tuner

Chuck Turnernek sosem volt gondja a súlyával, egészen addig, míg a feleségét meg nem gyilkolták. A tragédia után a férfi az ételbe fojtotta a fájdalmát. Csak akkor fogta fel, hogy baj van, mikor súlya meghaladta a 310 kg-ot. Újranősült és született egy fia. De a gyereknevelésből nem tudta kivenni a részét, mert a lábán lévő hatalmas ödéma miatt szinte felállni sem tudott. A programnak köszönhetően Chuck 200 kg-t adott le és teljesen más emberré vált.

7. Susan Farmer

Arról álmodozott, hogy megszabadul a túlsúlyától és óriási hasától. Mintha egy börtönbe zárta volna magát evészavara miatt. Nála is végrehajtották a gyomor-bypass műtétet, majd szakértők segítségével változtatott az étkezési szokásain. Elkezdett rendszeresen mozogni is.

Ennek eredményeként 185 kg-tól szabadult meg. Sok támogatást kapott a barátaitól, akiknek medencéjében úszott, hogy könnyebben fogyhasson. Miután műtéttel eltávolították róla a felesleges bőrt, rögtön vett magának egy farmernadrágot, amit utoljára középiskolás korában viselt.

8. Nikki Webster

Nikki Webster 33 éves volt, mikor beismerte magának, hogy halálos függősége alakult ki az ételtől és az élete veszélyben van. A problémák akkor kezdődtek, mikor a szülei ráhagyták, hogy egyen amennyit és amit csak akar. 33 éves korára a testsúlya már elérte a 290 kg-ot. Alig tudott felkelni és állni mások segítsége nélkül.

Apja csak ekkor vitte be a kórházba, ahol gyomor-bypass műtéten esett át, de le kellett adnia több mint 20 kg-ot a műtét előtt, hogy egyáltalán túlélje a beavatkozást. Megszabadult még 90 kg-tól, rátalált a szerelem és férjhez is ment. Most 106 kg és egészséges életmódot folytat.

9. Paula Jones

Hatalmas teste börtönébe zárva Paula Jones attól félt, hogy gyermekei végül magukra maradnak. A gyomor-bypass műtét előtt saját magától fogyott, a műtét után súlya 120 kg-ra ment le.

Bőreltávolító műtéten is átesett. Most 90 kg, továbbra is egészséges ételeket eszik, aktív életmódot folytat és Instagram oldalán motiválja a követőit a fogyásra és az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában is segíti őket.

10. June McKaymee

Azután kezdett hízni, hogy fia meghalt. A gyászt az étel segítségével próbálta meg feldolgozni, férje pedig ebben még segítette is. Óriási adag étellel megpakolt tányérokat vitt neki, rajta marhahússal, sajttal, szósszal, nachos-szal, burritoval. De mikor June súlya elérte a 270 kg-ot, a férfi felhagyott ezzel. June is megrémült és szakemberhez fordult segítségért, mikor rájött, hogy a probléma olyan súlyos, hogy már az életét veszélyezteti. A gyomor-bypass műtét, az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a pszichoterápia meghozták az eredményt: June most 136 kg-ot nyom.

11. Brittani Fulfer

Attól tartott, hogy a férje megundorodik tőle a teste miatt. Ennek ellenére napi 6-8 órát töltött evéssel és fekvéssel. A fogyást nála betegség is nehezítette. Pajzsmirigy-rákban szenvedett és problémák voltak az immunrendszerével is.

A betegségére 19 éves korában derült fény, ettől pedig még nehezebbé vált a fogyás. De Brittaninak mégis sikerült. Szakemberek segítségével fantasztikus munkát végzett, 3 év alatt 150 kg-tól szabadult meg. Úrrá lett a függőségén és azóta is igyekszik helyreállítani egészségét.

12. Diana Bunch

Diana sokgyermekes családban nőtt fel. Anyja sokat betegeskedett, apja pedig rengetegszer elvesztette az állását. Ezek a problémák olyan atmoszférát teremtettek otthon, melyben Diana nem érezte magát biztonságban. Úgy érezte, vele senki nem törődik és teljesen értéktelen. Figyelemre és szeretetre vágyott. 11 éves korában két tinédzser szexuálisan zaklatta, ez pedig mély nyomokat hagyott a lányban. Senkinek nem mondhatta el, hogy mi történt, egyedül az ételekben talált megnyugvást.

40 éves korára súlya elérte a 150 kg-ot, elvesztette a munkáját is. Unokahúga végezte helyette a bevásárlást, barátnője pedig hetente többször átjött hozzá, hogy megfürdesse. 15 évig élt így, mikor súlya már 270 kg lett és járni sem tudott. Megrémült, hogy egy nap lefekszik aludni és többé nem ébred fel, ezért elhatározta, harcolni fog az életéért. Sok nehézség, egy műtét és az étkezési szokásainak teljes megváltoztatása után Dianának sikerült 101 kg-ra lefogynia.

13. Zsalynn Whitworth

Mikor eldöntötte, hogy le fog fogyni, férje nem támogatta ebben. Azt mondta, ő a nagydarab nőket szereti és ha felesége lefogy, már nem fog tetszeni neki. Még akadályozni is megpróbálta Zsalynnt abban, hogy fogyjon, például nem volt hajlandó zöldséget vásárolni neki.

Egy év után Zsalynn elvált a férjétől, újra szerelmes lett és továbbra is vigyáz az egészségére.

14. Lupita Samano

Lupita 10 évet töltött az ágyban a súlya miatt. Férje, Gilbert gondoskodott róla. De a gondoskodás ára megcsalás, megalázás és alkoholizmus volt a férj részéről. Mikor Lupita elkezdte a tévéműsor keretében a fogyókúrás programban való részvételt, férje hozzáállása még rosszabb lett. Minden leadott kilóval egyre féltékenyebbé és bizonytalanabbá vált. Lupita most 95 kg és boldog párkapcsolatban él egy másik férfival.

15. Charity Pierce

A 38 éves, egyedülálló anya volt már a világ legnehezebb nője is. Súlya meghaladta a 360 kg-ot. Párjával, a 22 éves Tonyval esküvőt terveztek, ezért elhatározta, hogy a nagy napra le fog fogyni. A túlsúlya mellett Charitynek hatalmasra duzzadt nyiroködémája is volt, ami miatt nem tudott mozogni, képtelen volt elhagyni a házat.

De a vágya arra, hogy a saját lábán és csinosan tudjon az oltárhoz sétálni, annyira motiválta Charityt, hogy minden nehézséget képes volt legyőzni. Most 136 kg-ot nyom, miután 14 kg bőrt is eltávolítottak róla. Azóta is rendszeresen edz.

16. Olivia Cruz

Olivia 263 kg-san csatlakozott a programhoz. Akkoriban anyjánál élt az alagsorban és teljesen családjától függött. Még a legegyszerűbb dolgokat sem tudta megcsinálni segítség nélkül. Számos komoly műtéten esett át, súlya 90 kg-ra csökkent. A fogyókúrát továbbra is folytatja, és térdproblémái miatt orvosi kezelés alatt áll. 15 év óta először Olivia újra képes dolgozni, és végre valóra vált az álma: séf lett belőle.

17. Mayra Rosales

Az elhízott nők között ő tartotta a rekordot. Mielőtt lefogyott, súlya 499 kg volt. Nem tudott menni, zuhanyozni, szó szerint nem bírta el a testét. Családja gondoskodott róla. Egy tragédia ösztönözte arra Mayrat, hogy változtasson az életén és elkezdjen küzdeni az egészségéért. Unokaöccse súlyos fejsérülést szenvedett, nem sokkal később pedig belehalt. Mayra megpróbálta bizonyítani a rendőrségnek, hogy véletlenül ráesett a gyerekre, de a rendőrök rájöttek az igazságra: Mayra testvére volt az.

A nő börtönbe került, ezután Mayrának kellett gondoskodnia a gyerekekről. Lehetetlen helyzetbe került, ekkor határozta el, hogy le fog fogyni. Egy sor komoly műtétet túlélt, változtatott a táplálkozási szokásain, elkezdett mozogni, és ennek eredményeként eredeti súlyának 80\%-ától képes volt megszabadulni.

Elhízni több éven át tartó folyamat, ezért nem szabad elveszteni a kontrollt és megvárni, hogy végül elveszítsük a normál életre való képességünket.

betöltés...