A lányos apák tovább élnek - állítja egy tanulmány

Azonkívül, amennyi örömet a lányok képesek szerezni az apukájuknak, kiderült, hogy akár éveket is hozzátoldhatnak az apa életéhez. Egy tanulmány szerint a lányos apák hosszabb ideig élnek, mint azok, akiknek nincs lányuk.

Arról nem sokat tudunk, hogy egy gyerek születése milyen hatással van az apák egészségére és testére, de egy tanulmány kicsit mélyebbre ásott a témában. Demográfiai adatokat gyűjtöttek össze 4130 emberről (köztük 2147 anyáról és 2163 apáról), majd elemezték őket.

A vizsgálatból kiderült, hogy a gyerekek teljes számának, illetve a fiúgyerekeknek nincs hatása az apák élettartamára. Ugyanakkor felfedezték, hogy a lányok nagyon is befolyásolják azt.

A tanulmány állítja, hogy a lányos apák tovább élnek. Minél több lánygyermekük van, annál hosszabb az életük, plusz 74 hetet lehet számolni lányonként. Míg az apáknak ez jó hír, addig az anyáknál már nem ilyen vidám a helyzet.

A tanulmány szerint a fiú- és a lánygyermekek is negatív hatással vannak az anya egészségére, lerövidítik az élettartamát.

Ezzel a tanulmánnyal szemben egy másik azt mondja, hogy a gyermek nemétől függetlenül mindkét szülő élettartama megnő. 14 éven át gyűjtött adatok szerint a gyermekes családokban a szülők általában tovább élnek, mint azok, akik nem vállalnak gyermeket.

betöltés...