13 holmi a férfiak ruhásszekrényében, amit jobb elfelejteni egyszer és mindenkorra

A férfidivat éppen olyan gyorsan változik, mint a női. De a férfiak gyakran nem figyelnek oda eléggé arra, hogy lépést tartsanak vele.
Most megismerheted a legkevésbé divatos férfiholmikat, melyeket legjobb, ha beleteszel egy dobozba és örökre elásod a kertben.

1. Legombolt nyakú ing vékony pulóver alatt viselve

Önmagában a legombolt nyakú ing és a pulóver kombinálásával semmi baj nincs. Inkább a pulóver vastagsága a problémás. Egy vékony anyagú pulóveren az ing szélei átdudorodnak, az anyaga alágyűrődik és a gombok is átlátszódnak.

Helyette: A megoldás nagyon egyszerű: Ing fölé viselj vastag anyagból készült pulóvert. Mikor vásárolsz, már rögtön egy ingre próbáld rá, hogy megnézd az összhatást és hogy mennyire mozogsz kényelmesen benne.

2. Sötétítő függönyre hasonlító zakó

Mintha drapériából, függönyből készítették volna. Az ilyen zakó biztosan nem divatos. Régen még az volt a menő, ha egy zakó minél fényesebb volt, a mai divat azonban az egyszerűségről és a kényelemről szól, ezért ezeket a cifra darabokat messzire elteheted, mert egyhamar nem lesz rájuk szükséged.

Helyette: Ha nem akarsz fekete zakót viselni az irodában, próbáld ki a színes darabokat, például a lilát vagy a vörösbor árnyalatút.

3. Mélyen kivágott nyakú póló

A mély nyakkivágás, ami látni engedi a mellkas szőrzetét, nem mindig néz ki jól. Legyünk boldogok, hogy az ilyen pólók már kimentek a divatból. Reméljük, soha vissza sem térnek.

Helyette: Ha egy menő macsó vagy, viselj pamut pólókat nyáron. A természetes anyagban nem lesz meleged, és sokkal jobban is fogsz kinézni, mintha műszálas felső lenne rajtad.

4. Skinny farmer

A teljesen a lábra simuló skinny farmer, ami mindent látni enged, már nem divatos. Csak egy átmeneti hóbort volt. Ha van ilyened, tedd félre, míg újra divatba nem jön.

Helyette: Válassz slim fit fazont, ami nem feszül rá teljesen a lábra, mint egy második bőr.

5. Melegítőnadrág a városban

Sportruházat lévén sportoláshoz, edzőteremben bármikor viselheted. De a városban mászkálni vagy randira menni benne rémes ötlet.

Helyette: Válassz oldalt csíkos vagy pamutból készült nadrágot. Ha az öltözködésedben mégis szeretnéd megőrizni a sportos stílust, bőven találsz sportosan elegáns holmikat.

6. Cargo rövidnadrágok

Igazából sosem voltak divatosak, de az emberek megvették és gyakran viselték őket. Gyakran szintetikus anyagokból készülnek, hatalmas zsebeik pedig csak szélesebbé teszik a csípőt. A ház körüli munkákhoz vagy túrázáshoz ideálisak, de a városba fel ne vedd!

Helyette: A szintetikus anyagok annyira kompatibilisek a nyári forrósággal, mint a farmernadrág. Nagy melegben viselj természetes anyagokat, melyeken elöl és oldalt nincs zseb.

7. Szőrme galléros bőrkabát

És ez különösen igaz, ha a kabát nem is valódi bőrből készült. Ezek a darabok gagyi és olcsó kinézetet kölcsönöznek, ráadásul öregebbnek és kövérebbnek is látszol bennük.

Helyette: Válassz klasszikus fazonú téli kabátot vagy szőrmés pilótadzsekit.

8. Pufikabát öltönnyel

Az elegáns cipő, az öltöny és a pufikabát rémesen mutatnak együtt. Ettől nem elegánsnak fogsz látszani, inkább butának.

Helyette: Időjárástól függően viselj parkát, ballonkabátot vagy klasszikus fazonú kabátot. Manapság nagyon divatosak a pilótadzsekik, a military kabátok és a túlméretezett fazonok.

9. Bőrdzseki túl sok szegeccsel és kiegészítővel

Kövek, tüskék, szegecsek és rengeteg cipzár – a legkevésbé divatos úgy a férfi, mint a női ruhákat illetően. És főként igaz ez a bőrdzsekikre. Az elmúlt néhány szezonban nagyon népszerűek voltak, de az emberek megunták őket. Talán azért is, mert a nők szerint az ilyen bőrdzsekit viselő férfiak csak a motorosokat akarják utánozni.

Helyette: Válassz egyszerű bőr- vagy farmerdzsekit klasszikus, visszafogott színben.

10. Hatalmas övcsatok

Megmagyarázhatatlan okokból még mindig sokan hordanak óriási övcsatot. Ezek az ökölnyi méretű, sokszor kövekkel kirakott és fényes övcsatok pedig már rég nem kívánatosak a divat világában.

Helyette: Klasszikus, egyszerű övcsat mindenféle díszítés nélkül.

11. Eltérő színű cipő és zokni

Főleg, ha a zokni fekete, a cipő pedig fehér vagy fordítva. A kontraszt miatt az ilyen összeállítás botrányosan néz ki, és az egész megjelenést tönkreteszi.

Helyette: Tornacipőhöz rövid zoknit vegyél fel, mégpedig pamutot. Nem kell feltétlenül fehérnek lennie, de a teljes kontrasztot kerüld.

12. Szalmakalap

Kb. 7 évvel ezelőtt volt divatban, fénykora azonban már a múlté. Ha nem akarod kidobni a kedvenc szalmakalapodat, tedd félre a tóparti nyári grillezéshez.

Helyette: A baseball sapkák nagyon menők. Melegben válassz olyat, ami természetes anyagból készült.

13. Nyaklánc

Csak régen voltál divatos a rövid, kagylóból vagy fából készült nyakláncoddal. Valami miatt azonban sok férfi még mindig viseli ezeket a kiegészítőket. Felejtsd el! Ugyanez vonatkozik az ormótlan gyűrűkre és a vastag aranyláncokra.

Helyette: A választék a férfi ékszerek tekintetében ma már óriási. Karkötők, gyűrűk, bőrből készült nyakláncok között válogathatsz. Olyat viselj, ami nem túl fényes, egyszerű és hozzátesz a megjelenésedhez, nem pedig lerontja azt.

betöltés...